Tabla z napisom Globetka do konca marca

Pred kratkim smo že pisali o tem, da večino starejših občanov Ljutomera zelo moti tabla Ščavnica pri mostu čez potok Globetka. Po njihovih besedah je tam bila vedno Globetka in veliko starejših Ljutomerčanov je dalopobudo za zamenjavo table s pravilnim nazivom.

ponedeljek, 5. marec 2012 ob 19:5012

Komu je namenjen defibrilator v Biotermah?

Ob brskanju po spletu sem naletel na informacijo, da je v avli hotela Bioterme nameščen defibrilator. Zadevo sem šel preverit, saj je skoraj neverjetno, da je v bližini dostopna naprava, s katero je mogoče reševati življenja, a ljudje s tem niso seznanjeni.

ponedeljek, 5. marec 2012 ob 19:2114

Povezovanje Ormoža in Ljutomera preko kolesarskih in pohodniških poti

V petek, 2. marca, sta župan Občine Ormož Alojz Sok in županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba na Jeruzalemu podpisala pismo o nameri za skupno sodelovanje pri projektu povezave mest Ormoža in Ljutomera po vinski cesti preko Jeruzalema z izgradnjo ustrezne infrastrukture za kolesarske in pohodniške poti.

petek, 2. marec 2012 ob 13:155

Občino Ljutomer obiskala delegacija iz hrvaške Občine Cestica

V petek, 10. februarja, je Občino Ljutomer obiskala delegacija Občine Cestica iz sosednje Hrvaške. V delegaciji je bil župan Mirko Korotaj in njihova svetnika Leonardo Lorbek in Darko Majhen.

petek, 17. februar 2012 ob 13:091

Na tablo (in zemljevid) želijo vrniti ime Globetka

Večino starejših občanov Ljutomera zelo moti tabla Ščavnica pri mostu čez potok Globetka. Po njihovih besedah je tam bila vedno Globetka in mnogo starejših Ljutomerčanov želi dati pobudo za zamenjavo table s pravilnim nazivom.

sreda, 8. februar 2012 ob 23:2810

Mercator kupil ljutomersko Vesno

Po poročanju Ljubljanske borze, je družba Mercator 30. decembra lani, podpisala pogodbo, s katero bo ob izpolnitvi določenih pogojev, postala edini lastnik ljutomerskega trgovskega podjetja Vesna.

sreda, 4. januar 2012 ob 13:1515

Stari trg dobiva privlačnejšo podobo

V Ljutomeru so v začetku oktobra pričeli s prenovo mestnega jedra, ki v letu 2011 zajema ureditev Postružnikove ulice in Starega trga, v letu 2012 pa bodo urejene Vrazova, Užiška in Zacherlova ulica ter Ulica Ivana Kavčiča, Ulica Franca Kovačiča in Ulica ob progi.

sobota, 24. december 2011 ob 12:522

Teleing tudi letos sredstva namenil pomoči družinam iz Pomurja in Podravja

V podjetju Teleing nadaljujejo z dobrodelnostjo saj so tudi letos sredstva namesto za poslovna darila, namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

sreda, 21. december 2011 ob 17:587

V Babincih pokrili nov vaško gasilski dom

Okrog šestdeset krajanov in krajank Babincev se je v soboto, 17. decembra, kljub hladnemu in neprijaznemu vremenu, zbralo ob novozgrajeni stavbi vaško gasilskega doma. Pa niso prišli na kakšno predpraznično praznovanje, temveč na eno od delovnih akcij, ki se v zadnjem mesecu v tej vasi v neposredni bližini Ljutomera, kar vrstijo. Lotili so se pokrivanja novega doma, katerega so zgradili na mestu starega.

nedelja, 18. december 2011 ob 14:352

Med čebelarja Bogdan Hermana iz Ljutomera postal šampion

V zadnjih letih se vsako jesen po Sloveniji vršijo senzorična ocenjevanja medu. Med njimi je tudi regijsko ocenjevanje medu v Mariboru, ki se je letos izvajalo v mesecu novembru na Meranovem pod budnim očesom strokovnjakov iz Biotehnične fakultete.

torek, 13. december 2011 ob 08:39