Degustacija vin Lipovec

V petek 17. septembra smo nadaljevali z našimi vinskimi zgodbami in degustacijami vrhunskih vin. Tokrat smo v restavraciji Grozd v Mestni hiši v Ljutomeru ob prijetnem druženju pokušali vina družine Lipovec iz Radomerščaka. Prisotni smo lahko degustirali odlična vina Sauvignon, Chardonnay, Traminec, Rumeni muškat, Modri pinot in za konec še letošnji mošt.

sobota, 18. september 2010 ob 11:153

Druženje ob vinu in vinska zgodba Lipovec

Prleške cejtnge in portal Prlekija-on.net v sodelovanju z vinogradništvom Lipovec iz Radomerščaka, vabita na ponovno Druženje ob vinu in vinsko zgodbo vin Lipovec, ki bo v petek, 17. septembra ob 20. uri v restavraciji Grozd v Mestni hiši v Ljutomeru. Degustacija je brezplačna.

četrtek, 16. september 2010 ob 21:072

Vabilo na Prleško brotvo

Zaradi slabega vremena Prleška brotva odpade. Pa je le prišel najlepši čas za vinogradnike in vse ljubitelje žlahtne kapljice. Čas, ko bo z vseh strani slišati vriskanje in veselo prepevanje bračev v goricah. Ljudje bodo stopili skupaj, si pomagali... klopotci bodo iz dneva v dan imeli manj dela... Ja, tak je pri nas v Prlekiji... :)

torek, 14. september 2010 ob 19:064

Ajda Auer iz Ljutomera v šovu Supermodel Slovenije

Supermodel Slovenije je šov, v katerem se morajo dekleta izkazati na modni brvi, na fotografiranju in drugih preizkušnjah, ki bodo pokazale ali ustrezajo standardom svetovne visoke mode. V šovu sodeluje tudi 15-letna Ajda Auer iz Ljutomera, ki ostaja v boju za nagrado v vrednosti 250 tisoč dolarjev v obliki profesionalne pogodbe in ima po oceni poznavalcev dobre možnosti, da se prebije visoko.

ponedeljek, 13. september 2010 ob 22:5612

Tri Slovenke leta pri Mali Nedelji

Turistično društvo Mala Nedelja-Radoslavci je v petek pripravilo predavanje na temo zgodnjega odkrivanja in zdravljenja raka ter nasilja v družini. V dvorani kulturnega doma je veliko obiskovalk in nekaj obiskovalcev z velikim zanimanjem prisluhnilo znanima Slovenkama, ki delujeta na teh področjih, dr. Mojci Senčar, zdravnici in predsednici Europa Donna Slovenije in državni tožilki gospe Vlasti Nussdorfer, predsednici društva Beli obroč.

sobota, 11. september 2010 ob 20:25

Tretjič dan DOSOR-ja

Opoldne 11. septembra so zaigrali radenski tamburaši Drotmantraši na odru v posebnem prireditvenem šotoru pred DOSOR-jem, Domom starejših občanov Radenci, v čast že tretjega Dosorjevega dneva. Pred dvema letoma, 4. septembra, je namreč bila uradna otvoritev tega doma za starejše, ki bi naj bil s svojo vsebino nekaj povsem drugačnega v severovzhodni Sloveniji.

sobota, 11. september 2010 ob 19:50

Tokrat smo se smejali z Lucijo Ćirović

Tretji v sklopu stand up večerov Vstani gor Lotmerk, je bil namenjen Luciji Ćirović. Tokratni stand up se je odvijal v restavraciji hotela Jeruzalem, kjer ni bilo prostora za vse obiskovalce. Lucija je s svojim humorjem in mimiko dokazala, da je ena in edina ter zbrano publiko nasmejala do solz.

sobota, 11. september 2010 ob 02:122

Grossmann bo strašil v Udarniku

Dvorana Udarnik bo drevi gostila najbolj grozljivi slovenski filmski festival, ki že šesto leto straši v Ljutomeru in okolici ter Prlekiji. Mariborčane bo Grossmannov festival filma in vina najprej ob 20. uri prestrašil z izborom kratkih grozljivih filmov in nato dve uri kasneje še z najnovejšo prleško produkcijo Plana 9 in stvaritvijo režiserja in scenarista Vitomirja Kaučiča Vinopiri: Ledena trgatev.

četrtek, 9. september 2010 ob 13:43

Preko 5000 vsak teden

V Zvezi društev za socialno gerentologijo Slovenije deluje že 560 skupin. Tako se vsak teden enkrat srečuje na različnih oblikah preko 5000 članic in članov teh skupin, ki jih usmerja 860 usposobljenih prostovoljk in prostovoljcev. Že od leta 2008 pa v Gornji Radgoni deluje Društvo za samopomoč Jutro, ki ga vodi Zora Borko.

torek, 7. september 2010 ob 14:19

Stand up večer z Lucijo Ćirović

Spletni portal Prlekija-on.net in Prleške cejtnge v sodelovanju z LTO Prlekija Ljutomer, Hotelom Jeruzalem Ljutomer, Mediaart in Vinorejo Kaučič pripravlja naslednji stand up večer Vstani gor Lotmerk, ki bo v petek, 10. septembra ob 20.30 uri, na terasi hotela Jeruzalem v Ljutomeru, ko bo nastopila Lucija Ćirović - Fata.

ponedeljek, 6. september 2010 ob 19:35