Maraton house glasbe na Glavnem trgu

V sklopu Prleške poletne noči 2011 je v petek na Glavnem trgu v Ljutomeru potekal The DJ Marathon of house music, kjer je glasbo vrtelo preko deset DJ-jev, obiskovalci pa so se lahko ohladili s mojito koktejli ter raznimi pijačami, ki so jih ponujale mične hostese.

petek, 15. julij 2011 ob 23:16

Letos na Grossmannu The Meteors

Objavljen je glasbeni program, ki bo spremljal 7. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki bo v Ljutomeru potekal od 25. do 30. julija. Med številnimi ušesa božajočimi dogodki poleg že tradicionalnega Monsters of Lotmerk večera je posebej izpostavljen veliki sobotni koncert, ki bo okronal veselo dogajanje v sklopu Plesa vampirjev.

četrtek, 14. julij 2011 ob 15:43

Pürgaške sekire zmagovalci Šaljivih iger na Stari Gori

Prizadevni mladi člani PGD Stara Gora so v soboto, 9. julija, organizirali Šaljive igre, ki se jih je poleg ekip iz okoliških vasi udeležila ekipa Radomerja, katere tekmovalci so tekmovali pod imenom Radomerska banda. Tu so bile tudi Pürgaške sekire, vendar so igre, kljub "hudim"imenom ekip potekale sicer v borbenem, vendar miroljubnem ozračju, k čemur so pripomogli tudi sodniki, ki so uspeli nekatere nedoslednosti v pravilih rešiti na inovativan način.

četrtek, 14. julij 2011 ob 12:251

Blagoslov nove fasade gasilskega doma na Sp. Kamenščaku

Minulo nedeljo je pri »Fričovi kapeli« na Spodnjem Kamenščaku potekala maša, kjer so se kot že dobrih 25 let na tradicionalnem blagoslovu zbrali vaščani Spodnjega Kamenščaka. Lani so obeležili 115. obletnico kapele, letos pa so ob tej priložnosti blagoslovili tudi novo fasado na gasilskem domu.

sreda, 13. julij 2011 ob 18:01

17. žetev zlatega pšeničnega klasa na Stari Gori

Sedemnajst let zapored na Stari Gori pripravljajo turistično - etnološko prireditev Žetev zlatega pšeničnega klasa. Morda bi kdo pomislil, da so pokazali že vse in nimajo s čim več privabiti obiskovalcev, vendar prizadevni organizatorji pod vodstvom Gasilskega društva vsako leto presenetijo z novostmi številne obiskovalce od blizu in daleč.

ponedeljek, 11. julij 2011 ob 18:524

Avgusta v Ormožu OFAK-ŠTUNF festival

Klub ormoških študentov in Mladinski center Ormož ponosno predstavljata 8 dni zabave, koncertov, mladinskih delavnic, kulturnih večerov, športa, ... Od 5-13. avgusta bo v Ormožu potekal OFAK-ŠTUNF; festival, ki ga ne gre zamuditi!

ponedeljek, 11. julij 2011 ob 09:37

Sobotni rokenrol in vroči striptiz na srečanju MK Jezerski duhovi

V soboto so na 9. mednarodnem srečanju MK Jezerski duhovi na Gajševskem jezeru nastopile skupine The Trio s preigravanjem uspešnic skupin ZZ Top in AC/DC ter skupini Oposum in Trifrtalenadesejt. Tudi tokrat ni manjkal vroč ženski striptiz. V petek so nastopili The Ensemble, Motörhead tribute band Ace of Spades in Noctiferia.

nedelja, 10. julij 2011 ob 20:11

10. hidroraid v Prlekiji

V nedeljo, 10. julija dopoldne so se razšli udeleženci letošnjega, že desetega srečanja, posvečenega Citroenovim vozilom, ki so vzmeteni hidropnevmatsko.10. Hidroraida, ki je od četrtka do nedelje potekal v idiličnem okolju Slanove kmetije v Bodislavcih v neposredni bližini Bioterm, se je udeležilo 123 lastnikov vozil, mnogi so prišli s svojimi družinami, tako da je število udeležencev preseglo številko tristo. S svojimi Citroeni so se pripeljali iz šestih držav, poleg Slovenije ...

nedelja, 10. julij 2011 ob 19:481

Petkov večer z Noctiferio in vročim striptizom

Ta vikend na Gajševskem jezeru poteka 9. mednarodno srečanje MK Jezerski duhovi. V petek so na večernem koncertu nastopile skupine The Ensemble, Motörhead tribute band Ace of Spades in Noctiferia. Prvi so segreli publiko s preigravanjem različnih priredb, drugi so odigrali set Motörhead klasik, Noctiferia pa so publiko razgibali s svojim repertoarjem v katerem ni manjkal komad Fond of Lies ter Samael priredba Baphomet's Throne.

sobota, 9. julij 2011 ob 11:203

Prekmurski taborniki spoznavajo Prlekijo

Z začetkom šolskih počitnic je oživel Center za usposabljanje za zaščito in reševanje občineLjutomer v Bodislavcih pri Mali Nedelji. Letošnji prvi prebivalci tabora so mladi taborniki rodaVeseli veter iz Murske Sobote in Vidra iz Lendave. Trideset tabornikov in tabornic starosti od šest do osemnajst let je pod vodstvom starejših mentorjev pod šotori preživelo en teden.

četrtek, 7. julij 2011 ob 21:041