Domači in sosedje krajanu preprečili samomor

V nedeljo, 7. maja, okoli 20. ure, je v kraju Kajžar, v občini Ormož, prišlo do poskusa samomora. Gasilci PGD Ormož so razsvetljevali kraj dogodka in z vrvno tehniko spustili poškodovanca do reševalne ekipe NMP Ormož, ki je osebo oskrbela in prepeljala v Splošno bolnišnico Ptuj.

ponedeljek, 8. maj 2017 ob 14:187

Neznanec s požigom lastnico oškodoval za okoli 35 tisoč evrov

V soboto, 6. maja, ob 23.28 je v Zgornji Ščavnici, v občini Sveta Ana, zagorel zapuščen stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Sveta Ana, Benedikt in Lenart in požar pogasili. Gasilci PGD Sveta Ana so ostali na požarni straži.

nedelja, 7. maj 2017 ob 19:51

V nesreči urml 48-letni kolesar

Okrog 11. ure‎ so policisti bili obveščni o hujši prometni nesreči na lokalni cesti v naselju Šober. V nesreči je bil udeležen 48-letni kolesar, ki je vozil po hribu navzgor iz smeri naselja Gaj nad Mariborom v smeri naselja Urban.

sobota, 6. maj 2017 ob 21:04

Odprli vrata stanovanja, v katerem so našli mrtvo osebo

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so v četrtek, 4. maja, ob 10.43 v Libanji, v občini Ormož, gasilci PGD Ivanjkovci v prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem so našli mrtvo osebo.

četrtek, 4. maj 2017 ob 14:30

Enemu preorali njivo posejano s krompirjem, drugemu na njivo raztresli dele razbitega stekla

Policisti policijske postaje Ormož so med prazniki poleg rednih nalog, obravnavali tudi nekatere druge dogodke, med drugim jih je v petek, 28. aprila dopoldan obvestil občan iz naselja Pušenci, da mu je neznani storilec preko noči s traktorjem preoral njivo posejano s krompirjem.

sreda, 3. maj 2017 ob 20:567

Kaos na Pomurki

Ne le na mejnih prehodih proti Hrvaški in Avstriji, temveč ponekod po državi, vlada pravi prometni kaos. Danes je namreč prvi delovni dan po podaljšanem prazničnem vikendu, ki so ga zaradi prepovedi vožnje tudi tovornjakarji morali preživeti na počivališčih. Omejitev tovornega prometa oziroma vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t, v Sloveniji namreč velja ob nedeljah in praznikih ter dela prostih dnevih od 8. do 21. ure. Sprostitev tovornega prometa je tako ponovno povzro ...

sreda, 3. maj 2017 ob 10:03

Ponoči zagorelo ostrešje stanovanjske hiše

V torek, 2. maja, ob 2.19 je v naselju Lukavci, v občini Križevci, zagorela starejša zapuščena stanovanjska hiša velikosti 8 x 9 metrov. Posredovali so gasilci iz PGD Lukavci, Boreci, Križevci pri Ljutomeru, Ključarovci in Kokoriči. Požar so omejili in pogasili.

torek, 2. maj 2017 ob 09:47

V požaru, ki se je iz avtomobila razširil na hišo, okrog 150 tisoč evrov materialne škode

V ponedeljek, 1. maja, ob 3.53 je v Dornavi zagorel osebni avto pod nadstreškom ob stanovanjski hiši. Ogenj se je razširil še na tri avtomobile, nadstrešek in stanovanjsko hišo. Požar so pogasili gasilci iz PGD Dornava, Polenšak, Mezgovci, Žamenci in Ptuj. Uničeni so štirje avtomobili, nadstrešek, mansardno stanovanje in del ostrešja, od dima sta bili poškodovana tudi dva prostora v pritličju.

ponedeljek, 1. maj 2017 ob 20:531

V požaru zgoreli trije prašiči

V nedeljo, 30. aprila, ob 10.43 je v Bratislavcih, v občini Dornava, v gospodarskem objektu zagorela slama. Gasilci PGD Polenšak in Dornava so požar pogasili in iz objekta rešili tri prašiče. Zgorelo je dva kubična metra slame in trije prašiči.

nedelja, 30. april 2017 ob 17:42

Gasilci s hitrim in strokovnim delom preprečili še večjo ekološko škodo

Onesnaženje Gibinskega potoka, ki je bilo opaženo v petek, so takoj pričeli čistiti gasilci PGD Ljutomer in PGD Razkrižje. Akcijo je sprožil župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, sam osebno, takoj po klicu enega od domačinov in skrbel za širšo koordinacijo med obema društvoma, policijo, ki je zbrala podatke in domačini. Do petkovega večera so del madežev uspeli odstraniti, z očiščevalno akcijo pa so nadaljevali tudi v soboto.

nedelja, 30. april 2017 ob 08:05