V stanovanju našli mrtvo osebo

V torek, 16. februarja, okoli 14.15, so so v naselju Bratislavci v občini Dornava gasilci PGD Ptuj s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in omogočili vstop reševalcem NMP Ptuj.

torek, 16. februar 2016 ob 18:03

V požaru hleva za 18 tisočakov škode

V četrtek, 11. februarja, okoli 13.30 ure, je v Bučečovcih zagorelo ostrešje hleva. Posredovali so gasilci iz PGD Bučečovci, Boreci, Iljaševci, Stara Nova vas in Vučja vas ter pogasili gorečo ostrešje površine 100 kvadratnih metrov. Ogenj je uničil tudi večjo količino sena in slame shranjene v hlevu.

petek, 12. februar 2016 ob 08:48

Milanu v slovo

V sredo zvečer, nas je kot strela z jasnega zadela vest, da se je za vedno poslovil Milan Belec. Odšel je po tiho, brez slovesa, prehitro, … v 64. letu starosti.

četrtek, 11. februar 2016 ob 13:10

Poslovil se je Milan Belec

V 64. letu, se je danes zvečer, nenadoma in nepričakovano ter veliko prehitro, poslovil Milan Belec. Milan je bil širše prepoznana osebnost, saj je s svojim odnosom do prleške kulturne dediščine sodeloval pri neštetih projektih in ogromno pripomogel k večji prepoznavnosti Prlekije.

sreda, 10. februar 2016 ob 21:02

Zgodba o kruti usodi družine najverjetneje izmišljena

Po lokalnem radiu je pred kratkim v sobotnih večernih oddajah zaokrožila zgodba o domnevni kruti usodi družine in treh majhnih otrok – devetletnih dvojčkov Nejca in Matica ter komaj enoletnega Gala, ki naj bi ostali brez obeh staršev.

ponedeljek, 8. februar 2016 ob 19:303

Krajevne table ovite v žico

Neznanci so v noči na ponedeljek, ko je v Sloveniji kulturni praznik, z žico ovili številne občinske table, tudi v naših krajih. Po neuradnih podatkih naj bi skupina aktivistov s tem želela spodbuditi razmislek o tem, kam lahko pripelje politika zapiranja mej. V žico so ovili tudi kip pesnika Franceta Prešerna v Ljubljani, muzi na spomeniku pa na roke nataknili klešče.

ponedeljek, 8. februar 2016 ob 11:371

V trčenju osebnih vozil, dve osebi poškodovani

V sredo, 3. februarja, okoli 8. ure, sta v naselju Kog, trčili osebni vozili. V trčenju sta se dve osebi poškodovali in bili z reševalnim vozilom prepeljani v Splošno bolnišnico Ptuj. Gasilci PGD Ormož so pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebe, odklopili akumulatorja na vozilih, počistili iztekle hladilne tekočine, eno vozilo odstranili s cestišča in počistili cestišče.

sreda, 3. februar 2016 ob 15:28

Voznik zapeljal s cestišča

V soboto, 30. januarja, okoli 9. ure, se je v Vogričevcih zgodila prometna nesreča, kjer je voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, pomagali vlečni službi pri nakladanju osebnega vozila in očistili cestišče.

sobota, 30. januar 2016 ob 17:41

Zagorelo v podjetju Arcont

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je v četrtek, 28. januarja, nekaj čez 12. uro, na Ljutomerski cesti v Gornji Radgoni v podjetju Arcont zagorela filtrirna naprava za prečiščevanje trdnih delcev. Požar so uspeli omejiti delavci podjetja sami, prisotni pa so bili tudi gasilci PGD Gornja Radgona.

četrtek, 28. januar 2016 ob 15:56

V Razkrižju trčili osebni vozili

Preteklo soboto so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, štiri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, požar, dva primera povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

nedelja, 24. januar 2016 ob 09:25