V Radencih potekal posvet o javnih naročilih v javni prehrani

Slovensko združenje za integrirano pridelavo zelenjave je za organizatorje prehrane v javnih zavodih (šole, vrtci, domovi starejših občanov, bolnišnice) podravske in pomurske regije v Radencih organiziralo posvet o javnih naročilih. Na posvetu so se srečali predstavniki Ministrstva za kmetijstvo in okolje, predstavniki javnih zavodov in lokalni pridelovalci zelenjave.

četrtek, 22. november 2012 ob 16:14

Obnova vinogradov pri gradu Železne Dveri

Obnove so se lotili na severozahodni strani gradu Železne Dveri. To spada v posest, katerega lastniki so benidiktinci iz Admonta na avstrijskem Štajerskem. V njihovi lasti je omenjeno posestvo že od leta 1139.

ponedeljek, 19. november 2012 ob 16:485

Predstavljen predlog proračuna za leto 2013

V ponedeljek, 12. novembra, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba na sestanku z občinskimi svetniki, člani odborov in komisij Občinskega sveta, predstavniki političnih strank, člani svetov krajevnih skupnosti in organov občinskih zavodov predstavila predlog proračuna za leto 2013, pred začetkom obravnave dokumenta na sredini seji občinskega sveta.

torek, 13. november 2012 ob 08:47

Slovesnost ob uspešnem zaključku projekta Celovita prenova mestnega jedra

V petek, 9. novembra, je na Starem trgu v Ljutomeru, potekala slovesnost ob uspešnem zaključku projekta Celovita prenova mestnega jedra.

petek, 9. november 2012 ob 23:201

Vinska klet Ormož - klet z najsodobnejšo tehnologijo

Vinska klet Ormož, ki se v zadnjih letih z razvojem tehnologije in nenehnim iskanjem novega znanja, redno posodablja, je ena najsodobnejših vinskih kleti v Evropi in ima bogato in dolgo vinsko tradicijo.

petek, 9. november 2012 ob 08:272

Prostorske težave ljutomerske glasbene šole

V lanskem šolskem letu so se na stavbi Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pojavile razpoke na stenah, obokih in stebrih v pritličju šole, ki so izražale zaskrbljrnost zaradi varnosti učencev, zaposlenih ter vseh, ki se gibljejo v prostorih glasbene šole. Težave so opazili tudi pri povečanem nihanju in vibracijah na stropnih konstrukcijah v učilnicah, saj ima zgradba še strope iz lesenih tramov.

ponedeljek, 29. oktober 2012 ob 18:524

Podjetje GMT odprlo trgovino v Ljutomeru

Podjetje GMT iz Murske Sobote, je v soboto, 20. oktobra, v Ljutomeru odprlo novo trgovino z avtodeli. Podjetje, ki letos praznuje 20 let, ima v Sloveniji številne trgovine, novo odprta v Ljutomeru je že 17. po vrsti. V njej bo na voljo široka paleta izdelkov s področja rezervnih avtomobilskih delov, olj in maziv, omogočila pa je tudi tri nova delovna mesta.

ponedeljek, 22. oktober 2012 ob 14:47

Novi Clio že v Ljutomeru

Četrta generacija enega najbolje prodajanih avtomobilov je že zavila na slovenske ceste. Od tega tedna dalje je na voljo tudi kupcem v Prodajno servisnem centru Renault Ljutomer.

petek, 19. oktober 2012 ob 12:564

Vina Puklavec & friends prejela naziv »Vina leta«

Vina Puklavec & friends Sauvignon Blanc in Pinot Grigio ter penina Sec so na prestižnem mednarodnem nizozemskem tekmovanju vin Proefschrift Wijnconcours, vsako leto ga organizira priznana revija Dutch Wine Magazine, prejela priznanja, ki potrjujejo vrhunsko pridelavo vin največjega vinogradnika v Sloveniji.

sreda, 17. oktober 2012 ob 14:584

Svečana otvoritev ureditve osrednjega dela naselja Veržej

V nedeljo, 14. oktobra 2012, so v Veržeju ob spominskem parku Slavka Osterca uradno predali svojemu namenu obnovljeni središčni del kraja.

nedelja, 14. oktober 2012 ob 16:591