Pridržali krepko pijanega voznika tovornega vozila, ki v Sloveniji več ne bo vozil

Policisti Postaje prometne policije Maribor so v torek, 29. avgusta, ob 15.20 na avtocestnem počivališču Maribor, izven naselja Zrkovci, ustavili in kontrolirali 58-letnega madžarskega voznika tovornega vozila s polpriklopnikom, oboje madžarskih registrskih oznak. Madžar je po avtocesti A1 vozil iz smeri Šentilja proti Ljubljani, policisti pa so ga ustavili, ker je prehiteval drugo tovorno vozilo na delu avtoceste, kjer je prehitevanje tovornih vozil prepovedano s postavljeno vertikalno prometno ...

sreda, 30. avgust 2017 ob 12:511

Najdeno moško truplo je v vodi bilo že nekaj dni

Iz PU Maribor so sporočili nekaj več podrobnostih najdbe utopljenca pri HE Zlatoličje. Dopoldan so bili obveščeni, da so pri HE Zlatoličje iz kanala reke Drave potegnili neidentificirano moško truplo. Ker je bilo truplo v vodi že nekaj dni, to dodatno otežuje preiskavo in identifikacijo, zaradi česar tudi prepoznava ne bo mogoča in bo potrebno počakati na izsledke DNK analize. Ker kriminalistična preiskava najdbe utopljenca še traja, več podrobnosti ne morejo nuditi.

sreda, 30. avgust 2017 ob 12:36

V Ljutomeru posredoval helikopter

V torek, 29. avgusta, ob 19.21 je na hipodromu v Ljutomeru helikopter LPE z dežurno ekipo HNMP prevzel obolelo osebo in jo prepeljal v UKC Maribor. Kraj pristanka helikopterja so zavarovali gasilci PGD Ljutomer, ki so pomagali tudi pri prenosu obolele osebe v helikopter.

torek, 29. avgust 2017 ob 21:492

Polnili »električno rolko« in pri tem skoraj požgali hišo

V ponedeljek, 28. avgusta, malo po 11. uri je izbruhnil začetni požar v kuhinji stanovanjske hiše v Pobrežju. Kuhinja sicer ni v uporabi in se nahaja nad garažnimi prostori v starem delu hiše. Tam so trije otroci, v vtičnico nad kombiniranim štedilnikom priklopili električni »hoverboard« na polnjenje. Ob tem je en od njih nehote vključil stikalo za vklop grelne plošče na štedilniku. Ker je bil na grelni plošči, ki se je pričela greti odložen gospodinjski aparat multipraktik ...

torek, 29. avgust 2017 ob 14:161

Iz Drave potegnili utopljenca

Uprava RS za zaščito in reševanje je nekaj po osmi uri poročala, da je pri Zlatoličju utopljenec v Dravi. Ob 9.06 so nato gasilci Gasilske brigade Maribor, iz vode potegnili truplo in ga predali reševalni službi.

torek, 29. avgust 2017 ob 14:07

Sosed grozil sosedom zaradi spora poteka meje

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu med drugim v soboto, 26. avgusta, ob 20:59 uri intervenirali v naselju Cvetkovci, kjer je oseba grozila svojim sosedom zaradi v zvezi spora poteka meje. Ker oseba kljub posredovanju policistov ni prenehala z grožnjami ampak se je uprla tudi postopku, so bila zoper njo uporabljena prisilna sredstva. Oseba je bila pridržana, zoper njo pa bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.

ponedeljek, 28. avgust 2017 ob 21:28

Zaradi počene cevi iz kleti izčrpali okoli 13 kubičnih metrov vode

V ponedeljek, 28. avgusta, ob 1.30 je v Libanji, v občini Ormož, zaradi počene vodovodne cevi voda zalila klet stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ivanjkovci so iz objekta izčrpali okoli 13 kubičnih metrov vode.Prekmurje zajelo neurjeV nedeljo popoldne pa je Prekmurje zajelo neurje, ki je povzročilo nekaj nevšečnosti. Ob 21.12 so v Gornjih Slavečih, občina Kuzma, gasilci PGD Gornji Slaveči odstranili drevo, ki je padlo na cestišče. Ob 22.00 so na območju naselja Brezovci, občina Puconci ...

ponedeljek, 28. avgust 2017 ob 11:31

Voznica pod vplivom alkohola zapeljala s ceste, huje poškodovan njen otrok

Pretekli petek so policisti v Pomurju obravnavali devet prometnih nesreč, osem kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, požar na osebnem avtomobilu, tujcu zasegli teleskopsko palico in dva primera povoženja divjadi.Ob 17.00 je voznica osebnega avtomobila na začetku naselja Kobilje zaradi neprilagojene hitrosti v desnem ovinku zapeljala izven vozišča ter se z vozilom prevrnila. V nesreči se je otrok huje, voznica pa lahko telesno poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal ...

sobota, 26. avgust 2017 ob 07:332

V prometni nesreči huje poškodovan dojenček

V petek, 25. avgusta, okoli 17. ure, je v Kobilju voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča. V nesreči sta bila poškodovana voznica in njen otrok, nekajmesečni dojenček, ki je po podatkih PU Murska Sobota utrpel hujše poškodbe. Zdravniško pomoč jima je nudila ekipa NMP Lendava in ju prepeljala v bolnišnico Rakičan. Na kraju so intervenirali tudi gasilci iz IGE Nafta Lendava, ki so odklopili akumulator na vozilu in opravljali požarno varovanje.

petek, 25. avgust 2017 ob 21:37

32-letniku zasegli nedovoljene substance

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so v četrtek, 24. avgusta, ob 8.30, na počivališču Lormanje - smer Murska Sobota, ob avtocesti A5, opravili postopek z 32-letnim državljanom Romunije. Ob pregledu njegovega osebnega vozila znamke BMW so našli večjo količino substanc v obliki različnih tablet, za katere je obstajal utemeljen sum, da gre za nedovoljene snovi v športu.

petek, 25. avgust 2017 ob 14:211