Odprli vrata stanovanja, v katerem so našli mrtvo osebo

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so v četrtek, 4. maja, ob 10.43 v Libanji, v občini Ormož, gasilci PGD Ivanjkovci v prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem so našli mrtvo osebo.

četrtek, 4. maj 2017 ob 14:30

Enemu preorali njivo posejano s krompirjem, drugemu na njivo raztresli dele razbitega stekla

Policisti policijske postaje Ormož so med prazniki poleg rednih nalog, obravnavali tudi nekatere druge dogodke, med drugim jih je v petek, 28. aprila dopoldan obvestil občan iz naselja Pušenci, da mu je neznani storilec preko noči s traktorjem preoral njivo posejano s krompirjem.

sreda, 3. maj 2017 ob 20:567

Kaos na Pomurki

Ne le na mejnih prehodih proti Hrvaški in Avstriji, temveč ponekod po državi, vlada pravi prometni kaos. Danes je namreč prvi delovni dan po podaljšanem prazničnem vikendu, ki so ga zaradi prepovedi vožnje tudi tovornjakarji morali preživeti na počivališčih. Omejitev tovornega prometa oziroma vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t, v Sloveniji namreč velja ob nedeljah in praznikih ter dela prostih dnevih od 8. do 21. ure. Sprostitev tovornega prometa je tako ponovno povzro ...

sreda, 3. maj 2017 ob 10:03

Ponoči zagorelo ostrešje stanovanjske hiše

V torek, 2. maja, ob 2.19 je v naselju Lukavci, v občini Križevci, zagorela starejša zapuščena stanovanjska hiša velikosti 8 x 9 metrov. Posredovali so gasilci iz PGD Lukavci, Boreci, Križevci pri Ljutomeru, Ključarovci in Kokoriči. Požar so omejili in pogasili.

torek, 2. maj 2017 ob 09:47

V požaru, ki se je iz avtomobila razširil na hišo, okrog 150 tisoč evrov materialne škode

V ponedeljek, 1. maja, ob 3.53 je v Dornavi zagorel osebni avto pod nadstreškom ob stanovanjski hiši. Ogenj se je razširil še na tri avtomobile, nadstrešek in stanovanjsko hišo. Požar so pogasili gasilci iz PGD Dornava, Polenšak, Mezgovci, Žamenci in Ptuj. Uničeni so štirje avtomobili, nadstrešek, mansardno stanovanje in del ostrešja, od dima sta bili poškodovana tudi dva prostora v pritličju.

ponedeljek, 1. maj 2017 ob 20:531

V požaru zgoreli trije prašiči

V nedeljo, 30. aprila, ob 10.43 je v Bratislavcih, v občini Dornava, v gospodarskem objektu zagorela slama. Gasilci PGD Polenšak in Dornava so požar pogasili in iz objekta rešili tri prašiče. Zgorelo je dva kubična metra slame in trije prašiči.

nedelja, 30. april 2017 ob 17:42

Gasilci s hitrim in strokovnim delom preprečili še večjo ekološko škodo

Onesnaženje Gibinskega potoka, ki je bilo opaženo v petek, so takoj pričeli čistiti gasilci PGD Ljutomer in PGD Razkrižje. Akcijo je sprožil župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, sam osebno, takoj po klicu enega od domačinov in skrbel za širšo koordinacijo med obema društvoma, policijo, ki je zbrala podatke in domačini. Do petkovega večera so del madežev uspeli odstraniti, z očiščevalno akcijo pa so nadaljevali tudi v soboto.

nedelja, 30. april 2017 ob 08:05

V trčenju dveh osebnih vozil je 77-letni moški podlegel poškodbam

V soboto, 29. aprila, ob 14.40 so gasilci GB Maribor in reševalci NMP Maribor in Lenart posredovali na magistralni cesti Pernica–Lenart, kjer je pri naselju Ložane prišlo do trčenja dveh osebnih vozil, pri tem je ena oseba ostala ukleščena v vozilu, več oseb je bilo telesno poškodovanih.

sobota, 29. april 2017 ob 17:53

V prometni nesreči poškodovanih šest oseb, ena je v življenjski nevarnosti

V soboto, okoli 4. ure, je na avtocesti pred počivališčem Polskava v smeri proti Mariboru, občina Slovenska Bistrica, pripetila prometna nesreča, kjer je kombinirano vozilo zapeljalo iz ceste. Posredovali so gasilci GB Maribor in gasilci PGD Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj nesreče, eno osebo oskrbeli do prihoda reševalcev, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem. Po nesreči je bilo šest oseb prepeljanih z reševalnimi vozili v UKC Maribor.

sobota, 29. april 2017 ob 15:51

V potoku Gibina opažene večje količine oljnih madežev

V petek, 28. aprila, ob 18.22 je bil v potoku Gibina v občini Razkrižje opažen oljni madež. Gasilci PGD Ljutomer in Razkrižje so nastavili pivnike in čreva, da preprečijo nadaljnje onesnaževanje. Z intervencijo nadaljujejo v sooto. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

sobota, 29. april 2017 ob 08:463