Sedel na sredini vozišča avtoceste, kjer ga je do smrti povozil avtobus

Neznani moški je sinoči, 29. julija, okoli 23.50 hodil po vozišču avtoceste A4 (Draženci - Maribor) in na začetku avtoceste v Dražencih, nenadoma sedel na sredino vozišča. V tistem trenutku je iz smeri Mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje v smeri Maribora pripeljal voznik češkega avtobusa, 64-letni Čeh. Voznik je s prednjim levim delom avtobusa trčil v sedečega pešca in ga zatem še prevozil. Pešca je po nesreči odbilo v levo, kjer je obležal ob levem robu levega prometnega ...

sobota, 30. julij 2016 ob 09:07

Tovorno vozilo se je prevrnilo na osebno vozilo

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je okoli 17. ure prišlo do prometne nesreča med delovnim strojem in osebnim vozilom na mejnem prehodu Gruškovje. Iz PU Maribor so medtem sporočili, da se je na gradbišču bodoče avtoceste, približno 200 m pred Mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje, zgodila delovna nesreča, zaradi katere je v obe smeri zaprta cesta Podlehnik - Gruškovje, ki vodi do Mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje.

petek, 29. julij 2016 ob 17:59

Padel na spolzkem terenu in podlegel poškodbam

Policisti policijske postaje Ormož so v torek, 26. julija, ob 18. uri bili obveščeni o domnevni delovni nezgodi na območju Hermancev. Na kraju je nato bilo ugotovljeno, da ne gre za delovno nezgodo, temveč je občan na spolzkem terenu padel ter pri tem zadobil hude telesne poškodbe.

sreda, 27. julij 2016 ob 21:07

Trčila tri osebna vozila

V sredo, 27. julija, okoli 13. ure, so na cesti Podgrad - Gornja Radgona v bližini gasilskega doma trčila tri osebna vozila. Pri tem so posredovali gasilci PGD Gornja Radgona, ki so malo pred tem posredovali že pri nesreči vlaka in osebnega vozila v Hrastju-Moti.

sreda, 27. julij 2016 ob 14:21

Trčila vlak in osebno vozilo

V sredo, 27. julija, se je okoli 10.35 zgodila prometna nesreča v Hrastju-Moti, kjer sta trčila vlak in osebno vozilo. Na tirih je bila samo lokomotiva, ki je po trčenju vozilo pred sabo potiskala še kakšnih 50 metrov. Gasilci PGD Gornja Radgona so s tehničnim posegom iz osebnega vozila rešili poškodovano voznico, reševalci NMP Gornja Radgona pa so jo prepeljali v UKC Maribor.

sreda, 27. julij 2016 ob 12:53

Devet oseb se je s skrivanjem v prikolici poizkušalo izogniti mejni kontroli

V torek, 26. julija, ob 12.20 sta na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo, s tovornim vozilom znamke Mercedes Benz in priklopnim vozilom znamke Tirsan, turških registrskih oznak, vstopala turška državljana, stara 40 in 29 let.

sreda, 27. julij 2016 ob 11:31

Osumljenec, ki je streljal na policista, gojil konopljo in hranil več kosov orožja

V Zgornjih Poljčanah je v petek, 22. julija 2016, nekaj pred 6. uro zjutraj, 32-letni osumljenec z zračnim orožjem streljal na policista Policijske uprave Maribor.

ponedeljek, 25. julij 2016 ob 18:07

32-letnik streljal na policista

Policisti različnih policijskih postaj PU Maribor so danes, 22. 7. 2016, malo pred 6. uro želeli opraviti hišno preiskavo pri 32-letnem osumljencu na območju PP Slovenska Bistrica. Takoj, ko je osumljenec policistom odprl vrata, je proti enemu od njih izstrelil strel iz zračnega orožja. Kljub temu, da je bil od policista oddaljen le nekaj metrov, ga ni zadel.

petek, 22. julij 2016 ob 13:49

2,8 milijona evrov vredno žičnato ograjo zarašča rastlinje

Odpostavitve žičnate ograje oz. tehničnih ovir na naši južni meji, jeminilo že več kot osem mesecev. Ograjo, ki so jo v naši bližinipostavili na območju občin Razkrižje in Središče ob Dravi,medtem že zarašča trava in drugo rastlinje. Svojega namena - usmerjanjemigrantov k mejnim prehodom - do sedaj oviram ni bilo potrebnoopravljati, saj se je glede prehoda migrantov z ukinitvijo balkanskemigrantske poti stanje umirilo, je pa ograja po podatkih lovskihorganizacij ustavila vsaj trinajst ...

četrtek, 21. julij 2016 ob 20:15

Voznica pred blokom v Ljutomeru trčila v peško

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, pet kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, zasegli moped in povoženje divjadi.

sreda, 20. julij 2016 ob 08:11