Alex Chandon predstavil film Izrojeno

V sredo sta v Ljutomer prišla častni gost Goran Marković in britanski mojster splatterja Alex Chandon, ki je predstavil svoj novi film Izrojeno.

četrtek, 19. julij 2012 ob 15:21

Prleški kvintet absolutni zmagovalec Števerjana

Prleški kvintet, ki je v zadnjem času nase opozoril na nekaterih festivalih, je med borovci 42. festivala Števerjan postal absolutni zmagovalec festivala.

torek, 10. julij 2012 ob 14:26

Nija in M-Trsta pravita: »Nič hudega«

Nija (Nina Vozlič) in M-Trsta (Matej Trstenjak) sta v sodelovanju posnela pesem Nič hudega. "Včasih smo ujeti v lasten mali svet, ki pa ni nujno, da je slab, tudi če ni perfekten. Vsak posameznik si ustvarja svojo zgodovino in ne nazadnje je samo od nas samih odvisno ali smo s svojim življenjem zadovoljni ali ne," sta ob tem povedala izvajalca.

ponedeljek, 18. junij 2012 ob 13:231

Na avdiciji izbrali osem igralcev

Žirija Plan9 v sestavi Vitomir Kaučič, Miloš Bavec, Helena Lukman, Andrej Horvat in Rok Melin je sprejela soglasno odločitev. Izbrali so udeležence, ki so najbolj ustrezali opisanim likom v scenariju in prepričljivo zaigrali lik v prizoru, ki so si ga izbrali.

petek, 1. junij 2012 ob 19:09

16 kandidatov na avdiciji za vlogo v novih Vinopirih

Društvo filmska praksa Plan9 se poleti loteva snemanja četrtega celovečerca Vinopiri: Krvni davek. V ta namen so minuli konec tedna organizirali avdicijo, kamor se je prijavilo 19 kandidatov, 16 kandidatov pa je dejansko zbralo pogum in se udeležilo avdicije, kjer so predstavili enega izmed treh prizorov.

nedelja, 20. maj 2012 ob 20:58

Štrki izdali novo ploščo

Ansambel Štrk nas v mesecu ljubezni razvaja z novo ploščo. Zgoščenko so naslovili po veliki uspešnici »Želim si, želim«. Na njej je poleg naslovne skladbe še 12 pesmi med drugim tudi poskočna polka Zavrti me v remiksu, Ljubezen si moja edina, Zame najlepša si moja dežela, Medley narečnih uspešnic, Ta beli sneg in druge.

četrtek, 10. maj 2012 ob 10:06

Vinopiri bodo tokrat terjali krvni davek

Društvo filmska praksa Plan9 se poleti loteva snemanja že četrtega celovečerca Vinopiri: Krvni davek. Ob tem zainteresirane igralce in igralke pozivajo, da se udeležijo avdicije in si poskušajo priboriti svoj prostor na velikem platnu. Pred avdicijo je naš sogovornik bil režiser Vitomir Kaučič.

ponedeljek, 7. maj 2012 ob 19:59

Anti-Nowhere League na ormoškem odru

Petek 13. je bil res pravi datum za obuditev anarho energije z eno redkih še ustvarjajočih skupin iz 'zlatih' punk časov. Danes so ob The Exploited in UK Subs, Anti-Nowhere League še edini preostali 'prvoborci', ki aktivno koncertirajo in še kar vztrajajo tudi z izdajanjem novih albumov.

nedelja, 22. april 2012 ob 21:43

New Beginning - skupina, ki ustvarja drugače, po svoje

Glasbena skupina New Beginning, ki prihaja iz okolice Miklavža pri Ormožu je posnela videospot za skladbo Čutim, ki vam ga predstavljamo v tem članku. Videospot je režiral in posnel znan prleški "filmar" Vitomir Kaučič z asistentko Heleno Lukman.

petek, 30. marec 2012 ob 19:55

Prikaz filmov Pri hudem mačku

V petek in soboto smo gostovali pri starih mačkih, kar se tiče filmskega festivala in ustvarjalcev. Dečki so nas povabili, da pridemo in predstavimo tisto, kar je nastalo pod okriljem društva Künštni Prleki. Seveda niso naši filmi tisto, kar je njihova posebnost - film groze.

nedelja, 25. marec 2012 ob 19:22