Prleški odmev se iz Cerkvenjaka vrača z nagrado

V petek, 18. oktobra, se je v osrčju Slovenskih goric odvijal 26. Festival narodno-zabavne glasbe z imenom »Slovenskogoriški Klopotec, Cerkvenjak 2013«, ki je letos gostil 13 narodno-zabavnih izvajalcev.

petek, 25. oktober 2013 ob 16:251

Masaker 2 - Graba brez povratka

Filmska sekcija Z-Team, katera deluje v okviru Ljubiteljskega dramskega društva Sv. Jurij ob Ščavnici, je v razprodani Kocbekovi dvorani KUS, premierno predstavila grozljivko Masaker 2 - Graba brez povratka.

sobota, 19. oktober 2013 ob 20:07

Obnounce - 15 let metala iz Prlekije

Te dni mineva 15 let od nastanka metal zasedbe Obnounce iz Ljutomera, ki danes velja za eno vodilnih skupin ekstremnega metala v Sloveniji.

četrtek, 3. oktober 2013 ob 10:561

Lep sončen dan izkoristili za snemanje

Konec minulega tedna, je čudovit jesenski dan poskrbel za nepozabni pogled na naše kraje. Ekipa Künštnih Prlekov je izkoristila ta lep dan in se peljala in obiskala še nekaj krajev.

petek, 20. september 2013 ob 11:033

Priljubljena pomurska glasbena skupina Weekend band letos praznuje desetletnico

Weekend band je glasbena skupina iz Rogašovec, ki se je pred desetimi leti podala na pomursko sceno z željo »zabavati čim večje množice ljudi različnih starostih skupin«, kar jim je v teh desetih letih tudi odlično uspevalo. »Najbolj nore fešte so vedno gasilske veselice,« nam je pred pogovorom zaupal član skupine Tomaž Mekiš in dodal: »Teh je zadnji čas vse več in vsaka je po svoje nora. Res uživamo, ko obiskovalci norijo z nami.«

četrtek, 12. september 2013 ob 12:46

Mala filmska šola se predstavi

Učenci Male filmske šole so v četrtek, 29. avgusta, v nabito polnem Kinu Ljutomer premierno prikazali predstavitvena filma OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in partnerske šole v projektu OŠ Stročja vas ter kratki film Možnost izbire. Sodeč po navdušenih odzivih gledalcev je učencem s svojimi mentorji uspelo pričarati raznolik in zabaven filmski večer.

petek, 30. avgust 2013 ob 22:07

Štajerski Brendi z novo pesmijo

Štajerski Brendi je izdal novo pesem z naslovom Divja roža, letos septembra pa bo izšel že njegov deveti album. Avtor glasbe, besedila in aranžmaja nove pesmi je Boris Jelenko, prisluhnete pa ji lahko spodaj.

četrtek, 1. avgust 2013 ob 16:34

Hellcats napadajo z Vikingom

Skupina Hellcats je izdala novo skladbo, ki je tudi prva z njihovo novo pevko Ajdo Kovačič (finalistko X Factorja). Skladbo je sproduciral Sergej Pobegajlo.

nedelja, 28. julij 2013 ob 13:25

Hudi maček za Auroro

Zaključni, sobotni dan Grossmannovega festivala se je začel z množičnim maskiranjem pod taktirko strokovne srbske skupine Mad Squirrel FX. Metal skupina Hellcats je predramila še tako mrke zombije, izbrana Kraljica krika pa se je odpeljala z vrunskim kolesom, »vrednim krika«. Nenavadna modna revija, Pandemonium Hell-raising show, je začudila celo pošasti; manekenke so imele posebej za dogodek v telo pripeta oblačila s piercingi. Zombiji so v paradi po ljutomerških ulicah sledili ...

nedelja, 21. julij 2013 ob 15:25

»Moj najljubši film je Keoma«

Pred predvajanjem filma Keoma je bilo mogoče prisluhniti pogovoru z režiserjem filma in letošnjim dobitnikom Častnega hudega mačka. Vprašanja Enzu G. Castellariju je zastavljalo tudi občinstvo.

petek, 19. julij 2013 ob 20:11