Voznik v prometni nesreči lažje telesno poškodovan

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče, štiri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, dve povoženji divjadi in zasegli eno vozilo.V obravnavanih prometnih nesrečah je v treh nastala le materialna škoda, v prometni nesreči med Bunčani in Staro Novo vasjo pa je bil voznik osebnega avtomobila lahko telesno poškodovan.

četrtek, 13. september 2018 ob 06:46

Z osebnim vozilom zletel s ceste

V sredo, 12. septembra, ob 20.35, se je na cesti Bunčani - Stara Nova vas zgodila prometna nesreča, kjer je voznik z osebnim vozilom zletel s ceste.

sreda, 12. september 2018 ob 21:55

Med hišno preiskavo zasegli drogo

Na podlagi odredbe sodišča so v sredo, 12. septembra, policisti PP Gornji Petrovci skupaj z vodnikom službenega psa iz EVSP M. Sobota opravili hišno preiskavo pri 45-letnem občanu iz območja Goričkega. Med preiskavo so našli in zasegli 27 sadik rastline zelene barve v višini od 50 cm do 250 cm in posušene delce rastline zeleno rjave barve.

sreda, 12. september 2018 ob 15:571

45-letni voznik vozil prehitro in pod vplivom alkohola

V nedeljo, 9. septembra, so policisti PP Gornja Radgona v naselju Jamna opravljali nadzor nad udeleženci cestnega prometa z izvajanjem meritev hitrosti z radarjem. Med nadzorom je bil zaustavljen voznik tovornega vozila znamke Renault Trafic, pri katerem je bila izmerjena hitrost 98 km/h. V postopku je bil 45-letnemu vozniku odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil izdan plačilni nalog za 1.900 evrov.

sreda, 12. september 2018 ob 15:54

Andrej Šiško ponovno v priporu

Potem ko je vodja t.i. Štajerske varde, Andrej Šiško, v nedeljo zvečer odkorakal na prostost, so ga po odločitvi zunajobravnavnega senata v sredo zjutraj ponovno priprli. Predsednik zunajparlamentarne stranke Zedinjena Slovenija je osumljen kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve v zvezi s kaznivim dejanjem oboroženega upora.Po ugotovitvah kriminalistov je namreč iz objav z zborovanja Štajerske varde v bližini Apač razvidno, da je pozival k strmoglavljanju najvi ...

sreda, 12. september 2018 ob 09:04

Voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola, pridržan na policijski postaji

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 10. septembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 16:10 uri so bili obveščeni o tatvini kolesa na železniškem postajališču v Osluševcih.Ob 21:25 uri so na lokalni cesti v naselju Podgorci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

torek, 11. september 2018 ob 19:17

Tovornjak z naloženim bagrom zdrsnil v obcestni jarek

V ponedeljek, 10. septembra, ob 8.50 je v naselju Černelavci tovornjak z naloženim bagrom zdrsnil v obcestni jarek in se prevrnil.Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Do onesnaženja ni prišlo.Podobna nesreča se je pred dobrim mesecem zgodila tudi v Ljutomeru, ko je tovorno vozilo z naloženim manjšim strojem končalo v jarku.

ponedeljek, 10. september 2018 ob 20:07

Pridržali osumljenca in mu izrekli prepoved približevanja bivši partnerki in njeni hčeri

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 7. septembra, ob 23.04 so bili obveščeni o sporu v družini v okolici Ormoža. Pri posredovanju so ugotovili, da so podani elementi za sum kaznivega dejanja nasilja v družini, zato so osumljenca pridržali, mu izrekli prepoved približevanja bivši partnerki in njeni hčeri. Pridržani je zahteval pregled pri zdravniku, po le tem pa je bil na podlagi napotnice ...

ponedeljek, 10. september 2018 ob 18:22

Andrej Šiško zakorakal na prostost

Vodja t.i. Štajerske varde, Andrej Šiško, ki je od četrtka bil v sodnem pridržanju, je v nedeljo zvečer zakorakal na prostost. Tako se je odločil sodnik po več kot dveurnem premisleku. Zaslišanje Šiška pred preiskovalnim sodnikom v Mariboru je sicer trajalo pet ur, sodišče pa je presodilo, da tožilstvo ni v zadostni meri utemeljilo suma očitanega kaznivega dejanja.

ponedeljek, 10. september 2018 ob 08:251

V prometnih nesrečah na avtocesti nastalo za 33 tisoč evrov škode

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in miru, tri poškodbe vozil na parkirnih prostorih, povoženje divjadi in zasegli eno vozilo.V dveh prometnih nesrečah na pomurski avtocesti so bili udeleleženi štirje osebni avtomobili. Trije udeleženci so utrpeli lahke telesne poškodbe, nastalo pa je za 33.000 EVR materialne škode.

ponedeljek, 10. september 2018 ob 07:49