Turistična agencija CENTER na novi lokaciji

Turistično agencijo CENTER v Ljutomeru odslej najdete na novi lokaciji. Najdete nas v prostorih Pošte Ljutomer, v lepših in večjih prostorih. Za vas poslujemo ob delovnikih med 9.00 in 17.00 uro ter ob sobotah med 9.00 in 12.00 uro. Več informacij najdete na spletnem naslovu: www.mojcenter.net.

nedelja, 8. maj 2011 ob 17:24

150 delavcev ormoške Carrere Optyl bo ostalo brez dela

V ormoškem podjetju Carrera Optyl je gospodarska kriza pustila svoj pečat, povpraševanje po očalih pada, zato bodo v podjetju nadaljevali z odpuščanjem. Podjetje, ki je v lasti italijanskega koncerna Safilo, je ob koncu leta 2008 in v letu 2009 kriza močno prizadela njihovo panogo, zaradi česar je v začetku leta 2009 delo že izgubilo 152 delavcev.

četrtek, 5. maj 2011 ob 08:402

Informacijska kampanja v Tednu Evrope

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, bo v Tednu Evrope izvedla informacijsko kampanjo po pomurskih regijskih središčih. Ob tej priložnosti bodo na stojnici mimoidočim ponujali brezplačne publikacije in promocijski material na temo EU. Novost predstavlja t.i. mnenjska tabla na katero bodo lahko obiskovalci zapisovali mnenja o strategiji Evropa 2020.

sreda, 4. maj 2011 ob 15:291

TONDACH pridobil ekskluzivno naročilo za strehe olimpijskega mesta Soči

Tondach Gleinstätten AG, vodilni proizvajalec opečnih strešnikov v srednji in vzhodni Evropi, je pridobil s strani ruskega glavnega izvajalca ekskluzivno pogodbo za dobavo strešne kritine za celotno gradbeno območje Soči. Mesto ob Črnem morju bo leta 2014 prizorišče zimskih olimpijskih iiger.

ponedeljek, 2. maj 2011 ob 20:484

Lani zastave visele napačno, letos jih ni

V skladu z Zakonom o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi (Uradni list RS, št. 67/94), se zastava RS izobesi na poslopjih, v katerih so uradni prostori državnih organov, organov lokalnih skupnosti, lahko pa tudi na drugih javnih objektih, na stanovanjskih hišah ter na drugih primernih krajih.

sobota, 30. april 2011 ob 19:233

17. ocenjevanje vin in podelitev priznanj

V Ljutomeru je 8. aprila potekalo 17. ocenjevanje vin, 18. aprila pa so bila podeljena priznanja najboljšim. Največ vzorcev v ocenitev sta prinesla Vinogradništvo Družina Kos in Turistična Kmetija Frank-Ozmec, katera sta dala na ocenitev vsa vina, ki jih premoreta v kleti, kar vseeno nakazuje na menjavo generacije.

sreda, 27. april 2011 ob 10:501

Vseslovenski razpis za vinskega šampiona

Grossmannov festival, ki se po sprejemu v Evropsko federacijo festivalov fantastičnega filma, največje mreže festivalov žanrskega filma na svetu, sedaj imenuje Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, bo letos že 7. po vrsti. Odvijal se bo od 25. do 30. julija v Ljutomeru. Letos prvič pripravljajo vseslovenski razpis za Vinski šampion Hudi maček in k sodelovanju vabijo vse vinarje.

torek, 26. april 2011 ob 15:01

Postavili informativne turistične table

Turistično društvo Mala Nedelja-Radoslavci in čedalje številnejši ponudniki gostinskih, prenočitvenih in drugih dejavnostii, želijo svojo ponudbo približati gostom, ki v naš kraj prihajajo predvsem zaradi Bioterm. Večini turistov namreč ne zadostuje samo ponudba kopališča, ampak želijo spoznati bližnjo in daljno okolico, kontaktirati z domačini, si ogledati naravno in kulturno dediščino, okusiti kulinarične dobrote in obiskati vinske kleti, zajahati konje ali se popeljati s ko ...

sobota, 23. april 2011 ob 22:291

Hotel Grozd zaprl svoja vrata

Po manj kot dveh letih obratovanja, je svoja vrata za goste danes zaprl hotel Grozd (nekdanji hotel aMord) pri Mali Nedelji. Glede na vse težave od samega začetka obratovanja to niti ni posebno presenečenje. Zaprtje hotela ne pomeni posebnega siromašenja turistične ponudbe, saj je bil ves čas bolj ali manj prazen. Osiromašena pa bo preskrba z osnovnimi življenskimi artikli, saj sta hkrati z zaprtjem hotela vrata zaprla tudi samopostrežna trgovina ingostinski objekt, ki sta obratovala ...

torek, 19. april 2011 ob 19:079

Na sejmu LOV tudi razstava starodobnih vozil

Ta konec tedna je na sejmišču družbe Pomurski sejem v Gornji Radgoni potekal 7. mednarodni sejem lovstva in ribištva in 1. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi, ki se predstavljata s skupnim imenom LOV. Sejma sta namenjena vsem ljubiteljem narave, ki so odprti za nova doživetja in spoznanja.

nedelja, 17. april 2011 ob 18:001