Tudi Chuck Norris obiskal Ljutomer

Naša prvoaprilska šala je postala resničnost. Chuck Norris je obiskal Glavni trg v Ljutomeru in za sabo pustil pravo razdejanje. Na platnu.

petek, 29. julij 2011 ob 21:071

Pogovor s Christopherjem Leejem na Glavnem trgu

Danes je na Glavnem trgu v Ljutomeru potekal pogovor s Christopherjem Leejem, ki ga je vodil filmski kritik Philip Bergson.

petek, 29. julij 2011 ob 20:392

Občinstvo nagovorila Christopher Lee in Menahem Golan

Danes sta v Ljutomeru občinstvo nagovorila glavna gosta letošnjega Grossmannovega festivala, sir Christopher Lee in Menahem Golan.

sreda, 27. julij 2011 ob 21:141

Prisluhnite ljudskim godcem Künštnim Prlekom

Künštni Prleki so pred časom posneli prvi CD, ki so ga poimenovali "Glih zej". Prisluhnite izsekom pesmi v nadaljevanju.

sreda, 27. julij 2011 ob 10:393

V Ljutomer je prispel Christopher Lee

Na Grossmannovem festivalu so vse ljubitelje razveselili z novico, da je v Ljutomer prispel sir Christopher Lee, ki  bo na letošnjem Grossmannu prejel nagrado za življenjsko delo.

torek, 26. julij 2011 ob 18:466

Praznični dnevi na snemanju v Veržeju, Ljutomeru in Razkrižju

Künštni Prleki so bili v teh prazničnih dneh zelo delovni. Lepe sončne dneve so izkoristili za snemanje zadnejga dela drugega filma o Prlekiji. Pot jih je vodila po Veržeju, kjer so posneli posebnosti kraja, kot je center DUO, kateri je nosilec ohranjanja in razvoja domače obrti, kjer se nahaja tudi TIC. Janez Ferenc je predstavil zanimivosti Veržeja in prebivalcev ter vodil ogled Osterčeve sobe.

četrtek, 30. junij 2011 ob 09:341

Orfej spet potuje, tokrat v Francijo

Ljutomerski Komorni zbor Orfej že vrsto let uresničuje številne zahtevne projekte. V zadnjem času je s premišljenimi koraki stopil tudi na tekmovalne zborovske odre. Z uspehi, priznanji in nagradami, ki jih je prejel v zadnjih letih, se Orfej uvršča med vidnejše zborovske zasedbe v Sloveniji in Evropi.

torek, 28. junij 2011 ob 18:32

V Ljutomer prihaja Menahem Golan

Na portalu smo kot prvoaprilsko šalo letos objavili, da v sklopu Grossmannovega festivala v Ljutomer prihaja Chuck Norris. Sedaj je uradno potrjeno, da bo Ljutomer obiskal izraelski producent, režiser in scenarist, ki je ustoličil Norrisa, Menahem Golan. Golan bo na Grossmannu prejel nagrado za življenjsko delo.

ponedeljek, 27. junij 2011 ob 19:091

Simon Cokan, Prlekija in vino

Simon Cokan bo v kratkem javnosti predstavil svojo tretjo avtorsko skladbo z naslovom Prlekija in vino, ki jo je posebej napisal za ormoški festival vina. Svojo prvo skladbo je predstavil že v februarju, vmes pa je izdal še eno, z naslovom Pojdi iz spomina, ki jo lahko slišite v nadaljevanju. Kot nam je povedal, ima trenutno napisanih 42 besedil, novo skladbo pa izda na vsaka dva meseca.

nedelja, 26. junij 2011 ob 18:1710

Ljudski godci Künštni Prleki posneli prvi album

V počastitev 20. obletnice Slovenije so Künštni Prleki skupaj z domačinom Vinkom Rakuša, kateri je avtor veliko izjemnih pesmi o Prlekiji in vodja večih ansamblov, posneli prvi CD. Poimenovali so ga "Glih zej" z namenom da prispevajo svoj delež ob 20. obletnici samostojne Slovenije. Na CD-ju je 12 različnih pesmi, večina predstavlja prleško dediščino, katero je prispeval Alojz Grnjak.

sobota, 25. junij 2011 ob 17:545