Jan Plestenjak ob rojstnem dnevu na ljutomerskem odru

V soboto 27. marca sta v Ljutomeru v športni dvorani (ŠIC) Ljutomer nastopila Jan Plestenjak in Petar Grašo, ki sta dvignila na noge celotno dvorano. Oba sta zapela svoje največje uspešnice, Jan pa je ob tem tudi praznoval svoj 37. rojstni dan. Koncert je organiziralo društvo KAEMDE KMD, ki v Ljutomeru postaja sinonim za dober žur.

nedelja, 28. marec 2010 ob 11:152

Dogodki v občini Veržej marec-april 2010

Vljudno vabljeni na prireditve v občini Veržej in njegovi okolici v marcu in aprilu.

sreda, 3. marec 2010 ob 23:41

Koledar prireditev v občini Ljutomer in okolici marec 2010

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in njegovi okolici v mesecu marcu.

torek, 2. marec 2010 ob 14:4311

Prleški cug v Koper

Sporočamo van ka mote veko priliko, ka preživite lep den med tistimi s kerimi se lehko poveselite, ka znote je število mest omejeno na 200 zato nesmite dugo čakati. Cug bode v Koper pela 27. merca ob 6.00 iz Lotmerške veke postaje.

sobota, 27. februar 2010 ob 11:066

Koledar prireditev v občini Ormož marec 2010

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ormož in njegovi okolici v marcu.

petek, 26. februar 2010 ob 19:00

Aktivne upokojenke v Ljutomeru

Aktivne upokojenke v LjutomeruV DU Ljutomer deluje več sekcij, v katere se aktivno vključujejo upokojenci. Ena izmed teh je tudi ročnodelski krožek.Prijetno druženje in ustvarjalnost jih bogati in osrečuje, za njimi pa ostajajo sledovi ročnih del za mlajše generacije, tako skrbijo tudi za kulturno dediščino naših krajev.Srečujejo se ob četrtkih dopoldan v prostorih DU Ljutomer. Krožek vodi g. Danica Makoter.

sreda, 24. februar 2010 ob 12:14

Čebelarska zveza društev Pomurja pripravila več predavanj

Čebelarska zveza društev Pomurja je v prvi polovici leta 2010 na področju izobraževanja čebelarjev izvedla več predavanj. Predavanja je izvedla v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije in Javno svetovalno službo v čebelarstvu, katera je tudi izvajalec.

ponedeljek, 22. februar 2010 ob 09:541

Fašenka smo pokopali

V četrtek, 18. februarja so se s Pokopom fašenka končale letošnje pustne norčije. Železne Dveri so po tradiciji povezane s pokopom že preko 50 let. Poskrbljeno je bilo za pravo kislo žüpo, katero dobijo vsi obiskovalci brezplačno. Spoznali pa smo, da je težav še ostalo dovolj za naslednje leto, zato bo za njih kriv naslednji fašenk.

petek, 19. februar 2010 ob 12:09

Vina iz doline reke Loire

Vinoteka Svetinjska klet in Belvin vinska šola vas vabita na vinski dogodek Vina iz doline reke Loire. Dolino reke Loire imenujejo tudi »Vrtovi Francije«. Loira namreč premore vse možne vinske sloge. Belo, rdeče, rosé, suho, sladko, peneče... Spoznali boste vina, ki redko zaidejo v naše kraje, vina ob katerih vam bo hitro jasno, zakaj so vina iz doline Loire najbolj popularna v pariških bistrojih in barih, kjer je razmerje med ceno in kakovostjo ključno, da o pitnosti ...

sreda, 17. februar 2010 ob 00:26

Fašenk v Ormožu

Svetek na svetega fašenka v Ormoži je nekej posebnega. Zberejo se različne skupine, kere predstovlajo aktualno dogajanje ali pa so obarvane z zanimivimi dogodki. Tokrat je sodelovalo 29 skupin, vsaka je imela nekaj svojega. Prav topel pogled je bil s strani nastopajočih, lepo je bilo sprejeti aplavz iz obeh strani povorke. Tudi komisija je imela veliko dela, saj je vsaka izmed sodelujočih skupin vložila veliko truda v izdelavo mask. Veliko idej, ki so bile zanimive, morda ponovljene a tokrat ...

torek, 16. februar 2010 ob 20:30