Z nožem v prsih so ga v smrtni nevarnosti odpeljali v UKC, kjer so mu zdravniki rešili življenje

Kriminalisti in policisti so zaključili kriminalistično preiskavo poskusa uboja v Kidričevem. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskus uboja po prvem odstavku 115. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) v zvezi z 34. členom istega zakona, so v sredo zvečer na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, s kazensko ovadbo privedli 62-letnega osumljenca. Po zaslišanju je ta zoper njega odredil pripor.

četrtek, 26. julij 2018 ob 11:13

Pri podiranju zidu ta padel in poškodoval tri osebe

V sredo, 25. julija, ob 15.25 je v Pobrežju, občina Videm, pri podiranju zidu ta padel in poškodoval tri osebe. Ena oseba je ostala ujeta pod zidom in bila z reševalnim vozilom NMP Ptuj prepeljana v SB dr. Jožeta Potrča na Ptuj, drugi dve osebi pa sta sami poiskali zdravniško pomoč.Posredovali so gasilci PGD Videm in Ptuj, ki so pomagali reševalcem NMP oskrbeti poškodovani osebi.

četrtek, 26. julij 2018 ob 11:04

V Mekotnjaku pristal helikopter

V sredo, 25. julija, ob 14.36 je iz naselja Mekotnjak v občini Ljutomer, dežurna ekipa HNMP Maribor in posadka helikopterja LPE s helikopterjem v klinični center Maribor prepeljala obolelo osebo.Na kraju pristanka helikopterja so bili gasilci PGD Ljutomer, ki so zaprli cesto, zavarovali kraj pristanka in pomagali pri prenosu obolele osebe.

sreda, 25. julij 2018 ob 18:41

V Središču ob Dravi obravnavali vdor v računalniški sistem

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 20. julija, ob 15.53 so vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog. Ob 21.56 so bili obveščeni o domnevni kršitvi javnega reda in miru v javni ustanovi. Patrulja na kraju ni ugotovila znakov prekrška.Ob 02.07 so vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje ...

sreda, 25. julij 2018 ob 10:52

Dolžan mu je 16.000 evrov

Iz PU Maribor so sporočili, da je že sredi februarja letošnjega leta 42-letni moški posodil 11.000 evrov 45-letnemu znancu, hrvaškemu državljanu. Čeprav mu denarja do dogovorjenega roka t.j. sredi meseca marca ni vrnil, mu je oškodovanec v začetku julija posodil še dodatnih 5.000 evrov. Denar bi mu moral vrniti 4 dni kasneje, vendar mu do danes ni vrnil ničesar.Oškodovanec ga je sedaj, zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije, ovadil.

sreda, 25. julij 2018 ob 10:32

Delavec zaradi nepazljivosti padel z visečega odra

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč v katerih se je ena oseba hudo telesno poškodovala, tri pa lažje, tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, zasegli dva osebna avtomobila, občanu zasegli plinsko pištolo, nesrečo pri delu in tri primere povoženja divjadi.Na področju kriminalitete so obravnavali Goljufijo, povzročitev lahke telesne poškodbe pri pretepu in kaznivo dejanje Preprečitev dokazovanja, kjer ...

sreda, 25. julij 2018 ob 08:52

Ena oseba poškodovana v trčenju dveh vozil

V torek, 24. julija, ob 23.41 sta v Radencih trčili osebni vozili, pri čemer se je ena oseba poškodovala. Oskrbeli so jo reševalci ZD Gornja Radgona.Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja vozil in z absorpcijskim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine.

sreda, 25. julij 2018 ob 08:39

Stanko Ivanušič: Zdravniku se dela velika škoda

V zadnjih dneh so se v medijih pojavile številne objave o sojenju na Okrožnem sodišču v Mariboru, ki je potekalo letos konec aprila. Tam je potekalo osojenje zdravniku D. K., obtoženemu kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja.Kot o primeru poroča Večer, se je dogodek zgodil 19. septembra 2016 v Zdravstvenem domu Lenart, na pregledu pri osebnem zdravniku, kamor je prišla takrat 16-letna dijakinja po opravičilo za izostanek od športne vzgoje.

torek, 24. julij 2018 ob 16:13

Med sporom 62-letnik zabodel 51-letnika s kuhinjskim nožem v prsni koš

Sinoči, okoli 23.30 sta se v stanovanju v Kidričevem sprla 62-domačin in 51-letni Ptujčan. Med prepirom je starejši s kuhinjskim nožem zabodel mlajšega v prsni koš in ga poškodoval.Ranjenega, ki je bil v smrtni nevarnosti, so odpeljali v UKC Maribor. Njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno.

torek, 24. julij 2018 ob 14:12

Ljutomerski policisti obravnavali ponarejen bankovec

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet kaznivih dejanj, dve prometni nezgodi z materialno škodo, štiri kršitve javnega reda, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in tri primere povoženja divjadi.S področja kriminalitete so policisti PP Murska Sobota izven naselja Krajna obravnavali dve tatvini goriva iz delovnega stroja, policisti PP Ljutomer so obravnavali ponarejen bankovec za 20 EUR, policisti PP Lendava pa so obravnavali vlom v počitniško hišo v ...

torek, 24. julij 2018 ob 07:36