Za samostojen vinorodni okoliš tudi člani Kmetijske zadruge Ormož

Kmetijska zadruga Ormož, ki vključuje 320 kooperantov vinogradnikov, je na današnjem skupnem srečanju vinogradniškega odbora, kateremu so se pridružili tudi predstavniki Vinogradniške zadruge, izrazila podporo pobudi, da postane Jeruzalem samostojni vinorodni okoliš.

petek, 20. maj 2011 ob 15:51

Stara šola - splošna nevarnost sredi kraja

O stari osnovni šoli pri Mali Nedelji je bilo v preteklih sedemnajstih letih veliko povedanega in napisanega. Ko smo krajani pred leti izvedeli, da je lastnica šole Občina Ljutomer, uspela najti kupca, smo upali, da je propadanja konec in naivno verjeli, da bo iz objekta nastalo nekaj, kar bo prispevalo k razvoju in tudi k lepšemu videzu kraja.

sreda, 18. maj 2011 ob 18:174

Za direktorja zdravstvenega doma največ glasov dobil Tomislav Nemec

Nekdanji načelnik ljutomerske upravne enote in prvi mož Darsa mag. Tomislav Nemec je postal direktor ljutomerskega zdravstvenega doma. Na razpis se je prijavilo pet kandidatov, pogoje pa so izpolnjevali štirje. Čeprav so zaposleni želeli, da to mesto prevzame zdravnik, ki bi štiri ure delal kot direktor, štiri pa kot zdravnik, je največ glasov Sveta javnega zdravstvenega zavoda Zdravstveni dom Ljutomer dobil Nemec. Prejel je pet od devetih glasov.

ponedeljek, 16. maj 2011 ob 20:3929

»S predlogom sprememb zakona želimo, da se našemu okolišu povrne veljava«

V teh dneh je veliko govora o vinorodnem okolišu Jeruzalem Slovenija. Objavljamo dopis, ki so ga pobudniki spremembe zakona o vinu posredovali tudi poslancem Državnega zbora in ministru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Kot pravijo: "Vinorodni okoliš Jeruzalem si zaradi svoje edinstvenosti zakonsko zaščito brez dvoma zasluži".

petek, 13. maj 2011 ob 21:532

V Ljutomeru se gradi četrto krožišče

Ljutomer bo v kratkem dobil novo krožišče, ki nastaja na regionalni cesti Ljutomer-Križevci pri bencinskem servisu OMV. To bo četrto krožišče v Ljutomeru, trenutno so krožišča že pri zdravstvenem domu, glavni avtobusni postaji ter čez reko Ščavnico pri tovarni Murales. Novo krožišče bo poskrbelo za tekoč promet pri vključevanju vozil iz Babinske ceste na regionalno cesto.

četrtek, 12. maj 2011 ob 21:106

»Vinorodni okoliš Jeruzalem si zaradi svoje edinstvenosti zasluži zakonsko zaščito«

Na Društvu vinogradnikov Ljutomersko – Ormoških goric Jeruzalem, Društvu vinogradnikov in prijateljev vin Ljutomer, Salonu Jeruzalem, ta združuje dvajset vinogradnikov iz omenjenega območja, Klubu Šipon, P&F Jeruzalem Ormož ter P&F Jeruzalem Ljutomer so prepričani, da si vinorodni okoliš Jeruzalem Slovenija zasluži, da se zaščiti s posebnim zakonom.

četrtek, 12. maj 2011 ob 14:321

»Novi zakon bo vinogradnike izjemno oškodoval!«

V sredo je predlagatelj predloga o spremembi Zakona o vinu, prvopodpisani poslanec Franc Jurša, javnosti predstavil ta predlog, ki uvaja samostojni vinorodni okoliš Jeruzalem Slovenija. Pri tem so tudi podporniki podali svoja stališča do uvajanja novega okoliša. Sedaj so se oglasili tudi nasprotniki tega predloga, ki so mnenja, da je ta predlog "na moč škodljiv za večino vinarjev iz vinorodnega okoliša »Štajerska Slovenija«".

četrtek, 12. maj 2011 ob 08:541

Podporniki vinorodnega okoliša Jeruzalem Slovenija predstavili svoja stališča

Danes je v Dvorcu Jeruzalem Franc Jurša, poslanec DZ RS, na novinarski konferenci predstavil predlog spremembe Zakona o vinu, ki je bil vložen 18. marca 2011 in o katerem bo Državni zbor RS 16. maja 2011 odločal o sprejemu le-tega, ki uvaja samostojni vinorodni okoliš Jeruzalem Slovenija.

sreda, 11. maj 2011 ob 19:403

Predlog spremembe Zakona o vinu vložen brez strokovnih podlag in ekonomskih študij?

Franc Jurša in Vili Trofenik, poslanca DZ RS, bosta jutri na novinarski konferenci predstavila predlog spremembe Zakona o vinu, ki je bil vložen 18. marca 2011. Po mnenju županje Občine Ljutomer mag. Olge Karba je predlagatelj zakona, prvopodpisani poslanec Franc Jurša, svoj predlog vložil brez predhodnega obvestila lokalnim skupnostim, brez javne razprave in tudi brez strokovnih podlag ali ekonomskih študij.

torek, 10. maj 2011 ob 00:3723

Turistična agencija CENTER na novi lokaciji

Turistično agencijo CENTER v Ljutomeru odslej najdete na novi lokaciji. Najdete nas v prostorih Pošte Ljutomer, v lepših in večjih prostorih. Za vas poslujemo ob delovnikih med 9.00 in 17.00 uro ter ob sobotah med 9.00 in 12.00 uro. Več informacij najdete na spletnem naslovu: www.mojcenter.net.

nedelja, 8. maj 2011 ob 17:24