Pufkači s starodobnimi traktorji na Otoku ljubezni v Ižakovcih

Društvo ljubiteljev starodobne kmetijske tehnike Pufkači Ižakovci se po svojih močeh trudijo in ohranjajo starodobno kmetijsko tehniko, kamor sodijo stari zgodovinski traktorji in traktorski priključki s katerimi so kmetje še pred desetletji obdelovali polja, z njimi kosili na travnikih, iz gozda spravljali les za kurjavo. Da stara kmetijska tehnika ne bi bila povsem pozabljena in zamrla, se je društvo odločili v pravo smer in njeni člani so danes ponosni, da so ohranili in restavrirali ...

sobota, 8. julij 2017 ob 13:191

V Srednji Bistrici so se enajstič zbrali motoristi

Ta konec tedna je v Srednji Bistrici v Prekmurju potekalo 11. srečanje MK Black Wings. Zbrani motoristi so se v petek in soboto podali na panoramsko vožnjo po deželi ob Muri. Ob lepem vremenu se je zbralo veliko število motoristov in ljubiteljev le-teh.

nedelja, 2. julij 2017 ob 19:01

20. Puchovo srečanje in 15. memorialno srečanje dr. Ludvika Bratuša

Prleško društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine Johann Janez Puch, je v soboto, 1. julija, pripravilo 20. Puchovo srečanje in 15. memorialno srečanje dr. Ludvika Bratuša. Mineva torej 20 let od ustanovitve društva in 15 let od smrti prvega predsednika društva dr. Ludvika Bratuša.

sobota, 1. julij 2017 ob 22:181

Skozi Prlekijo peljala karavana električnih avtomobilov

Na preizkušnji e-via 2017 se je v petek, 30. junija, 36 električnih avtomobilov podalo na dvodnevno 460 km dolgo pot. Pot je ekipe prvi dan vodila od avstrijskega Teichalma do Kidričevega, Ptuja in nato do Murske Sobote. Do cilja prvega dne so se zapeljali tudi skozi Prlekijo. Cilj dvodnevnega relija je kraj Bad Blumau, kamor bodo tekmovalci prišli predvidoma v soboto ob 18. uri.

sobota, 1. julij 2017 ob 08:59

Črenšovce šestič zavzeli tovornjaki

Ta vikend je v Črenšovcih ponovno potekalo srečanje voznikov tovornih vozil 6. Truck show miting. Dogodek je v Črenšovce privabil številne voznike tovornih vozil iz cele Slovenije ter sosednjih držav. Prireditev je potekala v Športnem parku v Črenšovcih.

nedelja, 18. junij 2017 ob 15:53

V Murski Soboti je potekal 26. mednarodni rally veteranov Prekmurje 2017

Moto klub Veterani Murska Sobota, ki letos obeležuje 25. letnico delovanja kluba je ponesen na prehojeno pot, kajti člani kluba imajo namreč ohranjene in restavrirane stara zgodovinska osebna vozila, motorna kolesa, motorna kolesa z bočno prikolico, tricikle, terenska vozila, športna vozila, od tega pa je tudi nekaj vojaških starodobnih vozil. Med vozili je izstopalo vozilo letnik 1917, ki je letos staro sto let, pa tudi ostala vozila so imela častitljivo obletnico. Ponos vsakega lastnika ...

ponedeljek, 5. junij 2017 ob 20:58

Vojaška vozila prve in druge svetovne vojne »zavzela« deželo ob Muri

Jeep klub Veteran Murska Sobota je v soboto, 3. in v nedeljo, 4. junija pripravil deveto mednarodno srečanje starodobnih vojaških vozil iz prve in druge svetovne vojne. Na devetem srečanju in panoramski vožnji so se lastniki vojaških vozil oblekli v prave vojaške uniforme in tako čas zavrteli za 100 let nazaj, ko so se taka in podobna vojaška vozila v času prve in druge svetovne vojne po pomurskih cestah vzbujale strah in trepet med ljudmi v deželi ob Muri, tako na levi, kot na desni strani ...

sobota, 3. junij 2017 ob 13:34

Rezultati moto dirke Slovenija Classic TT 2017 v Središču ob Dravi

V Središču ob Dravi je minuli konec tedna potekala moto dirka Slovenija Classic TT Središče ob Dravi, dirka starodobnih dirkalnih motociklov, o čemer smo že poročali. V soboto so potekali treningi, v nedeljo pa kvalifikacije in dirka. Proga je merila 1265 metrov in je potekala deloma po državni cesti in deloma po stranskih ulicah v Središču ob Dravi.

sobota, 27. maj 2017 ob 08:35

V Središču ob Dravi je potekala moto dirka Slovenija Classic TT 2017

Ta konec tedna je Sekcija Avto moto šport pri Društvu starih vozil Središče ob Dravi, v Središču ob Dravi organizirala moto dirko Slovenija Classic TT Središče ob Dravi, dirko starodobnih dirkalnih motociklov.

nedelja, 21. maj 2017 ob 20:234

V živo: Dirka Slovenija Classic TT 2017 v Središču ob Dravi

Danes gre v Središču ob Dravi za res, saj so se ob 11. uri pričeli kvalifikacijski treningi mednarodne dirke starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT 2017 Središče ob Dravi. Od 14. ure dalje pa bodo potekale dirke. Dogodek s pomočjo domače občine in številnih domačih društev organizira Društvo starodobnih vozil Središče ob Dravi.

nedelja, 21. maj 2017 ob 10:572