28. Prleški sejen po celen Lotmerki

V soboto, 11. avgusta, je v Ljutomeru potekal tradicionalni, že 28. Prleški sejem, ki ga vsako leto organizira Turistično društvo Ljutomer. Po celen Lotmerki so razstavljali ponudniki svoje najrazličnejše izdelke.

sobota, 11. avgust 2012 ob 16:469

V Ljutomeru pripravili kopališke igre

Letno kopališče Ljutomer je bilo v sredo, 8. avgusta, od 17. ure naprej, prizorišče zanimivih kolpaliških iger pod sloganom Lotmerk na vodi. Kljub temu, da je bila prireditev nova in izvedena prvič, se je je udeležilo 12 ekip iz Ljutomera in bližnje okolice.

četrtek, 9. avgust 2012 ob 12:051

Škedenj bar vam podarja porcijo vola

Škedenj bar bo v sodelovanju z Mesarijo Gomboc v času Prleškega sejma na Glavnem trgu v Ljutomeru pekel vola. 2 porciji vola podarjajo obiskovalcem našega portala.

sreda, 8. avgust 2012 ob 17:16

Na Stari Cesti potekale že enajste sodobne rimske igre

To nedeljo so na Stari Cesti potekale že enajste sodobne rimske igre, ki jih že tradicionalno organizira Turistično društvo Stara Cesta. V igrah, ki so jih organizatorji pripravili, se je pomerilo sedem ekip, in sicer Skala, Benetek, Po sili živi, Power, Močni, Slabi in ekipa najmlajših F-50.

ponedeljek, 6. avgust 2012 ob 16:35

V Bolehnečicih izvedli 21. regijsko tekmovanje oračev Prlekije in Prekmurja

24 oračev iz Prekmurja in Prlekije, med njimi tudi dve dekleti, je v soboto, 4. avgusta v Bolehnečicih, tekmovalo za uvrstitev na državno prvenstvo in hkrati za pokal sejma Agra. Orali so z dvobrazdnimi plugi krajniki in obračalnimi plugi, izven konkurence pa je za pokal sejma Agra tekmovalo šest oračev s starodobnimi traktorji in plugi ter en orač z navadnim dvobrazdnim plugom.

ponedeljek, 6. avgust 2012 ob 11:59

Društvo Johann Janez Puch obeležilo 20 let obstoja

Društvo Johann Janez Puch letos praznuje svojo 20-letnico obstoja. Pobudo za registracijo društva je 31. julija 1992 podal Ludvik Bratuša, ki je bil tudi predsednik društva. Društvo je danes eno večjih tovrstnih, saj šteje 315 članov iz vse Slovenije.

ponedeljek, 6. avgust 2012 ob 10:001

Množico na trgu zabavali Čuki

NK Ljutomer je v soboto, 4. avgusta, pripravil nogometni turnir v spomin na Jožeta Lebarja - Juša, po končanem turnirju pa se je dogajanje preselilo na Glavni trg, kjer se je zabava nadaljevala z zasedbo Čuki. Najprej pa so na svoj račun prišli najmlajši.

sobota, 4. avgust 2012 ob 20:491

Za konec srečanja Mama rekla in vroč striptiz

V Lukavcih se je tudi v soboto na 9. Moto zboru Moto Kluba Moliboga zbralo veliko število motoristov, precej več kot v petek. Popoldan se je okrog 250 motoristov podalo na panoramsko vožnjo po Prlekiji, zvečer pa je sledil še koncert.

sobota, 4. avgust 2012 ob 18:50

Ska koncert za uvod v O.F.A.K.

V petek, 3. avgusta, se je s Ska koncertom na ormoškem grajskem dvorišču začel Ormoški festival aktivnih klubov (O.F.A.K.). Za uvod v poletne žure, ki bodo trajali več kot teden dni, so poskrbele tri skupine. Nastopili so slovenski Soudtopia, Pleska s Hrvaške, zbrani na dvorišču pa so se najbolj razgreli ob zvokih Pannonia Allstars Orchestra z Madžarske.

sobota, 4. avgust 2012 ob 17:37

V Lukavcih so se zbrali motoristi

V petek, 3. in v soboto, 4. avgusta, v Lukavcih poteka 9. Moto zbor Moto Kluba Moliboga. V petek popoldan so se motoristi zbrali na prizorišču ter krenili na panoramsko vožnjo, zvečer pa je sledil koncert.

petek, 3. avgust 2012 ob 20:04