Svetovno znan božični hit dobil prekmursko verzijo

Znana prekmurska pevka Nika Zorjan je predstavila svoj decembrski singel, tokrat priredbo ene največjih božičnih uspešnic na svetu, All I Want For Christmas Is You, ki jo v izvirniku prepeva Mariah Carey. Nika je tokrat božični hit posnela v prekmurščini, naslov pa nosi Fse, ka bi za božič.

ponedeljek, 3. december 2018 ob 19:53

Samo Budna z novim singlom in videospotom

Prleški glasbenik, Samo Budna, je izdal nov singl z naslovom Sonce nad oblaki za katerega so posneli tudi videospot. Glasbo je napisal Samo, besedilo Peter Rezman, za aranžma in miks sta poskrbela Samo in Jani Hace, za mastering Martin Štibernik, videospot pa je posnel Gašper Pintarič. Izdan je v založbi Celinka.

sreda, 21. november 2018 ob 20:07

Štajerski Brendi znova čestita

Štajerski Brendi se po dveh mesecih premora predstavlja z novo skladbo z naslovom »Na vsaj 100 let«. Glasbo in besedilo je tokrat ustvaril sam, pri besedilu mu je na pomoč priskočil glasbeni sodelavec Jože Vučko, ki je prispeval tudi aranžma.

sobota, 17. november 2018 ob 10:09

Zasedba V fájne predstavlja svoj prvenec z naslovom Nekega lepega dne

Pomurska zasedba V fájne s svojo balado Nekega lepega dne izpoveduje ljubezensko zgodbo dekleta, ki jo v življenju zaznamuje ločitev od ljubljene ter upanje na njegovo vrnitev. Pesem se pojavi tudi kot osnovna pesem v igrano-animiranem filmu Plavček.

ponedeljek, 5. november 2018 ob 08:14

Miško zapel z očetom v spomin na mamo

Oče Jože Kontrec in sin Miško Kontrec sta zapela v duetu, kjer delita čustva s pesmijo Mama o svoji izgubi ljubljene osebe. Miško je pred 20. leti izgubil mamo, nakar se je oče odločil, da napiše pesem o njem in o izgubi mame. Sedaj sta jo zapela v duetu.Pesmi lahko prisluhnete v videu.

četrtek, 18. oktober 2018 ob 16:42

Del Tuha z novo skladbo Violina

Iz Prekmurja vse pogosteje, glasneje slišimo zvoke kvalitetne etno glasbe. Po legendarni skupini Halgato, po štajerskih etno blues herojih Kvinton in po prekmurskih veseljakih Langa prihaja na površje nova zvezda imenovana Del Tuha, ki predstavljajo namreč novi singl. z naslovom Violina.

sobota, 13. oktober 2018 ob 08:38

V Ljutomeru smo se pogovarjali z Janijem in Primožem iz Siddharte

V ponedeljek sta nas v Ljutomeru obiskala Jani H. in Primož B. iz skupine Siddharta, ki naslednji petek v Ljutomeru pričenja turnejo Nomadi, kjer bodo predstavljali istoimenski, že njihov deveti studijski album. Prvi koncert je sicer potekal že ob izidu albuma v Ljubljani, od oktobra do decembra pa se bo zvrstilo še 11 koncertov po večjih mestih.

četrtek, 11. oktober 2018 ob 20:42

Prihaja »Ubijalski stroj«

Težko metalna (speed thrash) skupina Crucifixions z radgonskega območja, je te dni posnela težko pričakovani album Killing Machine (Ubijalski stroj). Fantje so album snemali skoraj eno leto, saj sta med snemanjem odstopila kar dva člana banda, kar dodatno dokazuje, da snemanje albuma tovrstne zvrsti glasbe ni mačji kašelj. Kljub vsem težavam je skupina v novi zasedbi: Boris Perko (vokal, ritem kitara), Riky Leopold (solo kitara), Damjan Kokol (bas kitara) in Zlatko Škrlec (bobni), uspela ...

ponedeljek, 8. oktober 2018 ob 21:50

Nika Zorjan z novim videom #1 na Youtube

Vedno nasmejana in energična Nika Zorjan, ki s trenutno aktualnim radijskim singlom "LUNA" ostaja najbolj predvajana slovenska izvajalka na uradni slovenski lestvici "SLOTOP50", je v preteklih dneh izdala nov videospot in skladbo "ZA VEDNO (Za skaus)". Video je v 24 urah postal najbolj vroč video na Youtubeu v Sloveniji (#1 on trending), z več kot 50.000 ogledov v kratkem času in številnimi navdušenimi poslušalci, pa je skladba dobila dobro popotnico, da postane še ena Nikina uspešnica.

petek, 28. september 2018 ob 07:47

Nov album in videospot skupine Ethnotrip

Skupina Ethnotrip je pred nekaj dnevi izdala nov album z naslovom "Preden se zdani", ki predstavlja novo poglavje v njihovem ustvarjanju. To je tretji studijski album skupine in prinaša avtorske pesmi, pri katerih je sodelovalo tudi več pomurskih tekstopiscev. Na albumu so tudi tokrat sodelovali gostje, in sicer Vokalna skupina BeleTinke, Urban Kolar, Dejan Berden, Aljaž Gyurica in David Kreslin.

četrtek, 27. september 2018 ob 10:38