Velikonočni blagoslov

Velika sobota je dan, ko se kristjani spominjajo Jezusa v Božjem grobu, katoličani in pravoslavci pa bodo praznovanje velike noči začeli zvečer z vigilijami. Na veliko soboto, ki je dan pred veliko nočjo, verniki pripravijo velikonočne jedi in jih nosijo k blagoslovu. Jedi ima imajo posebno simboliko.

sobota, 23. april 2011 ob 18:411

Unterhund tudi uradno predan v upravljanje

Po treh predotvoritvenih dogodkih je prenovljeni ormoški klub Unterhund, doživel še uradno otvoritev, v soboto, 9. aprila. V prostorih je bila na ogled razstava »21 let rock kulture v Unterhundu« s fotografijami Mirana Šariča, Doris Nemeth, Vlada Topolovca, Martina Megle, Sebastjana Iskre, Tomaža Rajnerja in Vitomirja Kaučiča.

torek, 12. april 2011 ob 17:351

Prvi blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Moto klub Pürgaške sekire, ki v Mali Nedelji deluje od lanskega leta, je v nedeljo, 10. aprila,pripravil prvi blagoslov motorjev. V čudovitem pomladanskem dopoldnevu se je ob cerkvi Sv. Trojice zbralo okrog sto motoristov in motoristk s svojimi bleščečimi jeklenimi konjički. Po končani maši je motoriste in številne obiskovalce pozdravil predsednik kluba Denis Brunc in zaželel veliko varnih kilometrov.

nedelja, 10. april 2011 ob 18:478

V Ljutomer na vožnjo z »butkači«

V Ljutomeru je od 5. aprila dalje postavljen zabaviščni park - lunapark, kjer se lahko mladi in mladi po srcu zabavajo na različnih vrtiljakih in avtomobilčkih ali t.i. »butkačih«, kot je to bilo nekoč zelo popularno. Lunapark se nahaja na koncu Grossmannove ulice (mimo dvorane ŠIC) v Ljutomeru, kjer so še pred leti stale zapuščene barake. Lunapark bo v Ljutomeru do 3. maja, odprt pa je vsak dan od 10. do 22. ure, ob petkih, sobotah in nedeljah pa od 10. do 23. ure.

petek, 8. april 2011 ob 20:43

Koledar prireditev v občini Ljutomer in okolici april 2011

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v aprilu.

petek, 1. april 2011 ob 18:082

Koledar prireditev v občini Ormož in okolici april 2011

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ormož in okolici v aprilu.

petek, 1. april 2011 ob 17:33

Na prodaj DVD celotnega ljutomerskega koncerta Nede Ukraden

Na prodaj so DVDji celotnega koncerta Nede Ukraden, ki je bil to soboto v Ljutomeru v športni dvorani ŠIC. Če ste torej zamudili koncert, si tako lahko priskrbite svojo kopijo celotnega koncerta na DVDju. Cena je 10 evrov. Za več informacij lahko pokličete na tel. št. 031 325 874 (Matej).

ponedeljek, 28. marec 2011 ob 20:08

Nedi Ukraden se je na odru pridružil tudi Vlado Kalember

Sinoči je v Ljutomeru v športni dvorani ŠIC v spremstvu skupine Nova legija nastopila legenda yugo pop glasbe Neda Ukraden na koncertu ob materinskem dnevu. Kot gosta sta nastopila Boštjan Bračič, ki ga poznamo iz šova Slovenija ima talent ter lanska zmagovalka tega šova Lina Kuduzović. Kot gost presenečenja je nastopil tudi hrvaški pevec Vlado Kalember in z Nedo odpel eno pesem.

sobota, 26. marec 2011 ob 23:451

Člani društva JJ Puch očistili društvene prostore

Sreda 23. marec je bil pravi dan za čistilno akcijo članov prleškega društva za ohranjenje tehnične kulture in dediščine Johann - Janez Puch. Sonce je sijalo in lepo grelo, energije in dobre volje za čiščenje ni primanjkovalo, ko pa se je na mizi pojavila še topla malica in špricar, se je debata o tem in onem razvila brez problema.

četrtek, 24. marec 2011 ob 18:36

To soboto letni koncert Ljutomerskega okteta

Kulturno društvo Ivan Kaučič Ljutomer, vabi na letni koncert Ljutomerskega okteta, ki bo v soboto, 19. marca 2011 ob 19. uri, v dvorani Kulturnega doma v Ljutomeru. Tokrat v novi zasedbi. Kot gostje bodo nastopili Trio čelistov.Vljudno vabljeni, vstopnine ni!

torek, 15. marec 2011 ob 18:30