Koledar prireditev v občini Ormož marec 2010

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ormož in njegovi okolici v marcu.

petek, 26. februar 2010 ob 19:00

Aktivne upokojenke v Ljutomeru

Aktivne upokojenke v LjutomeruV DU Ljutomer deluje več sekcij, v katere se aktivno vključujejo upokojenci. Ena izmed teh je tudi ročnodelski krožek.Prijetno druženje in ustvarjalnost jih bogati in osrečuje, za njimi pa ostajajo sledovi ročnih del za mlajše generacije, tako skrbijo tudi za kulturno dediščino naših krajev.Srečujejo se ob četrtkih dopoldan v prostorih DU Ljutomer. Krožek vodi g. Danica Makoter.

sreda, 24. februar 2010 ob 12:14

Čebelarska zveza društev Pomurja pripravila več predavanj

Čebelarska zveza društev Pomurja je v prvi polovici leta 2010 na področju izobraževanja čebelarjev izvedla več predavanj. Predavanja je izvedla v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije in Javno svetovalno službo v čebelarstvu, katera je tudi izvajalec.

ponedeljek, 22. februar 2010 ob 09:541

Fašenka smo pokopali

V četrtek, 18. februarja so se s Pokopom fašenka končale letošnje pustne norčije. Železne Dveri so po tradiciji povezane s pokopom že preko 50 let. Poskrbljeno je bilo za pravo kislo žüpo, katero dobijo vsi obiskovalci brezplačno. Spoznali pa smo, da je težav še ostalo dovolj za naslednje leto, zato bo za njih kriv naslednji fašenk.

petek, 19. februar 2010 ob 12:09

Vina iz doline reke Loire

Vinoteka Svetinjska klet in Belvin vinska šola vas vabita na vinski dogodek Vina iz doline reke Loire. Dolino reke Loire imenujejo tudi »Vrtovi Francije«. Loira namreč premore vse možne vinske sloge. Belo, rdeče, rosé, suho, sladko, peneče... Spoznali boste vina, ki redko zaidejo v naše kraje, vina ob katerih vam bo hitro jasno, zakaj so vina iz doline Loire najbolj popularna v pariških bistrojih in barih, kjer je razmerje med ceno in kakovostjo ključno, da o pitnosti ...

sreda, 17. februar 2010 ob 00:26

Fašenk v Ormožu

Svetek na svetega fašenka v Ormoži je nekej posebnega. Zberejo se različne skupine, kere predstovlajo aktualno dogajanje ali pa so obarvane z zanimivimi dogodki. Tokrat je sodelovalo 29 skupin, vsaka je imela nekaj svojega. Prav topel pogled je bil s strani nastopajočih, lepo je bilo sprejeti aplavz iz obeh strani povorke. Tudi komisija je imela veliko dela, saj je vsaka izmed sodelujočih skupin vložila veliko truda v izdelavo mask. Veliko idej, ki so bile zanimive, morda ponovljene a tokrat ...

torek, 16. februar 2010 ob 20:30

Oliver navdušil polno dvorano

V nedeljo, na Valentinovo, 14. februarja je v Športno-izobraževalnem centru (ŠIC) v Ljutomeru nastopil dalmatinski romantik Oliver Dragojević. Obiskovalci v dvorani, ki je bila polna, so lahko v živo prisluhnili Oliverjevim uspešnicam, kot so Skalinada, Cesarica, Nadalina, Moj lipi anđele in druge. Po koncertu so organizatorji, društvo KAEMDE, v hotelu Jeruzalem pripravili še pogostitev za sponzorje dogodka in prijatelje, kjer je Oliver zbranim zaigral še tri pesmi.

ponedeljek, 15. februar 2010 ob 01:092

Fašenk v Lotmerki

V nedeljo, 14. februarja je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekal Fašenk v Lotmerki, ki ga že tradicionalno vsako leto prireja Turistično društvo Ljutomer. Na prireditvi so se najprej predstavili najmlajši na otroški maškaradi, ki so se skupaj z voditelji prireditve zabavali ob glasbi. V nadaljevanju je sledila povorka, kjer so se turistična in kulturna društva predstavila v maskah na aktualno tematiko. Letos se je na povorki predstavilo enajst organiziranih skupin.

nedelja, 14. februar 2010 ob 16:551

Rokerski pust na sejmišču

V petek, 12. februarja je v sklopu prireditve Fašenk v Gornji Radgoni na sejmišču potekal Rock pust kjer sta skupini White Night in Hertzinfarkt najprej dodobra ogreli publiko, primorska skupina Zmelkoow pa je poskrbela za vrhunec zabave za številne obiskovalce. V soboto bo na prizorišču od 17 ure naprej še rajanje za najmlajše, od 19 ure naprej pa zabava z ansamblom Mladi muzikantje.

sobota, 13. februar 2010 ob 03:15

Dogodki v občini Veržej februar 2010

Vljudno vabljeni na prireditve v občini Veržej in njegovi okolici v februarju.

četrtek, 4. februar 2010 ob 14:49