Po zaprtju tovarne sladkorja, težave z nabavo le-tega

Tako Slovenija, kot EU se zaradi vse večje nedostopnosti soočata s pomanjkanjem sladkorja. Minister za kmetijstvo Dejan Židan je v Bruslju predstavil slovenske težave pri nabavi sladkorja, saj so posamezni proizvajalci hrane, ki pri svoji proizvodnji potrebujejo sladkor, v zadnjih dveh tednih javili, da imajo težave pri nabavi, pri čemer ni več problem samo cena, temveč tudi dosegljivost.

ponedeljek, 21. februar 2011 ob 18:154

Ormoški vinarji na salonu šiponov v Budimpešti

V čudovitem baročnem dvorcu Vajdahunyad v Budimpešti, kjer se danes nahaja Muzej madžarskega kmetijstva, je v četrtek 10. februarja 2011 potekal 2. salon furmintov pod imenom Furmint februar. Letos se ga je prvič udeležila izbrana slovenska reprezentanca, ki so jo sestavljali Turistična kmetija Puklavec, Turistična kmetija Hlebec, Pra-vino Čurin Prapotnik, Vino Kupljen in Vinogradništvo in vinarstvo Štampar iz Kajžara.

petek, 18. februar 2011 ob 14:362

Leto 2010 je bilo za turistično destinacijo Maribor-Pohorje zelo uspešno

Turistična destinacija Maribor-Pohorje je v letu 2010 dosegla poslovne rezultate, ki so zelo pozitivno odstopajoči od državnega povprečja.

petek, 11. februar 2011 ob 17:50

Skupščina ob 15-letnici delovanja DTV PO

Društvo tehničnih vodij površinsko odkopavanje Slovenije je v četrtek, 27. januarja, v hotelu Bioterme pri Mali Nedelji pripravilo skupščino ob 15 letnici delovanja. V uvodnem delu srečanjaso ocenili svoje delo v preteklem letu in predstavili Zbornik 2010. Sledil je kulturni program,v katerem se je prvič izven prostorov šole predstavila otroška folklorna skupina OŠ Mala Nedelja.

petek, 28. januar 2011 ob 18:07

Obrtniki urejajo sobe otrokom Dolamičevih

V nekaterih medijih smo v preteklih dneh zasledili novico o humanitarni akciji Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer in Škofijske karitas Murska Sobota, s katero bodo uredili podstrešje stanovanjske hiše Dolamičevih v Drakovcih za bivanje otrok. Osemčlanska družinaprebiva sicer v novi hiši, ki pa je zaradi pomanjkanja niso v stanju dokončno urediti za bivanje,saj sta oba starša brezposelna.

četrtek, 20. januar 2011 ob 12:341

Boj za premoženje Zdravilišča Radenci

Premoženje Zdravilišča Radenci, ki je bilo po vojni zaplenjeno, zahteva nazaj naslednik nekdanjih lastnikov Rudolf Hoehn Šarić. Premoženje je že 19 let v denacionalizacijskem postopku, sedaj ko so se stvari le začele premikati, sta se pojavila še dva dediča, kar je postopek znova zapletlo.

četrtek, 13. januar 2011 ob 08:052

Rogljičkove dobrote odslej tudi v Avstriji

Podjetje Rogljiček iz Pristave, ki je v lanskem letu bilo tudi nominirano za Dravsko-pomursko gazelo, bo po poročanju časnika Finance odslej svoje dobrote ponujalo tudi na avstrijskem trgu, saj so nedavno sklenili posel z verigo trgovin v Avstriji, kamor bodo začeli dobavljati v začetku januarja. Njihov dolgoročni cilj je tudi širitev čez meje na Hrvaško, Nemčijo in Italijo.

nedelja, 2. januar 2011 ob 22:252

Začetek zbiranja podpisov proti Zakonu o malem delu

V ponedeljek, 3. 1. 2011. vas bodo pred Upravnimi enotami po celotni Sloveniji pričakali aktivisti študentskih klubov in Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. Zbirati bodo začeli podpise za razpis referenduma proti Zakonu o malem delu. Zbiranje bo trajalo do 6.2.2011.

četrtek, 30. december 2010 ob 15:52

Občina Ljutomer v Združenju občin Slovenije

Na 2. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, v torek, 21. decembra, je Mateja Eržen, svetovalka Združenja občin Slovenije Občinskim svetnikom predstavila program omenjenega združenja, nakar so soglasno potrdili sklep o včlanitvi Občine Ljutomer v Združenje občin Slovenije (ZOS). Občina Ljutomer tako s 1. 1. 2011 pristopa v Združenje občin Slovenije.

sreda, 29. december 2010 ob 22:143

Imenovali stalna delovna telesa in znižali nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča

Na 2. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, v torek, 21. decembra, je Občinski svet potrdil člane stalnih delovnih teles in drugih organov občinskega sveta in predlog sklepa na podlagi katerega se je znižalo nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Ljutomer v višini 10 odstotkov.

sreda, 29. december 2010 ob 10:152