Voznica ni upoštevala pravil prednosti v križišču, voznika pa vozila pod vplivom alkohola

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 15. decembra, ob 10:45 so na policijski postaji od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Zatajitve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. Ob 13:02 so bili obveščeni o pobeglih treh psih v naselju Godeninci. Lastnik je bil ustno opozorjen po Zakon o zaščiti živali (ZZZiv).Ob 17:20 so bili obveščeni ...

ponedeljek, 18. december 2017 ob 20:181

Vozilo končalo na strehi

V ponedeljek, 18. decembra, okoli 11.25, se je na cesti Radenci - Gornja Radgona, v Meleh, zgodila prometna nesreča, kjer je kombinirano vozilo končalo na strehi.Poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci NMP Gornja Radgona, gasilci PGD Gornja Radgona pa so nevtralizirali iztekajoče tekočine, odklopili akumulator, očistili cestišče, pomagali usmerjati promet in postavili vozilo nazaj na kolesa.

ponedeljek, 18. december 2017 ob 13:153

Kriminalisti preiskujejo primer nasilne smrti

V ponedeljek, 18. decembra, ob 9.45, so policisti bili obveščeni, da na Kettejevi ulici v Mariboru na dvorišču leži moški, ki ne kaže znakov življenja in ga oživljajo.Na kraj so bili takoj poslani reševalci, ki so ugotovili, da je moški mrtev, umrl pa je nasilne smrti, zato so na kraj takoj poslali še policiste, ki so kraj zavarovali.

ponedeljek, 18. december 2017 ob 11:17

Ukradli kombi, policija poziva javnost

V ponedeljek, 18. decembra, med 5.30 in 7.38 uro je bil na ulici Štefana Kovača 22 v Murski Soboti odtujen kombi VW Transporter, bele barve, letnik 2007, registrskih številk MS R2-772. Vozilo ima na steklu pokrova prtljažnika nad znakom VW nalepljene štiri nalepke (priloga slika) in na obeh prednjih blatnikih sta nalepki z napisom POSEDI.

ponedeljek, 18. december 2017 ob 10:29

Nekdo je živalsko črevesje odvrgel kar v ograjen križ

Vas Odranci sodi med večje razvite občine v Sloveniji. Zadnji razvoj občine Odranci je narekoval v smeri za lepšo in čisto ter urejeno največjo panonsko vas. Občina se sicer po svojih močeh skupaj z društvi in javnimi delavci trudi za urejenost kraja. V kraju večkrat pripravljajo čistilne akcije, ker s pridnimi rokami pobirajo smeti in sanirajo divja odlagališča smeti.

nedelja, 17. december 2017 ob 11:237

Uslužbenko zaklenila v prostore menjalnice in zbežala s šest tisoč evri

Poročali smo že o ropu menjalnice, z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da sta neznana storilca, v soboto okrog 21.52 ure vstopila v menjalnico, katera se nahaja v sklopu stavbe gostinskega lokala podjetja v Dolgi vasi. Prvi neznani storilec je stopil pred okence menjalnice, katera je bila v tem času zaprta, saj zaposlena istočasno opravlja delo v menjalnici in tudi streže goste v gostinskem lokalu.Ko je zaposlena opazila, da pri okencu menjalnice stoji moški je odšla do menjalnice ...

nedelja, 17. december 2017 ob 10:121

Moška oropala menjalnico na bivšem mejnem prehodu

Policisti so v soboto, 16. decembra, s področja kriminalitete v Dolgi vasi obravnavali rop. Ob 21.52 uri sta v menjalnico na bivšem mejnem prehodu vstopila dva moška. Eden je v roki držal pištolo in od uslužbenke zahteval denar. Po dejanju sta uslužbenko zaklenila v prostore menjalnice in zbežala. Odnesla sta okrog 6.000 evrov v različnih valutah. Iz PU Murska Sobota so sporočili še nekaj več podrobnosti o ropu.

nedelja, 17. december 2017 ob 09:011

Delavec se je poškodoval z drobilcem, odpeljali so ga s helikopterjem

V soboto, 16. decembra, ob 15.10 se je v naselju Muretinci, v občini Gorišnica, pri delu z drobilcem poškodoval delavec. Gasilci PGD Ptuj in Muretinci so nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj in zavarovali kraj pristanka helikopterja. Na kraju so poškodovanca oskrbeli reševalci NMP Ptuj.V klinični center Maribor sta ga s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske policije in dežurna ekipa HNMP Maribor.

sobota, 16. december 2017 ob 17:11

42-letnik se je s kolesom smrtno ponesrečil

V soboto, 16. decembra, malo pred pol deseto uro, je 42-letni moški v Kicarju kolesaril po klancu navzdol. V levem ovinku je zapeljal na rob ceste, od tam na travnato površino, izgubil oblast nad kolesom in padel. Ob tem se je tako hudo poškodoval, da je še pred prihodom reševalcev na kraj, umrl.Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Maribor.

sobota, 16. december 2017 ob 14:551

Plaz v Gruškovju se je ponovno sprožil

Malo po 4. uri so na PU Maribor bili obveščeni, da se je na regionalni cesti pred Mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje, na istem mestu kot pred dnevi, ponovno sprožil plaz. Upravljalec ceste je le-to zaprl za ves promet, promet pa preusmeril na sosednje mejne prehode.Tokratni plaz je bil manjši. Pristojne službe so zemljo in kamenje že očistile z vozišča, vendar se na plazišču še vedno proži kamenje, kar predstavlja nevarnost za udeležence v cestnem prometu. Obstaja tudi nevarnost ...

sobota, 16. december 2017 ob 09:49