Umrl je igralec Jernej Šugman

V 49. letu starosti je umrl Jernej Šugman, eden najplodnejših slovenskih igralcev, poroča Televizija Slovenija. Rojstni dan bi praznoval 23. decembra, umrl pa je za posledicami zastoja srca.Prvak ljubljanske Drame se je poleg mnogih gledaliških likov izkazal tudi na televizijskem področju, še posebej v nanizankah Teater Paradižnik, Naša mala klinika in Vrtičkarji ter v filmih Kratki stiki, Predmestje, Sladke sanje, Lahko noč, gospodična, Zvenenje v glavi in Nočno življenje. Sinhroniziral ...

nedelja, 10. december 2017 ob 19:2825

Policija uporabila »stinger«, ki ga je voznik prevozil in s praznimi pnevmatikami nadaljeval vožnjo

V nedeljo, 10. decembra, med 12.52 uro in 13.16 uro so policisti iz PU Maribor in PU Celje poskušali zaustaviti voznika osebnega avtomobila znamke Citroen Berlingo, zelene barve, kateri pa znakov ni upošteval in je pospešeno vozil v smeri Celja ter pri tem storil več cestnoprometnih prekrškov na relaciji avtoceste AC A1 med počivališčem Maribor - center in počivališčem Lopata (Celje).

nedelja, 10. december 2017 ob 18:031

Brez oskrbe z električno energijo ostalo 12 tisoč uporabnikov

Na oskrbnem območju družbe Elektro Maribor je v petek nekaj pred polnočjo na območju Slovenske Bistrice prišlo do izpada oskrbe z električno energijo zaradi okvare v RTP Slovenska Bistrica, zaradi katere je bilo prizadetih 12.000 odjemalcev. Sodelavci Elektra so že ponoči izvedli vse potrebne preklopitve in ponovno vzpostavili oskrbo z električno energijo.Zapadli težki moker sneg je ponoči podiral drevje. Podrta drevesa so na srednje in nizkonapetostnih daljnovodih povzročala prekinitve ...

sobota, 9. december 2017 ob 12:321

Prišel je sneg, z njim pa tudi številne nevšečnosti

V petek zvečer je sneženje zajelo tudi naše kraje, zapadlo ga je tudi do 15 centimetrov. Sneg je zelo moker, zato je že povzročil kar nekaj nevšečnosti. Ob 21.20 je v naselju Lešane, v občini Apače, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča. Gasilci PGD Gornja Radgona so s tehničnim posegom zvlekli vozilo iz obcestnega jarka. Poškodovanih oseb ni bilo.Ob 23.02 sta se kraju Vičanci, občina Ormož, pod težo padlega snega podrli dve drevesi. Gasilci PGD Senešci so drevesi razžagali in odstranili ...

sobota, 9. december 2017 ob 08:134

Neznanec poskušal požgati bale zložene pri stanovanjski hiši

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V sredo, 6. decembra, ob 10:25 se je na PP oglasil občan iz naselja Žerovinci ter prijavil, da mu je znani storilec pri oranju poškodoval vinsko trto v vinogradu. Opravljen je bil ogled kraja ter evidentirano kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari. Sledi zbiranje obvestil. Ob 11:55 uri je patrulja na glavni cesti v naselju Trgovišče ustavila prehitrega tujega voznika ...

petek, 8. december 2017 ob 19:221

Pogrešajo 60-letnega Stojana iz Lenarta v Slovenskih goricah

Neznano kam je odšel Stojan Gorišek, star 60 let, iz Lenarta v Slovenskih goricah. Pogrešani je bil nazadnje viden 23.11.2017 v Lenartu.

petek, 8. december 2017 ob 17:32

Umik in odpoklic praženih bučnih semen zaradi prisotnosti mlečnih beljakovin

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani proizvajalca Posestvo Passero, Moravske Toplice, obveščena o izvajanju umika in odpoklica praženih bučnih semen, zaradi prisotnosti mlečnih beljakovin. UVHVVR svetuje potrošnikom, ki so alergični na mlečne beljakovine, da proizvoda ne zaužijejo, ampak ga vrnejo na mesto nakupa.

petek, 8. december 2017 ob 13:54

Na balkon prišla kadit, a z njega padla in se huje telesno poškodovala

V četrtek, 7. decembra, malo pred 8. uro je 27-letna Mariborčanka, skupaj s svojo mamo, prišla na balkon stanovanja na Lackovi cesti v Mariboru, da bi kadili. Obuti v škornje s peto ji je na gladki in spolzki keramiki spodrsnilo in je skupaj s stolom padla skozi kovinsko ogrodje balkonske ograje, 4 metre v globino, na tla. Balkonsko ograjo renovirajo in še nimajo nameščenih lesenih elementov.

petek, 8. december 2017 ob 11:419

Na prehodu za pešce prišlo do prometne nesreče med otrokom in neznanim voznikom

Policisti so bili obveščeni, da je prišlo danes, v petek, 8. decembra, okrog 7.36 ure na prehodu za pešce v bližini Osnovne šole Bakovci do prometne nesreče med neznanim voznikom osebnega avtomobila znamke VW, temno zelene barve in pešcem – otrokom. Neznani voznik osebnega avtomobila se je s kraja prometne nesreče odpeljal neznano kam.

petek, 8. december 2017 ob 10:372

Še ena voznica zapeljala s ceste in se poškodovala

V četrtek, 7. decembra, ob 17.49 je v Hlaponcih, v občini Juršinci, voznica z osebnim vozilom zapeljala z cestišča v obcestni jarek in se poškodovala. Gasilci PGD Ptuj so razsvetljevali in zavarovali kraj prometne nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe, odklopili akumulator na vozilu ter pomagali vlečni službi pri odvozu vozila. Reševalci NMP Ptuj so poškodovanko prepeljali v SB Ptuj.

četrtek, 7. december 2017 ob 20:484