To soboto letni koncert Ljutomerskega okteta

Kulturno društvo Ivan Kaučič Ljutomer, vabi na letni koncert Ljutomerskega okteta, ki bo v soboto, 19. marca 2011 ob 19. uri, v dvorani Kulturnega doma v Ljutomeru. Tokrat v novi zasedbi. Kot gostje bodo nastopili Trio čelistov.Vljudno vabljeni, vstopnine ni!

torek, 15. marec 2011 ob 18:30

Zobl, zobl pa lük v Lotmerki!

Prleški študentski klub (PŠK) je po dolgem času v Ljutomeru spet organiziral Zobl žur, ki je študentom in tudi dijakom dobro znan, saj se tradicionalno vsako leto odvija v dveh največjih univerzitetnih mestih, v Ljubljani in Mariboru. Ker je zanimanje s strani domačih študentov vedno veliko, so se v klubu odločili, da ta projekt ponovno izpeljejo tudi v Ljutomeru. Odziv je bil dober, saj so študenti, dijaki in tudi starejši napolnili diskoteko Oxigen.

nedelja, 13. marec 2011 ob 02:1514

Na pustni povorki v Ormožu sodelovalo 43 skupin

Na pustni torek je v Ormožu potekal tradicionalni Ormoški Fašenk s povorko na katerem je sodelovalo 43 skupin, od tega 22 šolskih oz. otroških. V centru Ormoža se je zbralo preko tisoč radovednih obiskovalcev, ki so lahko videli zanimive maske, kot so domača strašila, metle, bistre glavice, viteze, darila, budilke, marsovce, beneške maske, periodni sistem ter še veliko drugih izvirnih mask, manjkali pa seveda niso niti kurenti.

sobota, 12. marec 2011 ob 18:423

Upokojenci pustovali

Tradicionalno vsakoletno društveno pustovanje so v Društvu upokojencev Radenci pripravili na dan »malega pusta«, 10. Marca. In to takoj po končanem društvenem občnem zboru ter skupnem kosilu. Sledila je popoldanska zabava vse do večernih ur. Za glasbo sta tradicionalno poskrbela kar člana društva, Tonja in Dušan, posebej imenovana komisija, ob pomoči vsega sodelujočega občinstva, pa je do 17. ure ocenjevala nastopajoče na Pokaži kaj znaš, po 17. uri pa razglasila tudi ...

sobota, 12. marec 2011 ob 13:16

Zadnje dejanje letošnjega fašenka

Po dolgoletni tradiciji so tudi letos v Železnih Dverih dostojno opravili še zadnje dejanje ob pustu. Člani društva Künštni Prleki so na izletniški kmetiji Belec tudi tokrat organizirali žalno slovesnost in fašenku povedali veliko tistega kar mu gre. Je dežurni krivec za vse težave in to je priložnost da ga s temi težavami oprtajo in obsodijo. Uničenje je neizogibno. Ogenj je je tisti, ki uniči vse slabo, tako je zajel tudi fašenka in ga spremenil v dim in pepel.

petek, 11. marec 2011 ob 10:501

Pustovanje v Domu starejših občanov Radenci

V okviru projekta Z roko v roki, ki je skupni projekt Kluba prekmurskih študentov, Pomurskega društva  za krepitev socialnega dela in DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, smo študentje prostovoljci izvedli dogodek Pustovanje v DOSOR-ju, ki je potekal v nedeljo, 6. marca 2011, ob 15. uri v DOSOR-jevi jedilnici. Po koncu pustnega rajanja smo v sobah obiskali tudi tiste, ki se pustnega rajanja niso mogli udeležiti.

ponedeljek, 7. marec 2011 ob 11:14

Otvoritveni koncert v prenovljenem ormoškem klubu Unterhund

V soboto so na otvoritvenem koncertu prenovljenega kluba Unterhund v Ormožu in ob 21. letnici delovanja kluba godli ljutomerski Cypher Louis, domačini Sarcofuck in Pridigarji ter Motus iz Zagreba in Scuffy Dogs iz Nove Gorice. Ker je koncert potekal na pustno soboto, seveda ni manjkalo takšnih in drugačnih mask.

nedelja, 6. marec 2011 ob 23:412

Zapornik iz Gvantanama že v Ljutomeru

Danes je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekal Fašenk v Lotmerki 2011, ki ga tradicionalno vsako leto prireja Turistično društvo Ljutomer. Na prireditvi so najprej najmlajši plesali in rajali na otroški maškaradi in se zabavali ob glasbi. V nadaljevanju je sledila povorka, kjer so se turistična in kulturna društva predstavila v maskah na aktualno tematiko. Letos se je na povorki predstavilo deset organiziranih skupin.

nedelja, 6. marec 2011 ob 15:275

Pri Sv. Tomažu Borut mobil, mariborska nadškofija, delavci Vegrada, ...

Sekcija Koranti, ki deluje v okviru TD Sv. Tomaž, je tudi na letošnjo pustno soboto pripravila tradicionalno pustno povorko. Za Pihalno godbo iz Dornave so se v povorki predstavili otrocivseh skupin domačega vrtca Ježek, učenci vseh razredov osnovne šole Sv. Tomaž, nato pa še skupine iz okoliških vasi in TD Mala Nedelja - Radoslavci.

nedelja, 6. marec 2011 ob 11:343

Zobl žur tudi v Ljutomeru

Prleški študentski klub bo prvič v Ljutomeru organiziral Zobl žur, ki bo v soboto 12. 3. 2011 v diskoteki Oxigen v Ljutomeru z začetkom ob 21. uri. Študentom je ta žur dobro znan, saj se že tradicionalno vsako leto odvija v dveh največjih univerzitetnih mestih in sicer v Ljubljani in Mariboru. Ker je zanimanje s strani domačih študentov vedno zelo veliko, smo se odločili, da ta projekt poskusimo izpeljati tudi v Ljutomeru, in če bo odziv dober, bomo obdržali tradicijo.

četrtek, 3. marec 2011 ob 19:303