Vabilo na 3. občni zbor EKD Künštni Prleki

Vabljeni ste na 3. občni zbor EKD Künštni Prleki, ki bo v soboto,  23. januarja 2010 ob 17.30 v Železnih Dverih pri izletniški kmetiji Belec, kjer je sedež Republike Prlekije. Zbiranje članov in sprejem gostov je od 17. ure naprej.

petek, 8. januar 2010 ob 14:262

Koledar prireditev v občini Ormož januar 2010

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ormož in njegovi okolici v januarju.

četrtek, 7. januar 2010 ob 11:21

Silvestrovanje v Ljutomeru

Najdaljšo noč v letu so mnogi tudi tokrat preživeli na prostem. Tako je bilo tudi v Ljutomeru na Glavnem trgu, kjer se je zbrala velika množica ljudi, ki so si opolnoči ob ognjemetu izrekli želje za novo leto. Obiskovalce je nagovoril ljutomerski župan Franc Jurša, za glasbo pa je poskrbel ansambel Štajerski fakini. Malo čez polnoč je sledil tudi ognjemet. Oglejte si slike in video.

petek, 1. januar 2010 ob 13:002

Silvestrovanja na prostem

Zadnjo in najdaljšo noč v letu bodo mnogi tudi letos preživeli na prostem. V več mestih se bodo obiskovalci lahko zabavali ob glasbi različnih izvajalcev, ognjemetov pa bo letos zaradi varčevanja nekoliko manj. Tudi vremenska napoved je dobra, saj je napovedano, da bodo padavine po vsej Sloveniji do večera ponehale.

četrtek, 31. december 2009 ob 11:467

Oliver Dragojević v Ljutomeru

Februarja naslednje leto bo na Valentinovo v novi športni dvorani v Ljutomeru (ŠIC Ljutomer) nastopil največji dalmatinski romantik Oliver Dragojević. S svojimi dalmatinskimi napevi še vedno privlači tako starejše kot tudi mlajše generacije, kar dokazujejo razprodane dvorane in navdušenje publike, ko Oliver stopi na oder. Koncert je torej enkratna priložnost, da 14. februarja povabite svoje najdražje na nepozabni koncert. Vstopnice so že v predprodaji.

ponedeljek, 14. december 2009 ob 15:537

Prvi Künštni cug

Edenejsti december 2009 bode osta zapisani kak den, dere so se Künštni Prleki prvokrot organizerano pelali s cugon. Naš cil je bila Slovenska obala, ali še bole genau, Koper. Na fse zarane, smo se zebrali na Lotmerški železniški postaji in naloložili fso potrebno prtlago za takšo dugo pot. Nejvekša skrb je seveda valola jestvini in pijači bres kere Prlek, še nejmeje pa Künštni Prlek ne gre od hrama, sploh pa ne na takšo dugo pot. Op šestih je cug zahuška in Prleki smo se odpelali ...

sobota, 12. december 2009 ob 18:477

Kam na Silvestrovo?

Nekaj ponudb iz Prlekije, kjer lahko preživite najdaljšo noč v letu ali pa se na novega leta dan zavrtite ob glasbi na novoletnih plesih.

četrtek, 10. december 2009 ob 10:556

Künštni Prleki v Prekmurju

V petek, 4. decembra je skupina Künštnih Prlekof imela nastop na prireditvi ob zakjučku leta podjetja Saubermacher, katera ima sedež v Murski Soboti.Vodstvo in delavci podjetja so se zbrali v restavraciji Zvezda v Murski Soboti, predstavili rezultate dela za leto 2009 ter zaslužnim podelili priznanja. Prejeli so tudi Božičnico, ob večerji pa so jim Künštni Prleki pripravili zabavni program v dveh delih.

nedelja, 6. december 2009 ob 09:18

Iskanje Miklavževega zaklada na Stari Cesti

V soboto, 5. decembra je na Stari Cesti potekal Miklavžev pohod s svetilkami, ki ga vsako leto pripravi Turistično društvo Stara Cesta. Pohod je krenil izpred vrtca, od kamor so se pohodniki skupaj z najmlajšimi podali na iskanje Miklavževega zaklada. Pohoda se je udeležilo preko 200 pohodnikov, Miklavž pa je obdaril 54 pridnih otrok.

sobota, 5. december 2009 ob 20:036

Lepo vreme privabilo več obiskovalcev

V soboto, 5. decembra je v Ljutomeru potekal Božični bazar, kjer so se na stojnicah predstavili številni ponudniki različnih izdelkov in kulinarike. Za razliko od prejšnje sobote, ko je bilo deževno vreme, je tokrat  lepo sončno vreme na Glavni trg privabilo večje število obiskovalcev. Bazar so obiskali tudi cvenski parklji in Miklavž, otroci pa so smreko na trgu okrasili z okraski.

sobota, 5. december 2009 ob 12:183