Rop gostinskega lokala v okolici Ljutomera

S policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da je s področja kriminalitete bilo na območju Policijske postaje Ljutomer sinoči obravnavano kaznivo dejanje ropa. Do sedaj neznani storilec je ob zapiranju gostinskega lokala prisilil oškodovanko, da mu je izročila denar in različne predmete, zatem pa je odšel neznano kam.

petek, 1. julij 2011 ob 08:385

V Ljutomeru in okolici padala toča

Danes popoldne je v severovzhodni Sloveniji zapihal okrepljen severozahodni veter, sonce pa so zakrili nevihtni oblaki. Naše kraje je prešla hladna fronta, za njo pa bo v višinah od severa pritekal hladnejši zrak, napovedujejo na agenciji za okolje. V Ljutomeru in okolici je padala toča v velikosti koruznih zrn, v Križevcih pa je neurje odkrilo tudi več streh gradbenih objektov poročajo iz Uprave za zaščito in reševanje.

četrtek, 30. junij 2011 ob 14:294

Smrtna žrtev pri trku tovornega vlaka in osebnega vozila

Danes, okoli 13.15 ure je moški, katerega identiteta še ni potrjena, vozil osebni avtomobil Škoda octavia, iz smeri Dornave proti Borovcem. Ko je pripeljal do nezavarovanega železniškega prehoda železniške proge Ptuj - Ormož, vozila ni ustavil pred prometnim znakom »Ustavi«, temveč je nadaljeval z vožnjo. Takrat je iz njegove desne strani pripeljal tovorni vlak in trčil v osebno vozilo.

petek, 24. junij 2011 ob 15:07

67-letnik in 27-letnik iz UE Ljutomer doma gojila konopljo

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije so 23. junija 2011 zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 67-letnem in 27-letnem osumljencu. Oba stanujeta na istem naslovu na območju UE Ljutomer.

petek, 24. junij 2011 ob 13:095

Ponekod padala toča v velikosti jajca

V noči na petek so se ponekod na severovzhodu države pojavile hujše nevihte z močnejšimi sunki vetra, ponekod tudi toča. Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje je na Goričkem v krajih Večeslavci, Otovci, Gornji Petrovci, Budinci, Dolenci in Markovci padala toča. Ponekod v velikosti jajca, največ škode pa naj bi povzročila na kmetijskih poljščinah. Meteorna voda in blato pa sta zalila cesto v naselju Kaniža v občini Šentilj.

petek, 24. junij 2011 ob 00:054

Mlade fante nagovarjal, naj se razgalijo zanj

Na ptujskem sodišču se je začelo sojenje 34-letnemu Sašu Kresniku iz Ormoža, ki naj bi mladoletne fante nagovarjal, da se razgalijo in mu pošljejo gole fotografije. To naj bi počel med letoma 2006 in 2010. Pred kratkim je že bil obsojen na štiri leta in dva meseca zapora zaradi spolne zlorabe mladoletnega fanta, vendar še sodba ni pravnomočna. Tokrat pa se je zagovarjal zaradi kaznivih dejanj, povezanih z izdelovanjem otroške pornografije, je poročal POP TV.

četrtek, 23. junij 2011 ob 11:055

Policisti zasegli pet koles z motorjem, ki presegajo z zakonom določeno hitrost

V torek, 21. junija so policisti Postaje prometne policije Maribor (Delovna skupina za poostreno nadziranje cestnega prometa na območju PU Maribor) opravili poostren nadzor nad vozniki enoslednih vozil na območju Upravne enote Ptuj. Pri tem so zasegli pet koles z motorjem, za katere je bilo na tehničnem pregledu ugotovljeno, da presegajo z zakonom določeno hitrost, ki je za to vrsto vozil omejena na 45 km/h.

sreda, 22. junij 2011 ob 10:223

Moška sta se sprla, mlajši s sekiro nad starejšega

V soboto, 18. junija popoldne, sta 45-letni in 55-letni moška popivala v gostinskem lokalu v okolici Ptuja. Okoli 21. ure sta se zapeljala domov, v naselje v okolici Ptuja. Med potjo sta se sprla, pred hišo v kateri stanujeta, pa je mlajši prijel starejšega za vrat. Nato je stopil v hišo, iz nje prinesel sekiro in z njo udaril starejšega moškega po glavi. Nato je odšel k prednjemu delu vozila, kjer je s sekiro udaril po pokrovu motorja, pri tem je sekira predrla pokrov.

ponedeljek, 20. junij 2011 ob 11:274

V dveh prometnih nesrečah umrla dva motorista

17. 6. 2011, ob 14.45 uri se je zgodila prometna nesreča na avtocesti štev. 5, na relaciji od Lenarta proti Murski Soboti. Policisti so ugotovili, da je bil vzrok nesreče vožnja z neprilagojeno hitrostjo glede na trenutne vozne razmere, je sporočil vodja Službe direktorja PU Maribor Bojan Kitel.

petek, 17. junij 2011 ob 19:201

V nesreči jadralnega letala umrl en človek

Danes, nekaj pred 17. uro je v Moškanjcih strmoglavilo jadralno letalo. Gasilci PGD Ptuj so letalo z dvigalom dvignili in s tehničnim posegom rešili enega poškodovanega, drugi pa je v nesreči umrl. Poškodovana oseba je bila z reševalnim vozilom odpeljana v ptujsko bolnišnico.

sreda, 15. junij 2011 ob 19:051