V Ljutomeru se gradi četrto krožišče

Ljutomer bo v kratkem dobil novo krožišče, ki nastaja na regionalni cesti Ljutomer-Križevci pri bencinskem servisu OMV. To bo četrto krožišče v Ljutomeru, trenutno so krožišča že pri zdravstvenem domu, glavni avtobusni postaji ter čez reko Ščavnico pri tovarni Murales. Novo krožišče bo poskrbelo za tekoč promet pri vključevanju vozil iz Babinske ceste na regionalno cesto.

četrtek, 12. maj 2011 ob 21:106

»Vinorodni okoliš Jeruzalem si zaradi svoje edinstvenosti zasluži zakonsko zaščito«

Na Društvu vinogradnikov Ljutomersko – Ormoških goric Jeruzalem, Društvu vinogradnikov in prijateljev vin Ljutomer, Salonu Jeruzalem, ta združuje dvajset vinogradnikov iz omenjenega območja, Klubu Šipon, P&F Jeruzalem Ormož ter P&F Jeruzalem Ljutomer so prepričani, da si vinorodni okoliš Jeruzalem Slovenija zasluži, da se zaščiti s posebnim zakonom.

četrtek, 12. maj 2011 ob 14:321

»Novi zakon bo vinogradnike izjemno oškodoval!«

V sredo je predlagatelj predloga o spremembi Zakona o vinu, prvopodpisani poslanec Franc Jurša, javnosti predstavil ta predlog, ki uvaja samostojni vinorodni okoliš Jeruzalem Slovenija. Pri tem so tudi podporniki podali svoja stališča do uvajanja novega okoliša. Sedaj so se oglasili tudi nasprotniki tega predloga, ki so mnenja, da je ta predlog "na moč škodljiv za večino vinarjev iz vinorodnega okoliša »Štajerska Slovenija«".

četrtek, 12. maj 2011 ob 08:541

Podporniki vinorodnega okoliša Jeruzalem Slovenija predstavili svoja stališča

Danes je v Dvorcu Jeruzalem Franc Jurša, poslanec DZ RS, na novinarski konferenci predstavil predlog spremembe Zakona o vinu, ki je bil vložen 18. marca 2011 in o katerem bo Državni zbor RS 16. maja 2011 odločal o sprejemu le-tega, ki uvaja samostojni vinorodni okoliš Jeruzalem Slovenija.

sreda, 11. maj 2011 ob 19:403

Predlog spremembe Zakona o vinu vložen brez strokovnih podlag in ekonomskih študij?

Franc Jurša in Vili Trofenik, poslanca DZ RS, bosta jutri na novinarski konferenci predstavila predlog spremembe Zakona o vinu, ki je bil vložen 18. marca 2011. Po mnenju županje Občine Ljutomer mag. Olge Karba je predlagatelj zakona, prvopodpisani poslanec Franc Jurša, svoj predlog vložil brez predhodnega obvestila lokalnim skupnostim, brez javne razprave in tudi brez strokovnih podlag ali ekonomskih študij.

torek, 10. maj 2011 ob 00:3723

Turistična agencija CENTER na novi lokaciji

Turistično agencijo CENTER v Ljutomeru odslej najdete na novi lokaciji. Najdete nas v prostorih Pošte Ljutomer, v lepših in večjih prostorih. Za vas poslujemo ob delovnikih med 9.00 in 17.00 uro ter ob sobotah med 9.00 in 12.00 uro. Več informacij najdete na spletnem naslovu: www.mojcenter.net.

nedelja, 8. maj 2011 ob 17:24

150 delavcev ormoške Carrere Optyl bo ostalo brez dela

V ormoškem podjetju Carrera Optyl je gospodarska kriza pustila svoj pečat, povpraševanje po očalih pada, zato bodo v podjetju nadaljevali z odpuščanjem. Podjetje, ki je v lasti italijanskega koncerna Safilo, je ob koncu leta 2008 in v letu 2009 kriza močno prizadela njihovo panogo, zaradi česar je v začetku leta 2009 delo že izgubilo 152 delavcev.

četrtek, 5. maj 2011 ob 08:402

Informacijska kampanja v Tednu Evrope

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, bo v Tednu Evrope izvedla informacijsko kampanjo po pomurskih regijskih središčih. Ob tej priložnosti bodo na stojnici mimoidočim ponujali brezplačne publikacije in promocijski material na temo EU. Novost predstavlja t.i. mnenjska tabla na katero bodo lahko obiskovalci zapisovali mnenja o strategiji Evropa 2020.

sreda, 4. maj 2011 ob 15:291

TONDACH pridobil ekskluzivno naročilo za strehe olimpijskega mesta Soči

Tondach Gleinstätten AG, vodilni proizvajalec opečnih strešnikov v srednji in vzhodni Evropi, je pridobil s strani ruskega glavnega izvajalca ekskluzivno pogodbo za dobavo strešne kritine za celotno gradbeno območje Soči. Mesto ob Črnem morju bo leta 2014 prizorišče zimskih olimpijskih iiger.

ponedeljek, 2. maj 2011 ob 20:484

Lani zastave visele napačno, letos jih ni

V skladu z Zakonom o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi (Uradni list RS, št. 67/94), se zastava RS izobesi na poslopjih, v katerih so uradni prostori državnih organov, organov lokalnih skupnosti, lahko pa tudi na drugih javnih objektih, na stanovanjskih hišah ter na drugih primernih krajih.

sobota, 30. april 2011 ob 19:233