Padla zadnja klapa novega igrano dokumentarnega filma Prevratno Prekmurje

Te dni se v Prekmurju zaključuje snemanje igrano dokumentarnega filma Prevratno Prekmurje v produkciji zavoda Sončnica. Rdeča nit filma so dogajanja v pokrajini ob Muri, po prvi svetovni vojni ob razpadu avstroogrskega imperija, v času ko so narodi dobili pravico do samoodločbe po programu v štirinajstih točkah ameriškega predsednika, Woodrova Wilsona, na Pariški mirovni konferenci.

četrtek, 6. junij 2013 ob 18:331

Za najlepšo razglednico kraja bo tekmoval tudi ansambel Prleški kvintet

V petek, 31. maja, ob 20. uri, bo potekala zadnja oddaja Na zdravje, ki jo boste lahko neposredno spremljali preko televizijskih zaslonov na TV SLO1. Za najlepšo razglednico kraja bo tekmoval tudi ansambel Prleški kvintet, ki je iz križevske občine.

sreda, 29. maj 2013 ob 15:571

Prleški Odmev se je vrnil iz gostovanja v Avstriji

Iz Avstrije se je v nedeljskih poznih urah vrnil narodno-zabavni ansambel Prleški Odmev, ki je gostoval na Alpen Adria Hafenfestu. Festival se je začel v četrtek, 9. maja in se zaključil v nedeljo, 12. maja. Gre za vsakoletno prireditev, ki se odvija na Vrbskem jezeru v Celovcu. Domači ansambel je nastopil zraven Andya Borga, Marca Ventra, Barbare Stephanie in še mnogo drugih znanih obrazov.

sreda, 15. maj 2013 ob 23:181

Simon Cokan predstavlja svojo prvo narodno skladbo

Prleški glasbenik Simon Cokan, je v začetku marca predstavil svojo prvo narodno skladbo z naslovom Ko boš tod mimo šla. Besedilo za skladbo je napisal prleški pesnik Marko Kočar, glasbo pa Jože Vučko.

sobota, 2. marec 2013 ob 09:3510

Grossmannov filmski razpis - prijave do 7. junija

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina objavlja razpis, za kategorije: kratki film, glasbeni dokumentarec, dolgometražni film ter festivalski izziv!

sreda, 13. februar 2013 ob 18:55

Predstavitev filma Vinopiri: Krvni davek v Središču ob Dravi

V soboto, 22. decembra, je v Sokolani v Središču ob Dravi bila predstavitev že tretjega, sklepnega dela prleške grozljivke Vinopiri: Krvni davek, režiserja Vitomirja Kaučiča. Domačinka in producentka filma Helena Lukman je predstavila film in sponzorje dogodka (Občina Središče ob Dravi in DLUK- Društvo ljubiteljev umetnosti in kulture).

ponedeljek, 24. december 2012 ob 19:15

Niti v Središču ob Dravi niso varni pred vinopiri

V soboto, 22. 12. 2012, bo v Središču ob Dravi v Sokolani potekala predstavitev filma prleških ustvarjalcev Vinopiri: Krvni davek, v režiji Vitomirja Kaučiča.

nedelja, 16. december 2012 ob 19:20

M-Trsta in Maja Seršen posnela božično pesem

M-Trsta je v sodelovanju z Majo Seršen posnel božično pesem z naslovom »Božični čas«. Pesem je nastala kot sporočilo, da bi se ljudje zavedali tega lepega časa in bi si vzeli čas za svoje bližnje, ter vsaj ta kratek čas pozabili na slabe stvari.

sreda, 12. december 2012 ob 17:32

Vinopiri na osvajalskem pohodu

Plan9 svoj sveži film Vinopiri: Krvni davek že prijavlja na filmske festivale po svetu in načrtuje številne projekcije po Sloveniji. Za pokušino vam predstavljamo prvi napovednik za Krvni davek.

petek, 23. november 2012 ob 23:391

Premiera filma Vinopoiri: Krvni davek

Društvo Plan9 je v nedeljo, 11. novembra, premierno predstavilo svoj četrti celovečerni film z naslovom Vinopiri: Krvni davek v režiji Vitomirja Kaučiča.

ponedeljek, 12. november 2012 ob 11:56