Zapornik iz Gvantanama že v Ljutomeru

Danes je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekal Fašenk v Lotmerki 2011, ki ga tradicionalno vsako leto prireja Turistično društvo Ljutomer. Na prireditvi so najprej najmlajši plesali in rajali na otroški maškaradi in se zabavali ob glasbi. V nadaljevanju je sledila povorka, kjer so se turistična in kulturna društva predstavila v maskah na aktualno tematiko. Letos se je na povorki predstavilo deset organiziranih skupin.

nedelja, 6. marec 2011 ob 15:275

Pri Sv. Tomažu Borut mobil, mariborska nadškofija, delavci Vegrada, ...

Sekcija Koranti, ki deluje v okviru TD Sv. Tomaž, je tudi na letošnjo pustno soboto pripravila tradicionalno pustno povorko. Za Pihalno godbo iz Dornave so se v povorki predstavili otrocivseh skupin domačega vrtca Ježek, učenci vseh razredov osnovne šole Sv. Tomaž, nato pa še skupine iz okoliških vasi in TD Mala Nedelja - Radoslavci.

nedelja, 6. marec 2011 ob 11:343

Zobl žur tudi v Ljutomeru

Prleški študentski klub bo prvič v Ljutomeru organiziral Zobl žur, ki bo v soboto 12. 3. 2011 v diskoteki Oxigen v Ljutomeru z začetkom ob 21. uri. Študentom je ta žur dobro znan, saj se že tradicionalno vsako leto odvija v dveh največjih univerzitetnih mestih in sicer v Ljubljani in Mariboru. Ker je zanimanje s strani domačih študentov vedno zelo veliko, smo se odločili, da ta projekt poskusimo izpeljati tudi v Ljutomeru, in če bo odziv dober, bomo obdržali tradicijo.

četrtek, 3. marec 2011 ob 19:303

Vrhunec pustnih norčij ta konec tedna

Pustne norčije na Ptujskem polju, Prlekiji in okolici so že v polnem zagonu, vrhunec pustnega dogajanja pa bo ta konec tedna in na sam pust, 8. marca. Če še ne veste, kje boste preživeli pustno soboto, katere povorke bi se udeležili ali kje bi pokopali pusta, si oglejte nekaj pustnih dogajanj v nadaljevanju.

sreda, 2. marec 2011 ob 18:24

Koledar prireditev v občini Ljutomer in okolici marec 2011

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v marcu. Tradicionalni Fašenk v Lotmerki bo v nedeljo, 6. marca ob 13. uri na Glavnem trgu.

ponedeljek, 28. februar 2011 ob 16:23

Koledar prireditev v občini Ormož in okolici marec 2011

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ormož in okolici v marcu. Tradicionalna pustna povorka bo v torek, 8. marca ob 14. uri po ulicah Ormoža, po povorki pa bo razglasitev nagrad v fašenskem šotoru za Hotelom Ormož, kjer bo za dobro vzdušje skrbela skupina Langa.

ponedeljek, 28. februar 2011 ob 16:04

Künštni Prleki sodelovali na Borovem gostüvanji

V Bodoncih so 27. februarja organizirali veliko Borovo gostüvanje. Na prireditvi se je zbralo zelo veliko obiskovalcev in tistih, kateri so že več mesecev pripravljali ta običaj. Tistim, ki so na prireditvi bili prvič, je bilo še boljzanimivo, saj so lahko spoznali del kulturne dediščine. Tako so Künštni Prleki sodelovali v programu in bili lepo sprejeti.

nedelja, 27. februar 2011 ob 19:223

Glinasti Golobi v Ljutomeru predstavili svoj prvi videospot

V petek, 25. februarja, je ponovno obujena glasbena skupina Glinasti Golobi, v Bar Klubu v Ljutomeru predstavila svoj videospot ter ponovno zavzela oder s starimi hiti in svežimi komadi, ki bodo na novi prihajajoči CD zgoščenki. Skupina je aktivno delovala od leta 1993 do 2000, sedaj so se ponovno vrnili na odre, v malo spremenjeni postavi. V svojem času je skupina veljala za eno boljših na pomurski glasbeni sceni.

sobota, 26. februar 2011 ob 20:39

Ta konec tedna pričetek že 51. Kurentovanja na Ptuju

Ta konec tedna se bo na Ptuju pričelo osrednje dogajanje na že 51. Kurentovanju, ki je največja kulturno-etnografska prireditev v Sloveniji, vsako leto pa ga obišče več kot 100.000 ljudi. Dogajanje se je pričelo že 2. februarja s tradicionalnim kurentovim skokom, končalo pa se bo 8. marca s pokopom pusta. Vmes se bodo zvrstile tradicionalne povorke ter bogat glasbeni program.

torek, 22. februar 2011 ob 10:381

Glinasti Golobi se vračajo na glasbene odre

Glasbena skupina Glinasti Golobi, ki so aktivno delovali od leta 1993 do 2000, so se odločili za ponovno vrnitev na odre, čeprav v malo spremenjeni postavi. V svojem času je skupina veljala za eno boljših na pomurski glasbeni sceni, v rodnem Ljutomeru pa je imela prav poseben, skorajda kultni status. Golobi, ki so bili mnogim znani kot avtorji domačih uspešnic kot so "Joža", "Kolega", "Wh...o Cares", "Breakfast", predstavljajo začetek svežega glasbenega izdelka.

ponedeljek, 21. februar 2011 ob 11:45