Mala filmska šola se predstavi

Učenci Male filmske šole so v četrtek, 29. avgusta, v nabito polnem Kinu Ljutomer premierno prikazali predstavitvena filma OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in partnerske šole v projektu OŠ Stročja vas ter kratki film Možnost izbire. Sodeč po navdušenih odzivih gledalcev je učencem s svojimi mentorji uspelo pričarati raznolik in zabaven filmski večer.

petek, 30. avgust 2013 ob 22:07

Štajerski Brendi z novo pesmijo

Štajerski Brendi je izdal novo pesem z naslovom Divja roža, letos septembra pa bo izšel že njegov deveti album. Avtor glasbe, besedila in aranžmaja nove pesmi je Boris Jelenko, prisluhnete pa ji lahko spodaj.

četrtek, 1. avgust 2013 ob 16:34

Hellcats napadajo z Vikingom

Skupina Hellcats je izdala novo skladbo, ki je tudi prva z njihovo novo pevko Ajdo Kovačič (finalistko X Factorja). Skladbo je sproduciral Sergej Pobegajlo.

nedelja, 28. julij 2013 ob 13:25

Hudi maček za Auroro

Zaključni, sobotni dan Grossmannovega festivala se je začel z množičnim maskiranjem pod taktirko strokovne srbske skupine Mad Squirrel FX. Metal skupina Hellcats je predramila še tako mrke zombije, izbrana Kraljica krika pa se je odpeljala z vrunskim kolesom, »vrednim krika«. Nenavadna modna revija, Pandemonium Hell-raising show, je začudila celo pošasti; manekenke so imele posebej za dogodek v telo pripeta oblačila s piercingi. Zombiji so v paradi po ljutomerških ulicah sledili ...

nedelja, 21. julij 2013 ob 15:25

»Moj najljubši film je Keoma«

Pred predvajanjem filma Keoma je bilo mogoče prisluhniti pogovoru z režiserjem filma in letošnjim dobitnikom Častnega hudega mačka. Vprašanja Enzu G. Castellariju je zastavljalo tudi občinstvo.

petek, 19. julij 2013 ob 20:11

Franco Nero presenetil Castellarija

Na Grossmannovem festivalu, je v četrtek, ob 23. uri, po predvajani filmski projekciji filma Keoma režiserja Enza G. Castellarija, slednjega presenetil stari prijatelj, legendarni igralec Franco Nero.

petek, 19. julij 2013 ob 09:15

»Zaradi Grossmannovega festivala se ukvarjam s filmi«

Sinoči so na 9. Festivalu fantastičnega filma in vina Grossmann premierno uprizorili tretji celovečerni film Vasje Rovšnika - Ruša (predpremierno so ga prikazali v soboto v Gornji Radgoni). V film Kolega, ki je predzgodba režiserjevega lanskega celovečerca Kolesarji v temi, je med odnose med prijateljema vpeto aktualno družbeno-politično dogajanje.

sreda, 17. julij 2013 ob 10:30

Vinopiri: Krvni davek odslej tudi na DVD-ju

V Plan9 so v soboto, 13. julija, izdali svoj drugi celovečerec, Vinopiri: Krvni davek, na DVD-ju. Sam DVD poleg filma z angleškimi in nemškimi podnapisi vsebuje tudi napovednik za film in povezavo na prejšnje filme Plan9, ki so v celoti objavljeni na spletu.

ponedeljek, 15. julij 2013 ob 15:20

Vinopiri: Krvni davek s 13. julijem tudi na DVD-ju

V Plan9 kmalu izdajajo svoj drugi celovečerec na DVD-ju. Sam DVD poleg filma z angleškimi in nemškimi podnapisi vsebuje tudi napovednik za film in povezavo na prejšnje filme Plan9, ki so v celoti objavljeni na spletu.

ponedeljek, 8. julij 2013 ob 15:35

Duo muzikanta Šarkezi iz Gomilic

V teh poletnih mesecih je v župniji Turnišče vsako nedeljo v drugi vasi vaško proščenje, na katerem se ljudje radi zbirajo. Najprej se zberejo pri svetih mašah pri vaških kapelah, nato pa obiščejo svoje znance in sorodnike po družinah.

nedelja, 9. junij 2013 ob 23:18