V poletnih mesecih DJ šola in šola Osnove produkcije pri nas

V juliju in avgustu se bo v Ljutomeru odvijala DJ šola ter šola Osnove produkcije. Tovrstni delavnici bosta sploh prvič organizirani v upravni enoti Ljutomer, vodila pa jih bosta Dante Benami, pionir hrvaške elektronike, član tandema Future Lovers, prekaljen studijski mojster in audio inženir ter  Trick-C., "prva dama slovenske elektronike".

torek, 21. junij 2011 ob 21:171

Dan mladosti v Radencih in Gornji Radgoni

Lepo sončno jutro je prebujalo prebivalce Radenec, zgodnje sprehajalce pa so presenetili Künštni Prleki s svojim prihodom. Oblečeni v svoja oblačila na starih kolesih so privabili veliko pogledov. Pozdrav dobro jutro pa je razveselil vsakega katerega so srečali.

četrtek, 26. maj 2011 ob 09:162

»Prvorojenec« pomurske glasbene skupine Dismissed

Pomurska rock skupina Dismissed, ki izvaja avtorski novodobni rock, je izdala prvi singel, balado Tukaj sem, ki napoveduje izid prvega albuma. Po nekaj letih premora od koncertiranja se na slovensko glasbeno sceno tako vrača z novo avtorsko glasbo, katere širok spekter prikazuje raznolikost skupine in hkrati nakazuje sodobnejše smernice, ki jih v svoji glasbi odkrivajo čani skupine: Nina Rajh - vokal, Danilo Casar - kitara, Jure Jerebic - klaviature, Robert Marič- bas ter Jože Horvat - bobni ...

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 19:50

Künštni Prleki prekolesarili občino Apače

V torek so se Künštni Prleki odpravili s kolesi po občini Apače in si ogledali turistične znamenitosti. Po čemaževi poti jih je vodila g. Jožica, spoznali so tudi veliko jedi in pripravkov za katere se uporablja čemaž. Kot prvi so odličen dodatek solatam in jedem mladi listi, nadaljuje se s cvetovi, ravno tako pa so zelo uporabne čebulice.

nedelja, 15. maj 2011 ob 14:011

Künštni Prleki snemali v Apačah

V nedeljo 8. maja je zjutraj poklical Sebastjan in povedal, da je potrebno hitro v akcijo in na snemanje. Naložili smo kolesa in se odpravili do središča občine Apače. Pričakal nas je župan g. Franc Pižmoh ter nam predstavil občino, znamenitosti in turistično ponudbo. Zanimiva je cerkev, saj je poznana po rozeti na severni strani cerkve, ki je narejena iz enega kosa kana. V prelepem sončnem vremenu smo se odpravili s kolesi do gostišča Vrtnica, kjer smo posneli jedi iz čemaža.

ponedeljek, 9. maj 2011 ob 13:302

Nova legija izdala zgoščenko

Luč sveta je ugledal novi album skupine Nova legija, ki je nastajal že dolgo časa. Imenovali so ga Dotik srca, kot je tudi naslov njihovega zadnjega singla, ki so ga predstavili v začetku leta tudi na našem portalu. Na zgoščenki je 10 skladb, v večini avtorsko delo Janeza Zorjana. K nastanku pesmi so pripomogli tudi Zvonko Zorjan, Mili, B.J. Vunjak, Werner Brozovič, Dušan Zore, Tomi Valenko, Mitja Krapša, Bor Zuljan in Dejan Borovič.

torek, 3. maj 2011 ob 23:531

Prlekija ima talent!

Lani smo se v članku Prlekija ima talent? spraševali ali ima Prlekija res talent? Sedaj na to vprašanje lahko odgovorimo z JA, saj je v letošnji sezoni oddaje Slovenija ima talent nastopil tudi Blaž Zanjkovič iz Ljutomera oz. Razkrižja, oče petih otrok, ki sanja o tem, da bi postal operni pevec. Po včerajšnjem nastopu v omenjeni oddaji ni daleč od teh sanj, saj je pokazal, da ima talent.

ponedeljek, 25. april 2011 ob 09:458

Künštni Prleki pluli po reki Muri

Dne 17.4.2011 smo se Künštni Prleki spustili s čolni po reki Muri. Pot smo pričeli blizu Konjišča v občini Apače, končali pa v Ižakovcih, kjer smo se sporekli o meji Republike Prlekije in Prekmurja. Pot je bila zelo čudovita, saj smo se veselili z glasbo in petjem. Med samo plovbo smo ugotovili, da naj narava poskrbi za mejo med Republiko Prlekijo in Prekmurjem, saj je prvič v zgodovini po reki Muri plula zastava Republike Prlekije, katera je označevala mejo med Prleki in Prekmurci.

ponedeljek, 18. april 2011 ob 18:244

Na ogled videospot ansambla Štrk - Želim si želim

Ansambel Štrk so pred kratkim posneli nov valček z naslovom Želim si želim pod katerim se je v celoti podpisal Edvard Belčič, kitarist ansambla Štrk. Sedaj je na ogled tudi videospot, ki so ga posneli v prelepi okolici Dvorca Jeruzalem. Valček ima malce modernejši pristop, saj gre za predelavo že znane  pesmi v zabavni verziji Želim si skupine Petovio, katere vodja je bil omenjeni avtor, pela pa je prav tako Nataša Janžek, sedanja pevka ansambla Štrk.Videospot si lahko ogledate ...

ponedeljek, 18. april 2011 ob 16:173

Ansambel Štrk z novim valčkom Želim si želim

Ansambel Štrk so po krajšem premoru v medijski prostor poslali nov valček z naslovom Želim si želim pod katerim se je v celoti podpisal Edvard Belčič, kitarist ansambla Štrk. Tudi valček, kot zadnja polka, ima malce modernejši pristop, saj gre za predelavo že znane  pesmi v zabavni verziji Želim si skupine Petovio, katere vodja je bil omenjeni avtor, pela pa je prav tako Nataša Janžek, sedanja pevka ansambla Štrk.

sreda, 13. april 2011 ob 12:044