Ansambel Opoj zmagovalci festivala Vurberk 2019

Minuli konec tedna je potekal že 28. festival Vurberk 2019. Najvišjo nagrado festivala, Zlatega zmaja, je prejel ansambel Opoj, ki je prejel tudi nagrado za najboljšo skladbo po izboru radijskih postaj Slovenije. Opojevci so izvedli skladbo "Kmečki fant muzikant" (glasba: Tine Lesjak, besedilo: Vera Šolinc).

nedelja, 23. junij 2019 ob 18:33

Ansambel Štrk posnel videospot za novo pesem Ko hiša po kruhu diši

Ansambel Štrk je posnel videospot za novo pesem z naslovom Ko hiša po kruhu diši. Avtor melodije in aranžmaja je Martin Juhart, avtor besedila pa Igor Pirkovič. Videospot si lahko ogledate in prisluhnete pesmi v priloženem videu.

četrtek, 20. junij 2019 ob 19:16

Štajerski Brendi in njegova »Ljubca draga«

Štajerski Brendi se nam po nekaj mesečnem premoru predstavlja z novo skladbo z naslovom »Ljubca draga«. Glasbo, besedilo in aranžma je prispeval Boris Jelenko, dolgoletni sodelavec Štajerskega Brendija. Z Borisom Jelenkom je Štajerski Brendi posnel že tri duete, najbolj uspešen duet je bila skladba "Brata sva", ki se še danes velikokrat zavrti na številnih radijskih postajah med čestitkami.V skladbi "Ljubca draga" Štajerski Brendi piha na dušo svoji bodoči izbranki. Obljublja ...

petek, 14. junij 2019 ob 12:31

Vroče: Lanska poletna uspešnica sedaj tudi v hrvaškem jeziku

Poletni hit Vroče, ki so ga lani posneli nastopajoči na Slovenija ima talent je sedaj izšla tudi v hrvaškem jeziku. Nika Zorjan, BQL, Isaac Palma in drugi so tokrat ponovno združili moči in nastal je poletni hit, ki se mu poleti verjetno ne bo mogoče ogniti na hrvaških plažah, tako kot je lani "zažigal" hit v slovenščini pri nas.Youtube kanal JoomBoos je danes premierno predstavili pesem Vruće z videospotom v hrvaščini, ki ga predstavljajo celo kot "najbolj nori hit poletja". Že ...

sreda, 5. junij 2019 ob 13:55

Ethnotrip predstavlja novi singl in videospot

Ethnotrip predstavlja novi singl in videospot za pesem Odeta v plašč noči. Najdete jo na aktualnem albumu Preden se zdani. Videospot za pesem o neizsanjani ljubezni in strasti so posneli v sodelovanju z Matejem Kolmankom, Gregorjem Purgajem in Miguem Perezom. Kolmanko in Purgaj sta se podpisala že pod videospote Jovano, Jovanke, Što imala k'smet Stamena in Tebi špilam.

četrtek, 23. maj 2019 ob 19:29

Zala in Gašper izgubila dve mesti

Evropska radiodifuzna zveza (EBU) je sporočila, da je prišlo do spremembe končnih rezultatov na letošnji Pesmi Evrovizije. Zaradi človeške napake pri beloruski žiriji je prišlo do spremembe za 14 držav, tudi za Slovenijo, ki sta jo zastopala Zala Kralj in Gašper Šantl ter je sprva zasedla 13. mesto, po novih preračunih pa smo padli za dve mesti nižje in tako končali na 15. mestu.

četrtek, 23. maj 2019 ob 11:06

Zala in Gašper 13., zmagala Nizozemska

V soboto se je v Tel Avivu v Izraelu odvil finale 64. tekmovanja za pesem Evrovizije. Naša predstavnika Zala Kralj in Gašper Šantl sta skupaj zbrala 105 točk, 46 točk od žirije in 59 točk od telefonskih glasovalcev, kar je zadostovalo za končno 13. mesto. Slavil je Nizozemec Duncan Laurence s skladbo Arcade, ki je tudi sicer veljal za favorita.

nedelja, 19. maj 2019 ob 10:42

Kdo je skrivnostna pevka Pupa?

Ustvarjalna. Kritična. Spontana. Za skrivnostnim imenom Pupa se skriva mlada, energična in pozitivna Mariborčanka Špela Novak, ki sicer ni tako sveže ime na slovenski glasbeni sceni, sta pa njen vokal in pravkar izdan videospot za pesem Najine slike izjemno osvežujoča v teh deževnih majskih dneh.»Neizmerno sem vesela, da sem po nekaj porodnih krčih, poleg komada Najine slike, uspela izdati še videospot, ki si ga že lahko ogledate na Youtubu.«

četrtek, 16. maj 2019 ob 18:47

Zali in Gašperju je uspelo, v soboto bosta nastopila še v finalu

Zala Kralj in Gašper Šantl sta v torkovem polfinalu na 64. tekmovanju za pesem Evrovizije Slovenijo s skladbo Sebi popeljala v sobotni finale. Poleg njiju so se iz prvega predizbora v sobotni finale uvrstili še Grčija, Srbija, Ciper, Estonija, Belorusija, Češka, Islandija, San Marino in Avstralija. Slovenija je bila kot finalistka razglašena prav zadnja, deseta.

sreda, 15. maj 2019 ob 07:50

Pesem Evrovizije je letos tudi malo prleška

Letos nas na Pesmi Evrovizije, ki poteka v Tel Avivu v Izraelu, zastopata Zala Kralj in Gašper Šantl, ki sta s pesmijo Sebi zmagala na Emi februarja letos. Njune zmage takrat ni pričakoval praktično nihče, a sta s svojo preprostostjo in skromnostjo ter brez pompa in blišča, najbolj navdušila gledalce in poslušalce, ki so jima v glasovanju namenili največ glasov. Zala in Gašper sta se v preteklih dneh na generalkah že prepričala, kako je stati na evrovizijskem odru, v ponedeljek zveč ...

torek, 14. maj 2019 ob 20:01