Julie & The Diamonds in njihov Božični čas

Glasbena skupina Julie & The Diamonds je izdala nov singel z naslovom Božični čas. Besedilo za skladbo je napisal Rok Kovačič, glasbo so naredili člani skupine, snemanje pa je potekalo v studiu Art Music Records, pri snemanju pa so sodelovali Julie & The Diamonds, Goran in Roman Sarjaš ter Luka Sraka.

torek, 24. december 2013 ob 11:35

Predvajanje filma o Prlekiji »Dežela med Muro in Dravo« v Križevcih

V Križevcih pri Ljutomeru so predvajali drugi sklop filmov z naslovom »Dežela med Muro in Dravo«. Film v osmih delih so posneli člani Etnološkega kulturnega društva Künštni Prleki, skupaj z 11 občinami iz območja LAS Prlekija, v okviru četrte osi Leader, ki se tako zaključuje z drugim delom projekta.

ponedeljek, 16. december 2013 ob 10:373

Sklop filmov »Dežela med Muro in Dravo - drugi del« predvajali tudi v Ljutomeru

Po premieri v Sv. Juriju ob Ščavnici drugega dela filma Dežela med Muro in Dravo oz. sklop štirih filmov, ki so jih posneli pri EKD Künštni Prleki, so filme v ponedeljek, 9. decembra, predvajali tudi v Domu kulture v Ljutomeru.

sreda, 11. december 2013 ob 11:333

Premiera filma o Prlekiji »Dežela med Muro in Dravo - drugi del«

Podeželsko območje enajstih občin LAS Prlekija je v osmih delih (dva sklopa s po štirimi krajšimi filmi) prikazano v "živi sliki in prleški besedi" in gledalcu kar najbolje približa njegove lepote in posebnosti. Gre za potovanja Künštnih Prlekov po Prlekiji, na katerih so se srečevali s predstavniki občin in domačini, se družili z društvi in organizacijami iz posameznih občin, spoznavali so kulturne, etnološke in naravne znamenitosti posameznih delov Prlekije in spremljali pomembnej ...

nedelja, 8. december 2013 ob 17:435

Prlekija se prvič predstavlja s serijo 8 filmov

Künštni Prleki so zaključili s projektom v katerem predstavljajo svet med Muro in Dravo. Prvič se Prlekija predstavlja s serijo 8 filmov, ki prikazujejo lepote in posebnosti najlepšega koščka, ki je samo naš.

ponedeljek, 2. december 2013 ob 19:511

Anita Kralj osvojila Grand Prix 11. Mef-a v Čakovcu

Mlada in nadarjena glasbenica Anita Kralj iz Svete Trojice v Slovenskih goricah, je s pesmijo Ni trnja brez greha, osvojila Grand Prix 11. Medžimurskega festivala zabavne glasbe (Mef - Međimurski festival zabavne glazbe) v Čakovcu.

torek, 26. november 2013 ob 12:542

Julie & The Diamonds izdali svoj prvi singel

Skupina Julie & The Diamonds je izdala svoj prvi singel z naslovom "Trenutek", ki ga je posnela že konec letošnjega poletja in se z njim predstavila v Kopru na Festivalu novih skladb 2013. Besedilo za skladbo sta napisala Julija Fajhtinger in Rok Kovačič, glasbo je napisala Julija Fajhtinger, aranžma za skladbo pa je naredil Roman Sarjaš. Skladba je bila posneta v studiu Art Music Records.

sobota, 16. november 2013 ob 00:19

Grossmannov festival med 5 najboljšimi horror/sci-fi festivali na svetu

Grossmanov festival fantastičnega filma in vina je uvrščen na seznam 5 Coolest Horror/Sci-Fi Film Festivals in the World po izboru bralcev ameriške revije MovieMaker Magazine, najbolj brane revije o neodvisnem filmu na svetu.

ponedeljek, 11. november 2013 ob 09:331

Film Male ribe med 24. najboljšimi amaterskimi ekološkimi filmi na svetu

Po lanskem uspehu filma Štraf Osnovne šole II Murska Sobota, ki se mu je v letu 2013 uspelo uvrstiti na enega največjih eko filmskih festivalov na svetu, Green screen filmski festival, v Beogradu, je učencem 7., 8. in 9. razredov pod mentorstvom Marka Wolfa in Matjaža Gederja uspel še en preboj.

nedelja, 10. november 2013 ob 23:17

Masaker še drugič razprodan

Po odmevni premieri grozljivke Masaker 2: Graba brez povratka si režiser filma Boštjan Zorko, ni niti predstavljal, da bodo kmalu pošle tudi vstopnice za prvo ponovitev filma, ki je bila v soboto, 26. oktobra, v KUS-u v Sv. Juriju ob Ščavnici.

torek, 29. oktober 2013 ob 09:36