Matej Pučko zabil edini gol na Islandiji za zmago Kopra

V 77. minuti je Matej Pučko s strelom s 25 metrov velemojstrsko zatresel mrežo

Prlekija-on.net, četrtek, 2. julij 2015 ob 23:26
Matej Pučko

Matej Pučko

Igralec Luke Koper in mladi slovenski reprezentant Matej Pučko, ki izhaja iz veržejske nogometne šole, je dosegel edini gol za Koper v četrtkovi tekmi na Islandiji. Koper se je v Reykjaviku meril v 1. predkrogu Evropske lige z Vikingurjem.

Edini gol na tekmi je dosegel Pučko, Koper pa ima sedaj lepo priložnost, da na povratni tekmi na Bonifiki potrdi napredovanje v 2. predkrog. Pučko je zadel v 77. minuti, ko se je odločil za strel s 25 metrov ter velemojstrsko zatresel mrežo.

Pučko je po tekmi dejal, da so se že pred tekmo dogovorili, da bodo skušali čim več streljati z razdalje. "Ko se mi je ponudila priložnost sem ustrelil in na srečo zadel."

Trener Rodolfo Vanoli: "Zaslužena zmaga. Vesel sem za celo ekipo in še posebej za Pučka. Tekma je bila težka teren moker in neugoden. Povratna tekma ne bo formalnost."

Ostala dva slovenska predstavnika v Evropi, Celje in Domžale, sta doma izgubila z 1:0. Celjani proti poljskemu Slasku, Domžalčani pa proti srbskemu klubu Čukarički. Primorci imajo tako izmed trojice slovenskih ekip najlepše možnosti za napredovanje.


Več v Šport