Številni vlomi in tatvine v zadnjih dneh v Ljutomeru in okolici

Policisti so na področju kriminalitete v zadnjih dneh v Ljutomeru in okolici obravnavali številne vlome in tatvine. Že iz torka na sredo so med drugim obravnavali tatvino gradbenega materiala iz novogradnje vrtca v Cezanjevcih, o čemer smo že poročali.

nedelja, 20. september 2015 ob 08:09

Tujci samovoljno zapustili nastanitveni center v Gornji Radgoni

Celotna skupina tujcev, ki je bila danes nastanjena v centru v Gornji Radgoni je po 17. uri samovoljno zapustila center ter odšla proti Avstriji. Avstrijski varnostni organi so jim omogočili prehod meje.

sobota, 19. september 2015 ob 19:35

V Gornjo Radgono prepeljanih še 150 tujcev, policija na prizorišču podala izjavo za javnost

Poleg 198 tujcev, ki so jih namestili že sinoči, je v nastanitveni center na sejmišče v Gornji Radgoni bilo prepeljanih dodatnih 150 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo na območju Novega mesta.

sobota, 19. september 2015 ob 15:10

V Slovenijo vstopilo preko 1.100 prebežnikov, v Gornji Radgoni so jih namestili 198

V noči na soboto, okrog 1. ure, je bilo v nastanitveni center na Sejmišče v Gornji Radgoni sprejetih 198 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo na območju Novega mesta. V centru poteka nastanitev tujcev in najava hrvaškim varnostnim organom za vrnitev na podlagi sporazuma o vračanju oseb med državama.

sobota, 19. september 2015 ob 09:11

Vse več tujcev prečka meje tudi v naši okolici

Policisti Policijske postaje Ormož so v petek, 18. septembra, ob 14.20 v naselju Središče ob Dravi prijeli tri osebe, domnevno državljane Sirije, ki so nedovoljeno prišli iz Republike Hrvaške.

petek, 18. september 2015 ob 17:39

Prebežnike prepeljali v Postojno; helikopter nad našimi kraji opravljal le rutinski polet

Na Hrvaško je samo v sredo prišlo blizu 10.000 prebežnikov, kjer jih nameščajo v center za tujce in druge razpoložljive objekte, ki so se hitro napolnili zaradi velikega navala. Po poročanju hrvaških medijev so skupine s po več 100 prebežniki peš nadaljevale pot proti Sloveniji. Novinarjem so tako prebežniki odkrito priznali, da je njihov naslednji cilj Slovenija in mejni prehod Bregana.

četrtek, 17. september 2015 ob 22:092

Tunizijec v vozilu prevažal tujca, ki je posedoval droge

Na meji z Madžarsko se je uvedel ponovni nadzor meje, kar pomeni, da se opravlja mejna kontrola na vstopu v Republiko Slovenijo in na izstopu. Sama uvedba mejne kontrole zaenkrat ne povzroča zastojev.

četrtek, 17. september 2015 ob 17:36

Je katero od koles vaše? Čaka vas na policiji.

Policisti PU Murska Sobota so v zadnjem času obravnavali več storitev kaznivih dejanj tatvin koles. "Ugotavljamo, da storilci izkoriščajo predvsem trenutke nepazljivosti oškodovancev, ko kolesa ne zaklenejo oz. ga primerno zavarujejo. Kazniva dejanja tatvin koles na območju PU Murska Sobota so razpršena, vsekakor pa imajo storilci več priložnosti na mestih, kjer je več koles, ki niso v varovanem ali ograjenem prostoru. Zato je zelo pomembno  preventivno  obnašanje  njihovih ...

četrtek, 17. september 2015 ob 12:19

Mladi mucki odvrgel v ribnik

Med množico zgodb o tisočih beguncih, ki so bili primorani zapustiti svojo domovino in se podati na negotovo pot iskanja človeka vrednega življenja, v slovenskih novicah lahko preberemo tudi zgodbo o družini iz Sirije. Na nevarno pot iz Sirije do grškega otoka Lesbos, ki naj bi bil izhodišče za nadaljevanje poti do srečnejše prihodnosti v Evropi, so vzeli s seboj svojo hišno ljubljenko, mucko. Vse so pustili doma, niso pa imeli srca, da bi zapustili svojo ljubljenko. Prvi del poti so ...

četrtek, 17. september 2015 ob 10:49

V stanovanju našli mrtvo osebo

Uprava RS za zaščito in reševanje, je poročala, da so v sredo, 16. septembra, okoli 19.30 ure, v naselju Grabe, v občini Središče ob Dravi, gasilci PGD Središče ob Dravi odprli vrata in omogočili reševalcem NMP nemoten vstop v stanovanjski objekt, v katerem so našli mrtvo osebo.

sreda, 16. september 2015 ob 23:35