Na lepše v Prlekijo

Prejšnji teden smo že poročali, da je TV Slovenija posnela oddajo, katera predstavlja Prlekijo. Sedaj si jo lahko ogledate na internetu, če ste jo na televiziji zamudili. Starosta Slovenske televizije Drago Bulc je tokrat v svoji oddaji želel predstaviti Prlekijo na manj prepoznaven način. Voditeljica Marjana Grčman je preživela dan med Prleki in preko svojega potovanja predstavlja naš konec.

petek, 25. marec 2011 ob 18:442

Najboljši prleški videospot po vašem izboru je Jurka, šmarnica, klinton

Od 10. do 20. marca ste na našem portalu lahko glasovali, kateri videospot domačega izvajalca vam je najbolj všeč. Največ glasov, 62 od 160 (39%) je prejel videospot Ansambel Štrk - Jurka, šmarnica, klinton. Predstavljenih je bilo deset videospotov prleških izvajalcev, ki imajo živo sliko in so na ogled na priljubljenem video portalu YouTube.

sreda, 23. marec 2011 ob 22:1419

Prlekija v oddaji Na lepše

TV Slovenija je posnela oddajo katera predstavlja Prlekijo. Starosta Slovenske televizije Drago Bulc je tokrat v svoji oddaji želel predstaviti Prlekijo na manj prepoznaven način. Voditeljica Marjana Grčman je preživela dan med Prleki in preko svojega potovanja predstavlja naš konec vsem, kateri gledajo odmevne oddaje. LTO Ljutomer je pomagal koordinirati sam potek snemanja. Prepoznavni in močni promotorji pa so bili tudi tokrat ljutomerski oldtimerji Puhovci.

torek, 15. marec 2011 ob 19:515

Kateri domači videospot vam je najbolj všeč?

V zadnjem času je kar nekaj domačih glasbenih ustvarjalcev predstavilo svoj glasbeni videospot. V tem članku je predstavljenih deset videospotov prleških izvajalcev, ki imajo živo sliko in so na ogled na priljubljenem video portalu YouTube. Zastopani so aktivni kot tudi neaktivni izvajalci vseh zvrsti ter novejši in tudi starejši videospoti. Glasujte v anketi, kateri videospot je vam najbolj všeč.

četrtek, 10. marec 2011 ob 18:4812

Nova legija posnela videospot za skladbo Dotik srca

Mnogim že znana pesem Dotik srca, skupine Nova legija, je dobila tudi vizuelno podobo. Pred kratkim posnet videospot, je nastajal v prostorih hotela Radin v Radencih, kjer je zbrana ekipa TV Golica pod vodstvom režiserja Bogdana Zalokarja poskrbela za scenografijo, make up in številne posnetke. Simpatičen spot je ves čas razgiban in zanimiv, gledalec lahko spremlja dogajanje, priprave na nastop in sam nastop na odru.

torek, 8. marec 2011 ob 22:56

Na ogled videospot skupine Glinasti Golobi

Videospot za single Falling from the stars, ki so ga Glinasti golobi prejšnji petek na koncertu premierno predstavili, je sedaj na ogled tudi na medmrežju. Te dni bo skupina tudi začela predstavljati single na večjih in manjših radijskih postajah po vsej Sloveniji.

petek, 4. marec 2011 ob 09:35

Simon Cokan predstavlja svojo prvo avtorsko skladbo

Simon Cokan nam danes, kot je obljubil, premierno predstavlja svojo prvo avtorsko skladbo z naslovom V soboto se bom oženil. Avtor glasbe je Marko Mulec, besedilo je napisal in zapel Simon, ženske vokale pa je zapela Anja, članica skupine Rogoški slavčki. Simon odslej več ne bo nastopal pod umetniškim imenom Prleški Simon, pač pa s svojim pravim imenom Simon Cokan.

ponedeljek, 28. februar 2011 ob 18:0061

Künštni Prleki po daljšem času spet posneli oddajo

24. februarja so Künštni Prleki posneli svojo 22. oddajo, Naša vloda. Preteklo je kar nekej časa odkar je bila posneta zadnja oddaja, tokrat je bila posneta oddaja o delu na sedežu vlade. Nekaj z namenom, da se ohrani glasba, katero izvaja Alojz Grnjak, posneto izročilo pa bo ostalo, kot glasba prleške legende in tudi kot glasba, ki jo Alojz izvaja kot član društva. Na klarinetu ga je spremljal Dušan Zadravec s katerim sta velikokrat nastopala.

petek, 25. februar 2011 ob 18:395

Dnevu se slabo piše za popevko tedna na Valu 202

Na portalu MMC RTVSLO lahko glasujete za pesem Dnevu se slabo piše od Sama Budna za domačo popevko tedna na Valu 202. Samo Budna je pred kratkim premierno predstavil svoj singl in videospot za omenjeno skladbo, za katero sedaj lahko glasujete, da postane domača popevka tedna na Valu 202. Glasovanje je končano, zmanjkalo je nekaj glasov, da bi skladba postala popevka tedna.

petek, 25. februar 2011 ob 10:482

Dotik srca Nove legije

Skupina Nova legija predstavlja svojo novo skladbo, z naslovom »Dotik srca«, katere avtor je Janez Zorjan, aranžma pa je naredil Tomi Valenko. Pesem je bila posneta v studiu TomiTon in studiu Napoleon. Ob predstavitvi pesmi, je v pripravi tudi videospot za le-to. Skupina ob tem napoveduje izid novega albuma, na katerem se bo znašlo 10 skladb, med njimi bo »Dotik srca« naslovna. Predviden izid zgoščenke je konec marca, izdala pa jo bo založba Zlati zvoki.

ponedeljek, 21. februar 2011 ob 20:461