Bo za varnost Prlekije odslej skrbela še oborožena skupina »Štajerska varda«?

Na družbenih omrežjih so se minuli konec tedna pojavile fotografije in posnetki, ki prikazujejo četo zamaskirancev, oboroženih s sekirami in s strelnim orožjem. Edini, ki na fotografijah ni zamaskiran, je kandidat na zadnjih predsedniških volitvah Andrej Šiško, ki je poveljeval sprevodu in ki je na Facebooku potrdil, da je "24.6.2017 bila ustanovljena ponovno po 99 letih DEŽELA ŠTAJERSKA".Odzivi na obstoj Štajerske varde: Od zaskrbljenosti, »trika globoke države«, do poziva ...

ponedeljek, 3. september 2018 ob 14:272

Na avtocesti prišlo do požara tovornega vozila, ki je popolnoma uničeno

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči. V eni se je ena oseba lahko telesno poškodovala. Obravnavali so šest kaznivih dejanj, sedem kršitev javnega reda in miru, požar in povoženje divjadi.Na področju kriminalitete so ljutomerski policisti obravnavali nasilje v družini in osumljenemu izrekli ukrep prepovedi približevanja. V Murski Soboti so bile z osebnega avtomobila ukradene registrske tablice MS SF-287.

ponedeljek, 3. september 2018 ob 09:47

Voznik osebnega vozila zapeljal v obcestni jarek

V nedeljo, 2. septembra, ob 8.28 je v kraju Trate, občina Šentilj, voznik osebnega vozila zapeljal v obcestni jarek in obstal na desnem boku. Pri tem je ena oseba ostala ukleščena v vozilu.Gasilci GB Maribor in PGD Gornja Radgona so s tehničnim posegom rešili osebo iz avtomobila, odklopili akumulator in nudili pomoč policiji. Poškodovanih ni bilo.

nedelja, 2. september 2018 ob 17:47

Voznik osebnega vozila se je zaletel v varovalno ograjo krožišča

V nedeljo, 2. septembra, ob 3.19 se je v krožišču na Ljutomerski cesti v Gornji Radgoni zgodila prometna nesreča, v kateri se je voznik osebnega vozila zaletel v varovalno ograjo krožišča.Gasilci iz PGD Gornja Radgona so na kraju nesreče odklopili akumulator, razsvetljevali kraj dogodka, posipali cestišče z absorbenti, pomagali usmerjati promet in izvajali gasilsko stražo. Poškodovanih ni bilo.

nedelja, 2. september 2018 ob 08:54

Na avtocesti trčili osebno in kombinirano vozilo

V soboto, 1. septembra, ob 13.38, je na avtocesti med Mariborom in Lendavo prišlo do prometne nesreče. Zaradi tega je med priključkom Sveti Jurij ob Ščavnici in cestninsko postajo Dragotinci v smeri Murske Sobote bil zaprt prehitevalni pas.

sobota, 1. september 2018 ob 14:00

Strela udarila v stanovanjski objekt

V soboto, 1. septembra, ob 11.12 je v Gorišnici, prišlo do udara stele v stanovanjski objekt brez požara. Gasilci PGD Gorišnica in Formin so predel strehe, kjer je udarila strela pregledali s termo kamero in nato ponovno namestili strešnike na površini približno 5 kvadratnih metrov.Ob 13.01 pa je v Juršincih meteorna voda naplavila zemljo na cestišče. Gasilci PGD Gabrnik so cestišče v dolžini 500 metrov počistili.

sobota, 1. september 2018 ob 13:20

Kristjan Belcl odgovarja Dejanu Karbi, Karba pa s komentarjem zaključuje (javno) debato

V četrtek smo objavili komentar zakoncev mag. Mojce Belcl Magdič in Kristjana Belcla »Zanemarili smo zlorabljene in jih pustili same«, ki se nanaša na poročanja nekaterih medijev o dogajanju v murskosoboški škofiji. V komentarju sta izpostavila predvsem novinarja Dejana Karba, ki nam je nato poslal svoj odgovor na to pisanje.Povezano:»Zanemarili smo zlorabljene in jih pustili same«»Odločil sem se za resnico. Ni mi žal.«Nato se nam je ponovno javil Kristjan ...

petek, 31. avgust 2018 ob 18:031

Občan kuril podrast, zaradi vetra pa se je požar razširil

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V torek, 28. avgusta, ob 10.07 so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom na parkirišču trgovine SAM v Ormožu. Z ogledom poškodb na avtomobilu je bilo ugotovljeno da ne izvirajo iz delovanja drugega vozila, zato je bil o zadevi napisan uradni zaznamek.Ob 11.30 je oškodovanka na PP Ormož podala prijavo kaznivega dejanja tatvine torbice. Pozneje je oškodovanka ...

četrtek, 30. avgust 2018 ob 21:29

»Odločil sem se za resnico. Ni mi žal.«

Danes smo objavili komentar zakoncev mag. Mojce Belcl Magdič in Kristjana Belcla »Zanemarili smo zlorabljene in jih pustili same«, ki se nanaša na poročanja nekaterih medijev o dogajanju v murskosoboški škofiji. V komentarju sta izpostavila predvsem novinarja Dejana Karba, ki pa nam je ob tem poslal svoj odgovor na to pisanje, ki ga objavljamo spodaj.

četrtek, 30. avgust 2018 ob 16:291

»Zanemarili smo zlorabljene in jih pustili same«

Zakonca mag. Mojca Belcl Magdič in Kristjan Belcl, sta na nas naslovila pismo za javnost, v katerem, kot pišeta "komentirava na paradoks, ki je nastal pri nedavnem poročanju o spolnih zlorabah. Na eni strani svetovni mediji, ki končno pozdravljajo t.i. ničelno toleranco in se postavljajo na stran žrtev, pri nas pa ob primeru, ki je izbruhnil v murskosoboški škofiji, nekateri mediji (predvsem Dejan Karba, Dnevnik) žrtve popolnoma nespoštujejo in zlorabo zavijajo v teorijo o zaroti proti ...

četrtek, 30. avgust 2018 ob 11:23