V Veržeju odprli Ekomuzej za rokodelski center SV Slovenije

V petek, 10. junija 2011  je Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan, ob navzočnosti župana občine Veržej, Slavka Petovarja, predstavnikov Zavoda Marianum, številnih gostov, gospodarstvenikov, domačinov, rokodelcev,  predstavnikov vrtec in šol,  z udarcem  kladiva na kovaško nakovalo,  uradno odprl novo pridobitev Zavoda  Marianum Veržej – EKOMUZEJ.

četrtek, 16. junij 2011 ob 10:281

Dvourna protestna vožnja po pomurski avtocesti

Podizvajalci, ki se že nekaj let borijo z državnimi mlini na veter za plačilo opravljenih del na trasi pomurske avtoceste, so danes med 10. in 12. uro izrazili državljansko nepokorščino s počasno vožnjo svojih vozil po avtocesti od Maribora do meje z Madžarsko. Ta "najmilejši ukrep" nepokorščine jim je edini še preostal, saj so jih vrli državni birokrati opozorili, da so vse ostrejše oblike protesta, kot je zapora ceste, nezakonita in zato seveda tudi kazniva.

ponedeljek, 13. junij 2011 ob 15:593

Je sredstev za realizacijo projekta pomurskega vodovoda sploh dovolj?

Franc Jurša, poslanec Državnega zbora RS je na 28. redni seji Državnega zbora RS ministru za lokalno samoupravo in regionalno politiko dr. Boštjanu Žekšu postavil poslansko vprašanje na temo pomurskega vodovoda. Objavljamo zapis magnetograma vprašanja poslanca in odgovor ministra, iz katerega je razvidna aktivnost, povezana s pridobitvijo gradbenega dovoljenja, projekta za izvedbo in vlogo za pridobitev sredstev iz kohezijskega sklada za sistem A, B in C za Pomurski vodovod.

četrtek, 9. junij 2011 ob 14:173

Tomislav Nemec dobil podporo tudi na Razkrižju

Potem, ko so podporo mag. Tomislavu Nemcu dali v Občinskih svetih Križevcev, Veržeja in Ljutomera, so ga podprli tudi na Razkrižju. S tem Nemec lahko postane direktor javnega zdravstvenega zavoda Zdravstveni dom (ZD) Ljutomer. V razkriškem Občinskem svetu so ga podprli štirje svetniki, dva sta se glasovanja vzdržala.

četrtek, 9. junij 2011 ob 11:435

Keter Air - nov ponudnik telekomunikacijskih storitev

V ponedeljek 6.6.2011 je v Šavel centru v Murski Soboti prvo poslovno enoto odprl nov slovenski ponudnik telekomunikacijskih storitev Keter Air, ki na trg vstopa prav na severovzhodnem delu Slovenije. Komunikacija je za človeka ena najbolj osnovnih potreb, zato si danes le težko predstavljamo življenje brez sodobnih komunikacij.

ponedeljek, 6. junij 2011 ob 19:264

Odprtje bioplinske elektrarne Organica Jurša 1

Podjetje Keter Organica, vodilni ponudnik bioplinskih elektrarn v Sloveniji, je v petek 3. junija ob 12. uri, v Središču ob Dravi odprlo vrata svoje 5. bioplinske elektrarne Organica Jurša 1.

petek, 3. junij 2011 ob 21:256

Otroško veselje v HappyHiši Maribor

Mariborsko HappyHišo so v sredo in četrtek obiskali prav posebni gostje. V okviru šolskega izleta ogleda mesta Maribor so se otroci iz vrtca in osnovne šole Rudolfa Maistra Šentilj ustavili tudi v mariborski HappyHiši, kjer so se seznanili s postopkom peke piškotov in se nato s pomočjo Happy seta za otroke še sami pozabavali z izdelavo lastnih piškotnih umetnin.

petek, 3. junij 2011 ob 11:23

V Ljutomeru podprli Nemca za direktorja ZD Ljutomer

Na 6. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer je bila na dnevni red uvrščena tudi točka o imenovanju direktorja Zdravstvenega doma Ljutomer. Svetniki so najprej zavrnili predlog za preložitev točke in so glasovanje uvrstili na dnevni red. Mag. Tomislav Nemec se je nato na seji predstavil, nato pa je sledilo glasovanje, v katerem so svetniki s 17 glasovi za in dvema proti potrdili kandidaturo Nemca.

četrtek, 2. junij 2011 ob 20:101

V Sloveniji ne pridelamo dovolj špargljev

Pred dnevi so Slovensko združenje za integrirano in ekološko pridelavo zelenjave, Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti v Celju in KGZS-Zavod CE organizirali 11. dan špargljev na Šoli za horikulturo in vizualne umetnosti Celje. Namen dogodka je bil predvsem navdušiti pridelovalce zelenjave iz integrirane pridelave za pridelavo špargljev, saj v Sloveniji ne uspemo pridelati dovolj špargljev in zadovoljiti povpraševanja slovenskih kupcev.

torek, 24. maj 2011 ob 19:301

Helios v 60. občinah pomagal obnoviti 70. krajevnih vodnjakov

V središču cankovskega parka so včeraj popoldan z odprtjem novega vodnjaka začeli praznovanje 7. občinskega praznika Občine Cankova. V občini so se na podlagi strokovnih priporočil odločili za postavitev nekdanjega vodnjaka na vzvod, saj je to prava posebnost Panonske nižine in ga imajo le še redki. V 13-letih delovanja Heliosovega sklada za ohranjanje čistih slovenskih voda, je to že 70. obnovljeni vodnjak v 60. slovenski občini, v Prekmurju pa že 10. obnovljeni vodni vir v 9. ob ...

ponedeljek, 23. maj 2011 ob 20:451