V Ljutomer prihaja Menahem Golan

Na portalu smo kot prvoaprilsko šalo letos objavili, da v sklopu Grossmannovega festivala v Ljutomer prihaja Chuck Norris. Sedaj je uradno potrjeno, da bo Ljutomer obiskal izraelski producent, režiser in scenarist, ki je ustoličil Norrisa, Menahem Golan. Golan bo na Grossmannu prejel nagrado za življenjsko delo.

ponedeljek, 27. junij 2011 ob 19:091

Simon Cokan, Prlekija in vino

Simon Cokan bo v kratkem javnosti predstavil svojo tretjo avtorsko skladbo z naslovom Prlekija in vino, ki jo je posebej napisal za ormoški festival vina. Svojo prvo skladbo je predstavil že v februarju, vmes pa je izdal še eno, z naslovom Pojdi iz spomina, ki jo lahko slišite v nadaljevanju. Kot nam je povedal, ima trenutno napisanih 42 besedil, novo skladbo pa izda na vsaka dva meseca.

nedelja, 26. junij 2011 ob 18:1710

Ljudski godci Künštni Prleki posneli prvi album

V počastitev 20. obletnice Slovenije so Künštni Prleki skupaj z domačinom Vinkom Rakuša, kateri je avtor veliko izjemnih pesmi o Prlekiji in vodja večih ansamblov, posneli prvi CD. Poimenovali so ga "Glih zej" z namenom da prispevajo svoj delež ob 20. obletnici samostojne Slovenije. Na CD-ju je 12 različnih pesmi, večina predstavlja prleško dediščino, katero je prispeval Alojz Grnjak.

sobota, 25. junij 2011 ob 17:545

V poletnih mesecih DJ šola in šola Osnove produkcije pri nas

V juliju in avgustu se bo v Ljutomeru odvijala DJ šola ter šola Osnove produkcije. Tovrstni delavnici bosta sploh prvič organizirani v upravni enoti Ljutomer, vodila pa jih bosta Dante Benami, pionir hrvaške elektronike, član tandema Future Lovers, prekaljen studijski mojster in audio inženir ter  Trick-C., "prva dama slovenske elektronike".

torek, 21. junij 2011 ob 21:171

Dan mladosti v Radencih in Gornji Radgoni

Lepo sončno jutro je prebujalo prebivalce Radenec, zgodnje sprehajalce pa so presenetili Künštni Prleki s svojim prihodom. Oblečeni v svoja oblačila na starih kolesih so privabili veliko pogledov. Pozdrav dobro jutro pa je razveselil vsakega katerega so srečali.

četrtek, 26. maj 2011 ob 09:162

»Prvorojenec« pomurske glasbene skupine Dismissed

Pomurska rock skupina Dismissed, ki izvaja avtorski novodobni rock, je izdala prvi singel, balado Tukaj sem, ki napoveduje izid prvega albuma. Po nekaj letih premora od koncertiranja se na slovensko glasbeno sceno tako vrača z novo avtorsko glasbo, katere širok spekter prikazuje raznolikost skupine in hkrati nakazuje sodobnejše smernice, ki jih v svoji glasbi odkrivajo čani skupine: Nina Rajh - vokal, Danilo Casar - kitara, Jure Jerebic - klaviature, Robert Marič- bas ter Jože Horvat - bobni ...

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 19:50

Künštni Prleki prekolesarili občino Apače

V torek so se Künštni Prleki odpravili s kolesi po občini Apače in si ogledali turistične znamenitosti. Po čemaževi poti jih je vodila g. Jožica, spoznali so tudi veliko jedi in pripravkov za katere se uporablja čemaž. Kot prvi so odličen dodatek solatam in jedem mladi listi, nadaljuje se s cvetovi, ravno tako pa so zelo uporabne čebulice.

nedelja, 15. maj 2011 ob 14:011

Künštni Prleki snemali v Apačah

V nedeljo 8. maja je zjutraj poklical Sebastjan in povedal, da je potrebno hitro v akcijo in na snemanje. Naložili smo kolesa in se odpravili do središča občine Apače. Pričakal nas je župan g. Franc Pižmoh ter nam predstavil občino, znamenitosti in turistično ponudbo. Zanimiva je cerkev, saj je poznana po rozeti na severni strani cerkve, ki je narejena iz enega kosa kana. V prelepem sončnem vremenu smo se odpravili s kolesi do gostišča Vrtnica, kjer smo posneli jedi iz čemaža.

ponedeljek, 9. maj 2011 ob 13:302

Nova legija izdala zgoščenko

Luč sveta je ugledal novi album skupine Nova legija, ki je nastajal že dolgo časa. Imenovali so ga Dotik srca, kot je tudi naslov njihovega zadnjega singla, ki so ga predstavili v začetku leta tudi na našem portalu. Na zgoščenki je 10 skladb, v večini avtorsko delo Janeza Zorjana. K nastanku pesmi so pripomogli tudi Zvonko Zorjan, Mili, B.J. Vunjak, Werner Brozovič, Dušan Zore, Tomi Valenko, Mitja Krapša, Bor Zuljan in Dejan Borovič.

torek, 3. maj 2011 ob 23:531

Prlekija ima talent!

Lani smo se v članku Prlekija ima talent? spraševali ali ima Prlekija res talent? Sedaj na to vprašanje lahko odgovorimo z JA, saj je v letošnji sezoni oddaje Slovenija ima talent nastopil tudi Blaž Zanjkovič iz Ljutomera oz. Razkrižja, oče petih otrok, ki sanja o tem, da bi postal operni pevec. Po včerajšnjem nastopu v omenjeni oddaji ni daleč od teh sanj, saj je pokazal, da ima talent.

ponedeljek, 25. april 2011 ob 09:458