Na UE Maribor sledili predlogu policije in koncert Thompsona prepovedali

Iz PU Maribor so sporočili, da so jih v sredo, 17. maja Danes, iz Upravne enote Maribor obvestili, da so sledili predlogu PU Maribor za prepoved prijavljene javne prireditve koncerta glasbenika Marka Perkovića Thompsona.

sreda, 17. maj 2017 ob 14:04

22-letnik po čelnem trčenju umrl na kraju nesreče

Poročali smo že, da so bili policisti PU Murska Sobota ob 6.09 obveščeni, da je na regionalni cesti Rogašovci – Cankova v naselju Pertoča prišlo do prometne nesreče med tovornim vozilom in voznikom osebnega avtomobila, v kateri je ena oseba umrla.

sreda, 17. maj 2017 ob 12:11

Voznik v trčenju tovornega in osebnega vozila podlegel poškodbam

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da so policisti bili danes ob 6.09 uri obveščeni, da je na cesti Rogašovci – Cankova med naseljema Pertoča in Večeslavci prišlo do prometne nesreče med tovornim vozilom in voznikom osebnega avtomobila, kateri je ostal ukleščen v vozilu.

sreda, 17. maj 2017 ob 07:37

Policija podala predlog za prepoved koncerta Marka Perkovića Thompsona

Na PU Maribor so v ponedeljek, 15. maja, na Upravno enoto Maribor podali predlog za prepoved prijavljene javne prireditve koncerta glasbenika Marka Perkovića Thompsona, "saj ocenjujemo, da so na podlagi na novo pridobljenih informacij in zaznav dogodkov, izpolnjeni zakonski pogoji za tak ukrep. Gre za informacije, ki kažejo na povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da bo koncert izrabljen za izvrševanje kaznivih ravnanj, opredeljenih v 1. odst. 6. člena ZJZ," so sporočili iz PU Maribor ...

torek, 16. maj 2017 ob 17:5918

Ogenj uničil ostrešje hleva in gospodarskega objekta ter koruzo v silosu

V soboto, 13. maja, ob 2.51 je na kmetiji v naselju Obrež, v občini Središče ob Dravi, zagorelo v gospodarskem poslopju. Požar se je razširil na bližnji hlev in silos za krmo. Gasilci PGD Obrež in Središče ob Dravi so požar omejili in pogasili, iz hleva evakuirali tri krave, enajst teličkov in šest prašičev ter iz gospodarskega poslopja iznesli tleče predmete.

sobota, 13. maj 2017 ob 09:08

Za policisti pester petek

Pretekli petek so pomurski policisti obravnavali osem prometnih nesreč, sedem kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, zasegli štiri osebne avtomobile, pridržali eno osebo, nesrečo pri delu, manjši požar in štiri primere povoženja divjadi.

sobota, 13. maj 2017 ob 08:01

V Središču ob Dravi našli dve topovski granati

V četrtek, 11. maja, so na območju Središča ob Dravi v roku dobrih dveh ur na dveh različnih mestih našli topovski granati kalibra 75 mm. Najprej so ob 15.01 na njivi pred mejnim prehodom Središče ob Dravi, našli topovsko granato kalibra 75 mm, ostanek iz druge svetovne vojne.

četrtek, 11. maj 2017 ob 19:302

V reki Dravi našli truplo

Iz PU Maribor so sporočili, da so v četrtek, 11. maja, okrog 13.30, bili obveščeni o truplu v reki Dravi, ob Hidroelektrarni Zlatoličje. Gasilci so iz reke izvlekli truplo starejše ženske, ki po doslej zbranih informacijah ni bila žrtev kaznivega dejanja. Njena identiteta je že potrjena.

četrtek, 11. maj 2017 ob 18:33

Neznanka v gozdu odvrgla tri pasje mladiče

Ptujska uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v začetku tedna obravnavala še en primer krutega ravnanja z živalmi, kjer je nevestna lastnica v gozdu odvrgla tri pasje mladiče in se nato odpeljala.

četrtek, 11. maj 2017 ob 18:1712

V Prlekiji ponovno posredoval helikopter HNMP

Dober mesec dni po delovni nesreči na cesti med Križevci pri Ljutomeru in Veržejem, ko je posredoval tudi helikopter helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP), je le-ta v Prlekiji ponovno posredoval. Nekaj pred 13. uri je namreč na Moti, v občini Ljutomer, delavec padel z gradbenega odra in se poškodoval. Pri tem so posredovali reševalci ZD Ljutomer, ki so poškodovanega delavca predali ekipi HNMP Maribor.

torek, 9. maj 2017 ob 16:281