Pustne norčije so se pričele

S tradicionalnim kurentovim skokom in prvim zvonjenjem ob polnoči takoj po svečnici, se je v Budini pri Ptuju pričelo 50. kurentovanje. Po tradiciji si je več sto kurentov prvič nadelo svojo opravo, ki odganja zlo in uradno odprlo norčav pustni čas. Kurenti so obiskali tudi državni zbor, kjer jih je sprejel predsednik DZ-ja Pavle Gantar.

sreda, 3. februar 2010 ob 13:42

Koledar prireditev v občini Ormož februar 2010

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ormož in njegovi okolici v februarju.

petek, 29. januar 2010 ob 16:241

3. občni zbor društva Künštni Prleki

V soboto, 23. januarja je v Železnih Dverih na izletniški kmetiji Belec, kjer je sedež Republike Prlekije, potekal 3. občni zbor društva Künštni Prleki. Na občnem zboru so bili podani podatki uspešnosti društva v preteklem letu in sprejete nadaljnje odločitve in projekti, ki jih bo društvo izvedlo v letu 2010, ko se pripravljajo na snemanje osmih novih oddaj "V živi sliki in besedi po Prlekiji", ki bodo prikazale lepote Prlekije.

nedelja, 24. januar 2010 ob 13:596

Občni zbor Čebelarskega društva Ljutomer

V nedeljo, 17. januarja je v gostilni Pavličič v Pristavi potekal občni zbor Čebelarskega društva Ljutomer. Občnega zbora se je udeležilo večina čebelark in čebelarjev društva, kot gostja pa se je zbora udeležila tudi prva slovenska medena kraljica Nataša Bukovec. Čebelarsko zvezo Slovenije pa je po pooblastilu predsednika g. Boštjana Noča, zastopal član UO ČZS Janez Vencelj.

torek, 19. januar 2010 ob 11:13

Zaključna prireditev Antonovanja na Kogu

Antunovo na Kogu je doživelo prečudovit zimski dan. Praznik zavetnika in patron Anton je bil pobeljen z obilico snega. Zaključna prireditev, katera je privabila nakaj sto pohodnikov domačinov ter ponudnikov na stojnicah je bila pobeljena in pravo zimsko vzdušje je dalo veselja tudi otrokom, kateri so se spuščali po strminah okrog cerkve.

nedelja, 17. januar 2010 ob 18:31

Priprave na 50. Kurentovanje

Danes so na Ptuju na novinarski koferenci predstavili program jubilejnega 50. Kurentovanja, ki bo trajal od 6. do 16. februarja. V sklopu prireditve se bodo zvrstili številni dogodki, ki bodo tako na kulturnem kot tudi na zabavnem področju v Ptuj privabile veliko število obiskovalcev. Ptuj je že pripravljen in bo na široko objel in razveseljeval srca številnih, ki jih bodo z veseljem sprejeli medse.

torek, 12. januar 2010 ob 21:55

Vabilo na 3. občni zbor EKD Künštni Prleki

Vabljeni ste na 3. občni zbor EKD Künštni Prleki, ki bo v soboto,  23. januarja 2010 ob 17.30 v Železnih Dverih pri izletniški kmetiji Belec, kjer je sedež Republike Prlekije. Zbiranje članov in sprejem gostov je od 17. ure naprej.

petek, 8. januar 2010 ob 14:262

Koledar prireditev v občini Ormož januar 2010

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ormož in njegovi okolici v januarju.

četrtek, 7. januar 2010 ob 11:21

Silvestrovanje v Ljutomeru

Najdaljšo noč v letu so mnogi tudi tokrat preživeli na prostem. Tako je bilo tudi v Ljutomeru na Glavnem trgu, kjer se je zbrala velika množica ljudi, ki so si opolnoči ob ognjemetu izrekli želje za novo leto. Obiskovalce je nagovoril ljutomerski župan Franc Jurša, za glasbo pa je poskrbel ansambel Štajerski fakini. Malo čez polnoč je sledil tudi ognjemet. Oglejte si slike in video.

petek, 1. januar 2010 ob 13:002

Silvestrovanja na prostem

Zadnjo in najdaljšo noč v letu bodo mnogi tudi letos preživeli na prostem. V več mestih se bodo obiskovalci lahko zabavali ob glasbi različnih izvajalcev, ognjemetov pa bo letos zaradi varčevanja nekoliko manj. Tudi vremenska napoved je dobra, saj je napovedano, da bodo padavine po vsej Sloveniji do večera ponehale.

četrtek, 31. december 2009 ob 11:467