Hudi maček za Auroro

Zaključni, sobotni dan Grossmannovega festivala se je začel z množičnim maskiranjem pod taktirko strokovne srbske skupine Mad Squirrel FX. Metal skupina Hellcats je predramila še tako mrke zombije, izbrana Kraljica krika pa se je odpeljala z vrunskim kolesom, »vrednim krika«. Nenavadna modna revija, Pandemonium Hell-raising show, je začudila celo pošasti; manekenke so imele posebej za dogodek v telo pripeta oblačila s piercingi. Zombiji so v paradi po ljutomerških ulicah sledili ...

nedelja, 21. julij 2013 ob 15:25

»Moj najljubši film je Keoma«

Pred predvajanjem filma Keoma je bilo mogoče prisluhniti pogovoru z režiserjem filma in letošnjim dobitnikom Častnega hudega mačka. Vprašanja Enzu G. Castellariju je zastavljalo tudi občinstvo.

petek, 19. julij 2013 ob 20:11

Franco Nero presenetil Castellarija

Na Grossmannovem festivalu, je v četrtek, ob 23. uri, po predvajani filmski projekciji filma Keoma režiserja Enza G. Castellarija, slednjega presenetil stari prijatelj, legendarni igralec Franco Nero.

petek, 19. julij 2013 ob 09:15

»Zaradi Grossmannovega festivala se ukvarjam s filmi«

Sinoči so na 9. Festivalu fantastičnega filma in vina Grossmann premierno uprizorili tretji celovečerni film Vasje Rovšnika - Ruša (predpremierno so ga prikazali v soboto v Gornji Radgoni). V film Kolega, ki je predzgodba režiserjevega lanskega celovečerca Kolesarji v temi, je med odnose med prijateljema vpeto aktualno družbeno-politično dogajanje.

sreda, 17. julij 2013 ob 10:30

Vinopiri: Krvni davek odslej tudi na DVD-ju

V Plan9 so v soboto, 13. julija, izdali svoj drugi celovečerec, Vinopiri: Krvni davek, na DVD-ju. Sam DVD poleg filma z angleškimi in nemškimi podnapisi vsebuje tudi napovednik za film in povezavo na prejšnje filme Plan9, ki so v celoti objavljeni na spletu.

ponedeljek, 15. julij 2013 ob 15:20

Vinopiri: Krvni davek s 13. julijem tudi na DVD-ju

V Plan9 kmalu izdajajo svoj drugi celovečerec na DVD-ju. Sam DVD poleg filma z angleškimi in nemškimi podnapisi vsebuje tudi napovednik za film in povezavo na prejšnje filme Plan9, ki so v celoti objavljeni na spletu.

ponedeljek, 8. julij 2013 ob 15:35

Duo muzikanta Šarkezi iz Gomilic

V teh poletnih mesecih je v župniji Turnišče vsako nedeljo v drugi vasi vaško proščenje, na katerem se ljudje radi zbirajo. Najprej se zberejo pri svetih mašah pri vaških kapelah, nato pa obiščejo svoje znance in sorodnike po družinah.

nedelja, 9. junij 2013 ob 23:18

Padla zadnja klapa novega igrano dokumentarnega filma Prevratno Prekmurje

Te dni se v Prekmurju zaključuje snemanje igrano dokumentarnega filma Prevratno Prekmurje v produkciji zavoda Sončnica. Rdeča nit filma so dogajanja v pokrajini ob Muri, po prvi svetovni vojni ob razpadu avstroogrskega imperija, v času ko so narodi dobili pravico do samoodločbe po programu v štirinajstih točkah ameriškega predsednika, Woodrova Wilsona, na Pariški mirovni konferenci.

četrtek, 6. junij 2013 ob 18:331

Za najlepšo razglednico kraja bo tekmoval tudi ansambel Prleški kvintet

V petek, 31. maja, ob 20. uri, bo potekala zadnja oddaja Na zdravje, ki jo boste lahko neposredno spremljali preko televizijskih zaslonov na TV SLO1. Za najlepšo razglednico kraja bo tekmoval tudi ansambel Prleški kvintet, ki je iz križevske občine.

sreda, 29. maj 2013 ob 15:571

Prleški Odmev se je vrnil iz gostovanja v Avstriji

Iz Avstrije se je v nedeljskih poznih urah vrnil narodno-zabavni ansambel Prleški Odmev, ki je gostoval na Alpen Adria Hafenfestu. Festival se je začel v četrtek, 9. maja in se zaključil v nedeljo, 12. maja. Gre za vsakoletno prireditev, ki se odvija na Vrbskem jezeru v Celovcu. Domači ansambel je nastopil zraven Andya Borga, Marca Ventra, Barbare Stephanie in še mnogo drugih znanih obrazov.

sreda, 15. maj 2013 ob 23:181