Huda prometna nesreča v Ljutomeru

V ponedeljek, 1. februarja okrog 9.30 ure se je v Ljutomeru zgodila huda prometna nesreča, ko je tovornjak z bosanskimi registrskimi tablicami, ki je pripeljal iz smeri Ormoža, iz do sedaj neznanega razloga zapeljal s ceste in silovito trčil v stanovanjski blok na Ormoški cesti. Na prizorišče nesreče so prvi prihiteli gasilci PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj dogodka in rešili ponesrečenca iz zvite pločevine.

ponedeljek, 1. februar 2010 ob 10:4416

Vzrok za smrt zastrupitev z ogljikovim monoksidom

V četrtek, 7. januarja so policisti policijske postaje Ljutomer na deponiji sladkorne pese med Veržejem in Križevci pri Ljutomeru v avtomobilu ford transit našli človeški trupli, 60-letnega moškega ter 44-letne ženske z območja Ljutomera. Pokojna sta bila domačina iz Babinec.

ponedeljek, 11. januar 2010 ob 14:53

Lažni preplah v Ormožu, v Veržeju našli dve trupli

V sredo, 6. januarja je okrog poldneva na Policijsko postajo Ormož prišla 33-letna ženska iz Ormoža, ki je prijavila, da je na mobilni telefon prejela kratko sporočilo, da se v njenem osebnem avtomobilu, parkiranem v Ormožu, nahaja bomba. Policisti so nemudoma odhiteli na kraj ter zavarovali vozilo in okolico do prihoda delavcev Specialne enote, ki so opravili protibombni pregled vozila. Specialisti so vozilo pregledali, vendar bombe niso našli.

četrtek, 7. januar 2010 ob 17:207

Dvojni umor v Vinskem Vrhu

V petek, 18. decembra je okoli 18. ure v stanovanjski hiši v naselju Vinski Vrh pri Ormožu prišlo do streljanja. Po zadnjih podatkih, naj bi moški, 46-letni J. T. umoril svojo izvenzakonsko partnerko, 41-letno S. P. ter njeno 76-letno mamo F. P. Storilec je po dejanju zbežal, po podatkih policije pa so ga po uri bega prijeli in ga pridržali. Preiskava še poteka, več pa bo znano v ponedeljek.

sobota, 19. december 2009 ob 10:012

Mladoletniku zasegli drogo

Radgonski policisti so v ponedeljek, 16. novembra na podlagi odredbe sodišča zaradi suma neupravičene proizvodnje prepovedanih drog opravili hišno preiskavo pri 17-letnem osumljencu iz radgonskega območja. Kot je danes povedal predstavnik za stike z javnostmi Policijske uprave Murska Sobota Jožef Prša, so pri tem našli in zasegli 31 PVC vrečk, v katerih je osumljeni hranil drogo marihuano. Zasegli so tudi dva naboja različnih kalibrov.

petek, 20. november 2009 ob 12:3211

V Ljutomeru prijeli preprodajalce prepovedane droge

Kot je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Murska Sobota Jože Prša, so ljutomerski policisti v petek, 11. septembra v mestnem parku v Ljutomeru izvajali poostren nadzor.

sreda, 16. september 2009 ob 10:496

Redar delal na črno

Občina Ljutomer dovoljevala delo redarja, ki ni imel opravljenega preizkusa znanja za opravljanje redarskih nalog. Občinski redar, od leta 2003 zaposlen v Medobčinskem inšpektoratu inredarstvu občin Ljutomer, Križevci, Radenci, Razkrižje, Sveti Jurij obŠčavnici in Veržej, šlo naj bi za Srečka Babiča, je delal brezopravljenega preizkusa znanja za opravljanje nalog in za uporabopooblastil občinskega redarja. Na podlagi govoric v javnosti jenavedeno potrdil ljutomerski župan Franc Jur ...

sreda, 1. julij 2009 ob 07:05

Uničujoče neurje s točo

Danes popoldne je naše kraje ponovno zajelo močno neurje s točo. Veter je odkrival strehe, izruval več dreves, ponekod so ostali brez električne energije, voda pa je zalila številne ceste in kleti. Neurje je najprej zajelo Gornjo Radgono in okolico in se nato pomikalo proti vzhodu, kjer je zajelo del Prlekije in Prekmurja. Zaradi polomljenih dreves sta regionalni cesti Radenci - Petanjci in Veržej - Dokležovje  bili nekaj časa zaprti. Toča je ponekod uničila poljščine ter vinograde ...

torek, 16. junij 2009 ob 18:42

Neprilagojena hitrost vodi v smrt

V manj kot mesecu dni je na pomurskih cestah umrlo pet oseb. Statistični podatki kažejo, da je prometnih nesreč v Pomurju manj, takotistih z materialno škodo kot nesreč s smrtnim izidom."Prometno-varnostne razmere so bile ugodne, če ne celo zelo dobre. Osemmesecev in osem dni oziroma od 12. avgusta lani do 20. aprila letosnismo beležili prometne nesreče, v kateri bi umrl udeleženec," jepovedal policijski inšpektor mag. Srečko Šteiner z murskosoboškepolicijske uprave. Do 19. maja letos ...

sobota, 23. maj 2009 ob 06:28

Umrl župan občine Križevci

Ozvald Tučič je bil župan občine Križevci od oktobra 2006. Včeraj v zgodnjih jutranjih urah je po kratki, a hudi bolezni vmurskosoboški bolnišnici v 67. letu umrl župan občine Križevci OzvaldTučič. Pogrebna svečanost bo v nedeljo, 5. aprila, ob 10.30 uri napokopališču v Križevcih, žalna seja pa dan prej ob 18. uri v križevskemdomu kulture. Vpis v žalno knjigo poteka v prostorih občine Križevciter v času žalne seje v kulturnem domu. Tučič je mandat župana občineKriževci ...

petek, 3. april 2009 ob 06:24