Künštni Prleki snemali v Apačah

V nedeljo 8. maja je zjutraj poklical Sebastjan in povedal, da je potrebno hitro v akcijo in na snemanje. Naložili smo kolesa in se odpravili do središča občine Apače. Pričakal nas je župan g. Franc Pižmoh ter nam predstavil občino, znamenitosti in turistično ponudbo. Zanimiva je cerkev, saj je poznana po rozeti na severni strani cerkve, ki je narejena iz enega kosa kana. V prelepem sončnem vremenu smo se odpravili s kolesi do gostišča Vrtnica, kjer smo posneli jedi iz čemaža.

ponedeljek, 9. maj 2011 ob 13:302

Nova legija izdala zgoščenko

Luč sveta je ugledal novi album skupine Nova legija, ki je nastajal že dolgo časa. Imenovali so ga Dotik srca, kot je tudi naslov njihovega zadnjega singla, ki so ga predstavili v začetku leta tudi na našem portalu. Na zgoščenki je 10 skladb, v večini avtorsko delo Janeza Zorjana. K nastanku pesmi so pripomogli tudi Zvonko Zorjan, Mili, B.J. Vunjak, Werner Brozovič, Dušan Zore, Tomi Valenko, Mitja Krapša, Bor Zuljan in Dejan Borovič.

torek, 3. maj 2011 ob 23:531

Prlekija ima talent!

Lani smo se v članku Prlekija ima talent? spraševali ali ima Prlekija res talent? Sedaj na to vprašanje lahko odgovorimo z JA, saj je v letošnji sezoni oddaje Slovenija ima talent nastopil tudi Blaž Zanjkovič iz Ljutomera oz. Razkrižja, oče petih otrok, ki sanja o tem, da bi postal operni pevec. Po včerajšnjem nastopu v omenjeni oddaji ni daleč od teh sanj, saj je pokazal, da ima talent.

ponedeljek, 25. april 2011 ob 09:458

Künštni Prleki pluli po reki Muri

Dne 17.4.2011 smo se Künštni Prleki spustili s čolni po reki Muri. Pot smo pričeli blizu Konjišča v občini Apače, končali pa v Ižakovcih, kjer smo se sporekli o meji Republike Prlekije in Prekmurja. Pot je bila zelo čudovita, saj smo se veselili z glasbo in petjem. Med samo plovbo smo ugotovili, da naj narava poskrbi za mejo med Republiko Prlekijo in Prekmurjem, saj je prvič v zgodovini po reki Muri plula zastava Republike Prlekije, katera je označevala mejo med Prleki in Prekmurci.

ponedeljek, 18. april 2011 ob 18:244

Na ogled videospot ansambla Štrk - Želim si želim

Ansambel Štrk so pred kratkim posneli nov valček z naslovom Želim si želim pod katerim se je v celoti podpisal Edvard Belčič, kitarist ansambla Štrk. Sedaj je na ogled tudi videospot, ki so ga posneli v prelepi okolici Dvorca Jeruzalem. Valček ima malce modernejši pristop, saj gre za predelavo že znane  pesmi v zabavni verziji Želim si skupine Petovio, katere vodja je bil omenjeni avtor, pela pa je prav tako Nataša Janžek, sedanja pevka ansambla Štrk.Videospot si lahko ogledate ...

ponedeljek, 18. april 2011 ob 16:173

Ansambel Štrk z novim valčkom Želim si želim

Ansambel Štrk so po krajšem premoru v medijski prostor poslali nov valček z naslovom Želim si želim pod katerim se je v celoti podpisal Edvard Belčič, kitarist ansambla Štrk. Tudi valček, kot zadnja polka, ima malce modernejši pristop, saj gre za predelavo že znane  pesmi v zabavni verziji Želim si skupine Petovio, katere vodja je bil omenjeni avtor, pela pa je prav tako Nataša Janžek, sedanja pevka ansambla Štrk.

sreda, 13. april 2011 ob 12:044

O Radencih s Künštnimi Prleki

V Radencih, na Zavodu za turizem in šport, se je 7. aprila popoldne oglasil Uroš Maučec, namestnik direktorja in odgovorni urednik murskosoboške televizije Idea. Prišli pa so tudi predstavniki Zavoda za turizem in šport, Osnovne šole Radenci, Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, Kulturno umetniškega društva Bubla Radenci, Mladinskega društva Vrelec Radenci in folklorne skupine KD Janko Divjak.

petek, 8. april 2011 ob 09:143

Štrki posneli dva videospota

Minula sobota je za ansambel Štrk bila zelo delovna. V osrčju Prlekije so z Golico TV snemali dva nova videospota. Prvega so posneli na domačiji Krajnc v Babincih skupaj z babinsko folkloro. Igrali in plesali so na najnovejšo polko Zavrti me, ki so jo Štrki že predstavili na omenjeni televiziji v oddaji Pod židano marelo. Ob snemanju spota seveda ni manjkalo pristne prleške hrane in pijače, za kar so poskrbele gospodinje družine Krajnc in pa TD Babinec.

torek, 5. april 2011 ob 21:303

V Ljutomer prihaja Chuck Norris

1. april Letošnji Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki bo potekal od 25. do 30. julija bo gostil prav posebnega gosta. To bo legendarni "teksaški mož postave", Chuck Norris. Chuck se bo v Ljutomeru ustavil v sklopu svoje evropske turneje, ko bo promoviral svoj novi celovečerni film B produkcije, katerega delovni naslov še je zaenkrat Chuck vs. Zombies, posnet pa je bil prav za evropski trg.

petek, 1. april 2011 ob 09:065

Oddajte svoj glas za Glinaste Golobe na lestvici Domačica

Na lestvici Domačica, glasbene televizije MTV Adria je izmed sedmih predlogov na voljo tudi videospot Falling from the Stars, domače zasedbe Glinasti Golobi. Lestvica je sestavljena iz 20. videospotov in 7. predlogov, vsak teden pa iz lestvice izpadeta dva videospota, nadomestita pa ju dva videospota izmed predlogov. Tako lahko pomagate domači zasedbi, da se uvrsti na lestvico, s tem da ji oddate svoj glas pri predlogih pod zaporedno številko 4.

ponedeljek, 28. marec 2011 ob 22:50