Bar in fitnes že obratujeta

Gradnja sodobnega Športno-izobraževalnega centra (ŠIC) Ljutomer je dokončana, v teh dneh pa je občina Ljutomer za objekt velikosti okoli 4000 kvadratnih metrov že tudi pridobila uporabno dovoljenje. Projekt gradnje športne dvorane, ki je eden največjih pokritih športnih objektov v tem delu države, temelji na sodelovanju z zasebnim partnerjem, ki je bil izbran na osnovi javnega zbiranja ponudb. Izbrani partner, Gradis GP gradnje Ptuj, bo naslednjih 15 let na podlagi javno-zasebnega partnerstva ...

sreda, 9. december 2009 ob 07:348

Proti daljnovodu

"Mi želimo ostati gospodarji na svoji zemlji in z njo razpolagati po svoji volji," se glasi geslo ogorčenih krajanov z območja ljutomerske občine, ki podobno kot na lendavskem koncu ter še kje v vzhodnem delu države nasprotujejo predlagani trasi daljnovoda 2 x 400 kilovoltov na trasi Cirkovce-Pince. V Ljutomeru so že ustanovili odbor civilne iniciative, podobno razmišljajo tudi v drugih občinah (Kidričevo, Videm pri Ptuju, Markovci, Gorišnica, Ormož, Ljutomer, Beltinci, Črenšovci, ...

petek, 4. december 2009 ob 07:10

Večstanovanjski objekt bo kmalu vseljiv

Nov 20-stanovanjski objekt ob Supermarketu Mercator v Ljutomeru v Ulici Ludvika Bratuše bo vseljiv v januarju 2010. Sprva je bilo predvideno, da bo objekt vseljiv že avgusta letos, tako pa se bodo prvi stanovalci lahko vselili konec meseca januarja, prihodnje leto.

četrtek, 3. december 2009 ob 19:512

Težave zaradi znižane cene zdravstvene nege

"Ker gre leto h koncu, že lahko ocenimo, da bomo naše poslovne načrte dobro realizirali, čeprav so se razmere, v katerih dom deluje, v dobršni meri poslabšale. Posledice gospodarske recesije so se pričele močneje odražati predvsem pri financiranju storitev zdravstvene nege."

četrtek, 3. december 2009 ob 07:001

Brez prehoda za pešce v Noršincih

Skozi naselje Noršinci, na zelo prometni cesti med Ljutomerom in Križevci pri Ljutomeru, ni prehoda za pešce, na kar so opozorili nekateri krajani. V skrbi za varnost, predvsem uporabnikov javnega prevoza, menijo, da bi morali tudi v njihovem kraju urediti prehod za pešce.

sreda, 2. december 2009 ob 07:122

Ljutomerčani proti daljnovodu

Do konca tega meseca poteka javna razgrnitev dopolnjenega osnutka državnega prostorskega načrta za izgradnjo daljnovoda 2 x 400 kilovoltov (kV) na trasi med Cirkovcami in Pincami. V ljutomerski občini so javno obravnavo, na kateri je bil predstavljen dopolnjeni osnutek ter širši javnosti obrazložena širša trasa, že opravili, na seji občinskega sveta, ki bo v torek, 1. decembra, pa bodo tudi svetniki povedali svoje mnenje.

četrtek, 26. november 2009 ob 10:357

Promocija vina skozi turizem

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer nadaljuje bogato tradicijo kronanja vinske kraljice, ki ima svoje začetke v letu 1986. Takrat so namreč krono nadeli Sonji Lipič in bili prvi na območju takratne Jugoslavije, ki so izbrali vinsko kraljico. S presledki so Ljutomerčani izbirali njeno veličanstvo, ki je dodatno pomagalo pri promoviranju vinske kapljice, sedanje Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer pa od leta 1999 redno izbere nosilko vinske krone.

torek, 24. november 2009 ob 07:45

S prodajo mleka zelo zadovoljni

Po enem tednu delovanja mlekomata v Ljutomeru so na kmetiji Kosi, ki je lastnik le-tega, s prodajo mleka zelo zadovoljni. Pričakovali so prodajo 60 litrov mleka dnevno, včeraj pa je prodaja celo presegla 100 litrov, kar je povzročilo zaustavitev mlekomata saj v njem ni bilo dovolj mleka. Ob tej priložnosti se tudi vsem strankam, ki mleka niso dobili, opravičujejo.

nedelja, 22. november 2009 ob 12:338

Gjerkeš: »Pomagati si boste morali sami«

Župani in podžupani občin Apače, Radenci, Križevci, Veržej, Ljutomer in Razkrižje so se včeraj v Ljutomeru, v okviru obiska slovenske vlade v Pomurju, sestali z ministrom brez resorja, zadolženim za lokalno samoupravo in regionalno politiko, Henrikom Gjerkešem, in državnim sekretarjem na ministrstvu za okolje in prostor Zoranom Kusom. Za zaprtimi vrati so govorili o petem javnem razpisu, okoljski problematiki in nedavno sprejetem razvojnem zakonu za Pomurje.

četrtek, 19. november 2009 ob 07:044

Prijazno okolje za gospodarstvenike

V času gospodarske krize in ob sprejetju zakona o razvojni pomoči pomurski regiji je župan Svetega Jurija ob Ščavnici Anton Slana sklical gospodarstvenike in predstavil načrte občine, s katerimi bodo pomagali k razvoju predvsem malega gospodarstva.

sreda, 18. november 2009 ob 07:40