15. srečanje ljubiteljev starodobnih vozil v Ljutomeru

Jutro, dokaj hladno, je privabilo tiste, ki vozijo in tiste, ki samo gledajo. Ljutomerski hipodrom je mesto, kjer že 15 let pričnejo praznik Lotmerški PUHOVCI. Prvi maj je priložnost, da pokažejo kakšno novo vozilo ali pa je priložnost, da se cela družina popelje po prleških krajih in spoznava lepote in ponudbo.

ponedeljek, 2. maj 2011 ob 09:29

Prvomajska budnica v Ljutomeru

Tradicija, katera v Ljutomeru traja že od leta 1922 se imenuje budnica za katero stoji Pihalni orkester Ljutomer, letos smo del tradicije doživeli tudi mi. Samo zbiranje na Glavnem trgu zjutraj ob 6. uri, ko je trg čisto prazen, je posebno doživetje in prvi takti glasbe se razležejo po mestu, katero še spi. Najbolj zgodnji prebivalci odpirajo okna in pozdravljajo godbenike, tudi mi jih z velikim zanimanjem opazujemo in ugotovimo, da je sestava godbe zelo mlada in zato z velikim ponosom in ...

nedelja, 1. maj 2011 ob 22:544

17. praznik občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Občani in občanke Občine Sv. Jurij ob Ščavnici so letošnje praznovanje 1. maja združili s praznovanjem občinskega praznika. V okviru praznovanja so pripravili številne prireditve, osrednja proslava 17. občinskega praznika pa je bila v petek, 28. aprila, v telovadnici OŠ.

nedelja, 1. maj 2011 ob 21:101

Kresovanje ob elektronskih ritmih

V soboto, 30. aprila, je Društvo KAEMDE v sodelovaju s Panonija.net pripravilo kresovanje na gradu Dveri Pax Železne Dveri, kot ga še v Prlekiji ni bilo.  V enem večeru je namreč glasbo na DJ maratonu vrtelo 13 DJ-jev, tako da so na svoj račun prišli vsi ljubitelji elektronske glasbe. Na dogodku so podelili tudi 2 gratis karti za Party Boat 2011.

nedelja, 1. maj 2011 ob 18:234

Praznična doživetja v Biotermah

Vodstvo Bioterm pri Mali Nedelji je ob sodelovanju domačega turističnega in kulturnega društva v soboto, 30. aprila, za svoje goste in ostale obiskovalce pripravilo pestro predpraznično popoldne.Najprej se je pet moških in ena ženska ekipa pomerilo v kuhanju prleške kisle žüpe. Kuharji in kuharice so sestavinam, ki so jih dobili od organizatorja, dodali svoje znanje in majhne kuharske skrivnosti. Rezultat njihovega truda so bile prijetne vonjave, ki so se kmalu razširile po moravski grabi ...

nedelja, 1. maj 2011 ob 10:37

Koledar prireditev v občini Ljutomer maj 2011

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v maju.

sobota, 30. april 2011 ob 17:25

Künštni cug iz Prlekije na Primorsko

Spoštovani Prleki in vsi ljudje dobre volje, pred vami je velik dogodek, kateri je že tretji po vrsti in ste ga sprejeli za svojega. S Künštnim cugom se bomo 21. maja peljali v Koper, kjer bomo predstavili velik del naše ponudbe, potniki pa boste imeli lepo priložnost, da se družite in doživite nepozaben dan. Vse kar vas zanima najdete na naši strani www.kunstni-prleki.si, na strani www.jeruzalem.si - prireditve  in www.prlekija-on.net.

četrtek, 28. april 2011 ob 17:022

Blagoslov vozil in srečanje

Prleško društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine Johann - Janez Puch vljudno vabi vse na otvoritev sezone z blagoslovom vozil in voznikov na Jeruzalem, dne 27. aprila. Zbirališče bo na Jeruzalemu pri cerkvi med 10. in 11. uro.

torek, 26. april 2011 ob 10:552

Divji ples na tretjem Prleškem žegnu v ormoškem Unterhundu

V soboto, 23. aprila, je Kulturno alternativni klub Ormož v ormoškem Unterhundu pripravil že tretji Prleški žegen. Publiko so v divji ples pognali energični Muškat Hamburg iz Maribora, vodilni domači predstavniki žlahtnega rokenrola, legendarni mariborski punkerji V okovih, ki so pred kratkim pričeli s ponovnim delovanjem ter nabriti punk rockerji Cops On Bikes iz Celja, ki so se tokrat že drugič predstavili ormoški publiki.

nedelja, 24. april 2011 ob 11:231

Velikonočno pokanje na Sp. Kamenščaku

Velikonočno pokanje in kurjenje kresa na Sp. Kamenščaku oz. "na Vili" ima dolgoletno tradicijo, kjer se je pred desetletji zbiralo veliko ljudi. Dandanes se to dogaja v bolj okrnjeni obliki, ko še zgolj posamezniki skrbijo, da ta običaj popolnoma ne zamre.

nedelja, 24. april 2011 ob 10:442