Enemu delavcu robotski stroj zagrabil majico, drugemu krožna žaga poškodovala dva prsta na roki

V preteklih štirindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, sedem kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, dve delovni nesreči, zasegli tri osebne avtomobile in štiri primere povoženja divjadi.Na področju kriminalitete so obravnavali goljufijo pri točenju goriva na bencinskem servisu, dve tatvini denarnice, tatvino prodajnih artiklov v trgovini, tatvino ječmena z njive in zasegli ...

torek, 3. julij 2018 ob 08:19

Policisti posredovali ob »težavah med zakoncema«

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V torek, 26. junija, ob 9:26 uri so bili obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila na parkirnem prostoru v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da na vozilu ni nastala materialna škoda, zaključili so z uradnim zaznamkom.Ob 15:28 uri so bili obveščeni o odhodu osebe iz Psihiatrične bolnice Ormož, oseba je bila izsledena v mestu Ormož ter predana zdravstvenim ...

ponedeljek, 2. julij 2018 ob 20:28

V trčenju dveh osebnih vozil, ena oseba poškodovana

V ponedeljek, 2. julija, ob 15.48 so gasilci PGD Slovenska Bistrica, Ptuj in Talum Kidričevo posredovali na cesti Slovenska Bistrica-Ptuj pri izvozu za Kidričevo, kjer je prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz poškodovanega vozila, reševalcem NMP Slovenska Bistrica pomagali pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila in odklopili akumulatorje v poškodovanih vozilih.Reševalci so poškodovano ...

ponedeljek, 2. julij 2018 ob 18:57

Zagorelo osebno vozilo, v podjetju pa se je sprožil požarni alarm

V nedeljo, 1. julija, ob 17.08 se je na Ljutomerski cesti v Gornji Radgoni v podjetju sprožil požarni alarm. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, ki so ugotovili, da je zadimljenje prostora povzročilo trenje pogonskega jermena na čistilni napravi.Gasilci so prezračili prostore, jih pregledali s termovizijsko kamero in izključili napajanje na čistilni napravi.

nedelja, 1. julij 2018 ob 20:27

V Sovjaku ukradli žage iz odklenjenega vozila

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali sedem prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, sedem kršitev javnega reda in miru, pet primerov povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.Izven naselja Noršinci je voznica osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljala z vozišča in se pri tem lahko telesno poškodovala. Ostale prometne nesreče so se končale le z materialno škodo.

sobota, 30. junij 2018 ob 09:32

V Bučkovcih trčili osebni vozili

V petek, 29. junija dopoldan, je v Bučkovcih prišlo do prometne nesreče, kjer sta trčili dve osebni vozili. Do prometne nesreče je domnevno prišlo zaradi neprilagojene hitrosti in neupoštevanja prednosti.Pri tem je eno vozilo podrlo tudi znake ob cesti in močno poškodovalo leseno avtobusno postajališče oz. čakalnico.

petek, 29. junij 2018 ob 13:183

67-letni voznik osebnega avtomobila umrl v trčenju s tovornim vozilom

Iz PU Maribor so sporočili, da so v četrtek, 28. junija, ob 20.40 bili obveščeni o prometni nesreči s smrtnim izidom v Kidričevem. Do prometne nesreče je prišlo, ko je 67-letnik voznik osebnega avtomobila peljal iz smeri Kungote pri Ptuju proti Strnišču.Ko je želel zapeljati preko ceste Ptuj-Slovenska Bistrica, je trčil v tovorno vozilo hrvaških registrskih označb, ki je tedaj peljalo mimo iz smeri Slovenske Bistrice proti Ptuju.Vozniku osebnega avtomobila je bila nudena prva pomoč, ...

četrtek, 28. junij 2018 ob 22:35

Severovzhod države že nekaj dni brez helikopterskega reševanja

Severovzhodni del države je že od te nedelje brez helikopterske nujne medicinske pomoči, saj je edini, 38 let star helikopter, ki je za ta namen na voljo in je v lasti slovenske policije, v okvari, poroča MMC RTV Slo.V letu in pol, odkar HNMP deluje v tem delu države, je bilo samo na območju Ljutomera več kot 15 intervencij. Lani so jih v severovzhodnem delu opravili več kot 150, samo letos pa so poleteli že več kot 120-krat.

četrtek, 28. junij 2018 ob 12:48

Bodite pazljivi na »prekršek« z vozilom v Italiji

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so v minulem tednu pri rednem delu zaznali pojav poskusa spletne prevare na škodo gospodarske družbe, ki je v mesecu maju 2018 prejela pisno obvestilo o storjenem prometnem prekršku z vozilom v Italiji. Na pisnem obvestilu so poleg registrske tablice vozila bili navedeni tudi podatki o lastništvu vozila, vendar pa so logotip Policije in ostali podatki o naslovu neresnični.

sreda, 27. junij 2018 ob 10:47

Na javni prireditvi zasegli 146 različnih količin prepovedanih drog

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so med 22. in 24. junijem izvedli poostren nadzor s področja uporabe prepovedanih drog na javni prireditvi na območju PU Maribor.Med nadzorom so opravili 146 zasegov različnih količin prepovedanih drog - 87 zasegov konoplje, 29 zasegov tabletk ecstasy, 16 zasegov amfetamina, 9 zasegov kokaina, 1 zaseg heroina, 1 zaseg hašiša, 1 zaseg psilocibinih oz. halucinogenih gobic, 1 zaseg MDMA kristalov in 1 zaseg LSD-ja.

torek, 26. junij 2018 ob 20:29