Zastrupljenih najmanj pet psov, ena psička tudi poginila

Včeraj smo že pisali o nastavljenem strupu v klobasah v naseljih Apače, Stogovci, Žiberci in Drobtinci. Obravnavali so več primerov zastrupitev psov, ki so na sprehodih ob lokalnih cestah zaužili klobase s strupom. Zastrupljenih je bilo najmanj pet psov, ena psička je zaradi tega tudi poginila.

sobota, 8. april 2017 ob 20:354

Ob lokalnih cestah nastavljene klobase in salame s strupom

Iz Društva za zaščito živali Pomurja pošiljajo opozorilo, da so v naseljih Apače, Stogovci, Žiberci in Drobtinci ob lokalnih cestah nastavljene klobase/salame s strupom.

petek, 7. april 2017 ob 21:3018

Zaradi poostrene kontrole na mejah, kolone vozil do centra Ormoža

V petek, 7. aprila, je začela veljati sistematična mejna kontrola vseh potnikov na zunanjih schengenskih mejah. Zaradi spremembe Zakonika o schengenskih mejah se tako z današnjim dnem na mejnih prehodih na slovenski južni meji uvaja poostren nadzor vseh potnikov. Kot je ob današnjem obisku poudaril generalni direktor policije Marjan Fank, bodo policisti storili vse, kar bo v njihovi moči, da bi bilo zastojev na mejah čim manj, ljudi pa pozval k strpnosti in razumevanju.

petek, 7. april 2017 ob 18:116

Na delavca se je prevrnil valjar, posredoval helikopter HNMP

V četrtek, 6. aprila, okoli 13.30, se je na cesti med Križevci pri Ljutomeru in Veržejem, ki jo obnavljajo, zgodila delovna nesreča. Delavec je z valjarjem utrjeval cestno bankino in pri tem zapeljal preveč na rob, kar je imelo za posledico, da se je z valjarjem prevrnil v obcestni jarek, valjar pa ga je pod seboj stisnil.

četrtek, 6. april 2017 ob 15:454

Voznik v Lahoncih »napihal« 1,07

Policisti policijske postaje Ormož so v torek, 4. aprila, ob 23:35, v naselju Lahonci ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (1,07 mg/l) zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

sreda, 5. april 2017 ob 20:3123

Od petka naprej na južni meji poostren nadzor vseh potnikov

7. aprila se bo na mejnih prehodih, ki ležijo na naši južni meji, začel izvajati poostren nadzor vseh potnikov oz. sistematično preverjanje vseh oseb. Realno je zato pričakovati, da se bo čas prehoda za prestop meje podaljšal, da bo občasno prihajalo do zastojev, vendar pa za to ne bodo krivi policisti, pač pa nova evropska pravila, ki so bila sprejeta zaradi spremenjenih varnostnih razmer v svetu, je v izjavi za javnost povedal generalni direktor policije Marjan Fank. Da bi zagotovili ...

sreda, 5. april 2017 ob 16:085

S pepelnikom ga je udaril po glavi ter ga hudo telesno poškodoval

Sinoči, okoli 22.40 se je neznani storilec pred enim od gostinskih lokalov na Cesti XIV. divizije v Mariboru sprl s 50-letnim Mariborčanom, nato pa ga je pred vhodom v lokal s steklenim pepelnikom udaril po glavi. Ko je poškodovani zaradi udarca padel na tla, ga je z nogo še večkrat brcnil v glavo.

sreda, 5. april 2017 ob 12:512

Voznik in sopotnica hudo telesno poškodovana

V torek, 4. aprila, ob 13.28 je v naselju Spodnja Ščavnica v občini Gornja Radgona osebno vozilo zapeljalo s cestišča v jarek in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj nesreče, očistili cestišče razlitih tekočin, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo in nudili pomoč reševalcem NMP Gornja Radgona, ki so na kraju oskrbeli v nesreči poškodovani osebi.

torek, 4. april 2017 ob 16:14

Voznica med vožnjo doživela epileptični napad

V ponedeljek, 3. aprila, ob 12.39, se je na cesti Podlehnik–Gruškovje zgodila nevsakdanja prometna nesreča. Voznica osebnega vozila je namreč med vožnjo doživela epileptični napad in z vozilom oplazila dve nasproti vozeči osebni vozili. Vozilo se je po 50 metrih vožnje ustavilo.

ponedeljek, 3. april 2017 ob 21:20

Romuni nakradli za 25 tisoč evrov predmetov

V torek, 28. marca, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe (PPIU) Maribor ob 21.10 na avtocesti A5 Maribor – Murska Sobota, ustavili voznika osebnega avtomobila VW Sharan, bolgarskih registrskih tablic, s pripetim priklopnim vozilom, ki je vozil iz smeri Italije v smeri Madžarske.

ponedeljek, 3. april 2017 ob 18:034