Künštni cug iz Prlekije na Primorsko

Spoštovani Prleki in vsi ljudje dobre volje, pred vami je velik dogodek, kateri je že tretji po vrsti in ste ga sprejeli za svojega. S Künštnim cugom se bomo 21. maja peljali v Koper, kjer bomo predstavili velik del naše ponudbe, potniki pa boste imeli lepo priložnost, da se družite in doživite nepozaben dan. Vse kar vas zanima najdete na naši strani www.kunstni-prleki.si, na strani www.jeruzalem.si - prireditve  in www.prlekija-on.net.

četrtek, 28. april 2011 ob 17:022

Blagoslov vozil in srečanje

Prleško društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine Johann - Janez Puch vljudno vabi vse na otvoritev sezone z blagoslovom vozil in voznikov na Jeruzalem, dne 27. aprila. Zbirališče bo na Jeruzalemu pri cerkvi med 10. in 11. uro.

torek, 26. april 2011 ob 10:552

Divji ples na tretjem Prleškem žegnu v ormoškem Unterhundu

V soboto, 23. aprila, je Kulturno alternativni klub Ormož v ormoškem Unterhundu pripravil že tretji Prleški žegen. Publiko so v divji ples pognali energični Muškat Hamburg iz Maribora, vodilni domači predstavniki žlahtnega rokenrola, legendarni mariborski punkerji V okovih, ki so pred kratkim pričeli s ponovnim delovanjem ter nabriti punk rockerji Cops On Bikes iz Celja, ki so se tokrat že drugič predstavili ormoški publiki.

nedelja, 24. april 2011 ob 11:231

Velikonočno pokanje na Sp. Kamenščaku

Velikonočno pokanje in kurjenje kresa na Sp. Kamenščaku oz. "na Vili" ima dolgoletno tradicijo, kjer se je pred desetletji zbiralo veliko ljudi. Dandanes se to dogaja v bolj okrnjeni obliki, ko še zgolj posamezniki skrbijo, da ta običaj popolnoma ne zamre.

nedelja, 24. april 2011 ob 10:442

Velikonočni blagoslov

Velika sobota je dan, ko se kristjani spominjajo Jezusa v Božjem grobu, katoličani in pravoslavci pa bodo praznovanje velike noči začeli zvečer z vigilijami. Na veliko soboto, ki je dan pred veliko nočjo, verniki pripravijo velikonočne jedi in jih nosijo k blagoslovu. Jedi ima imajo posebno simboliko.

sobota, 23. april 2011 ob 18:411

Unterhund tudi uradno predan v upravljanje

Po treh predotvoritvenih dogodkih je prenovljeni ormoški klub Unterhund, doživel še uradno otvoritev, v soboto, 9. aprila. V prostorih je bila na ogled razstava »21 let rock kulture v Unterhundu« s fotografijami Mirana Šariča, Doris Nemeth, Vlada Topolovca, Martina Megle, Sebastjana Iskre, Tomaža Rajnerja in Vitomirja Kaučiča.

torek, 12. april 2011 ob 17:351

Prvi blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Moto klub Pürgaške sekire, ki v Mali Nedelji deluje od lanskega leta, je v nedeljo, 10. aprila,pripravil prvi blagoslov motorjev. V čudovitem pomladanskem dopoldnevu se je ob cerkvi Sv. Trojice zbralo okrog sto motoristov in motoristk s svojimi bleščečimi jeklenimi konjički. Po končani maši je motoriste in številne obiskovalce pozdravil predsednik kluba Denis Brunc in zaželel veliko varnih kilometrov.

nedelja, 10. april 2011 ob 18:478

V Ljutomer na vožnjo z »butkači«

V Ljutomeru je od 5. aprila dalje postavljen zabaviščni park - lunapark, kjer se lahko mladi in mladi po srcu zabavajo na različnih vrtiljakih in avtomobilčkih ali t.i. »butkačih«, kot je to bilo nekoč zelo popularno. Lunapark se nahaja na koncu Grossmannove ulice (mimo dvorane ŠIC) v Ljutomeru, kjer so še pred leti stale zapuščene barake. Lunapark bo v Ljutomeru do 3. maja, odprt pa je vsak dan od 10. do 22. ure, ob petkih, sobotah in nedeljah pa od 10. do 23. ure.

petek, 8. april 2011 ob 20:43

Koledar prireditev v občini Ljutomer in okolici april 2011

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v aprilu.

petek, 1. april 2011 ob 18:082

Koledar prireditev v občini Ormož in okolici april 2011

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ormož in okolici v aprilu.

petek, 1. april 2011 ob 17:33