V Radencih potekal 59. Gostinsko turistični zbor

Turistično gostinska zbornica Slovenije je organizirala 59. Gostinsko turistični zbor, ki je potekal v Radencih 16. in 17. oktobra. V dneh zbora se je na programu zvrstilo veliko tekmovanj iz gostinsko turistične panoge. Tako so tekmovali osnovnošolci, dijaki gostinsko turističnih šol, kuharji, natakarji, hotelski receptorji, vinski svetovalci, barmani, sobarice, ...

četrtek, 18. oktober 2012 ob 13:55

Malonedeljski vinogradniki izbrali novo vinsko kraljico

Tričlanska komisija Društva vinogradnikov Mala Nedelja, je v torek, 16. oktobra, v gostišču Žinko v Moravcih v Slov. goricah, izbrala novo vinsko kraljico, katera bo v naslednjem obdobju predstavljala društvo, predvsem pa promovirala vina tega vinorodnega območja.

četrtek, 18. oktober 2012 ob 12:05

Podarjamo dve degustaciji na Oktober VINOfest-u

Društvo KAEMDE v sodelovanju z LTO Prlekija Ljutomer, Vinoreja Kaučič in Prlekija-on.net ponovno pripravlja kulturno, turistično, kulinarično prireditev IV. Oktober VINOfest, ki se letos seli iz Ljutomera na Jeruzalem. Prireditev bo 20. oktobra od 11. ure dalje na parkirišču Dvorca Jeruzalem.

četrtek, 18. oktober 2012 ob 00:06

Motoristi zaključili sezono

V nedeljo, 14. oktobra, so se člani ljutomerskega moto kluba Samorog, podali na zaključno vožnjo sezone. Zjutraj so se zbrali pred klubskim prostorom ter se podali na vožnjo po štirih deželah, kjer so se iz Slovenije podali na Hrvaško, Madžarsko in v Avstrijo. Na vožnji so se jim pridružili tudi kolegi iz moto kluba Moliboga.

torek, 16. oktober 2012 ob 14:44

Kraljica kraljic slovenskih goric je postala Marta Toplak

V Juršincih so v nedeljo, 14. oktobra, izvedli že dvajseto kmetijsko - turistično manifestacijo "Zahvala jeseni".

nedelja, 14. oktober 2012 ob 21:472

Srečanje starejših krajanov in krvodajalcev v Branoslavcih

Vremensko neprijazno soboto, 13. oktobra, so v Branoslavcih popestrili s prisrčnim srečanjem treh generacij krajanov iz KS Ceznajevci. Vodstvo KS Cezanjevci in KO RK Cezanjevci sta v tamkajšnji gasilski dom na tradicionalno srečanje povabila krajane in krajanke, ki so dopolnili sedemdeset in več let in krvodajalce, kateri že vrsto let prostovoljno darujejo kri. Pridružili so se jim še nekateri delavci in učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, ki so srečanje obogatili s prisrčnim kulturnim ...

sobota, 13. oktober 2012 ob 15:22

Podarjamo dve vstopnici za Štrkovo noč

Vabljeni na veliko narodno-zabavno prireditev Štrkova noč! Zgodila se bo 3. novembra 2012 ob 19.00 uri v Športni dvorani ŠIC Ljutomer.

petek, 12. oktober 2012 ob 15:453

Brotva pri Čurin-Prapotnikovih na Kogu

Tokrat smo bili na Kogu, kjer smo obiskali najbolj priznanega vinogradnika Stanka Čurina. Tako kot je prišla jesen v naše prleške gorice, tako je jesen obiskala tudi človeka vinogradnika, kateri nam je razkril nekaj skrivnosti in nam povedal delček svojih zgodb.

četrtek, 11. oktober 2012 ob 18:121

Izbrali »Naj radenski špricar«

V soboto, 6. oktobra, je Zavod za turizem in šport Radenci ob pomoči podjetij Radenska d.d. in Zdravilišča Radenci, priredil zanimivo družabno srečanje z drugim izborom za laskavi naslov: »Naj Radenski Špricar« v gostinskem lokalu Gostilna Park Radenci.

torek, 9. oktober 2012 ob 12:201

V ormoški grajski kleti zagrmelo!

V soboto, 6. oktobra, je v grajski kleti ormoškega gradu zagrmelo! Tla Unterhunda so se tresla in rodil se je prvi jesenski koncert v klubu. Z nežnimi vokali so metalci odprli jesensko sezono koncertov, ki se obetajo dobro ozvočeni grajski kleti, s poceni pijačo.

nedelja, 7. oktober 2012 ob 17:27