Gasilski dom pri Mali Nedelji pod novo streho

Prizadevni gasilci PGD Mala Nedelja so nenehno v akciji. Na srečo ne gre za intervencije na požariščih ali ob  drugih elementarnih nesrečah, kjer brez gasilcev praktično več ne gre. V zadnjem času so vso svojo energijo in razpoložljiva sredstva namenili gradnji dodatnih garaž ob gasilskem domu. Rezultat njihove prizadevnosti je močno viden, saj so z novimi garažami podvojili prostorske kapacitete za svoja vozila in opremo, v mansardi pa pridobili veliko dodatnega prostora za sestanke ...

sreda, 9. september 2015 ob 12:41

Razgledni stolp Vinarium Lendava ena največjih jeklenih gradbenih konstrukcij podjetja SGP Pomgrad

V sredo, je v Lendavskih  goricah, v okviru Festivala Vinarium, potekala uradna otvoritev atraktivnega razglednega stolpa Vinarium. Stolp, ki bo dodatno oplemenitil turistično ponudbo Pomurja meri v višini 53.5 metra. Do vrha vodi 240 montažnih stopnic. Zgrajen je po trajnostnih merilih z najmanjšimi možnimi vplivi na okolje. Projekt so v celoti pripravila slovenska podjetja, projektiran je bil v arhitekturnem biroju Vires, zgradilo pa ga je gradbeno podjetje SGP Pomgrad v konzorciju z ...

četrtek, 3. september 2015 ob 20:16

Slovesno odprli razgledni stolp Vinarium Lendava, najvišji razgledni stolp v Sloveniji

V sredo, 2. septembra, so v Lendavskih goricah uradno odprli razgledni stolp Vinarium Lendava, ki je najvišji razgledni stolp v Sloveniji. Stolp, visok 53,5 m, ponuja pogled na 4 države: Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško in Avstrijo. Projekt razglednega stolpa za Lendavo in širšo okolico pomeni izjemno pridobitev na področju turistične infrastrukture in predstavlja velik doprinos k nadaljnjemu razvoju turizma v Lendavi in regiji.

sreda, 2. september 2015 ob 20:412

V P&F Jeruzalem Ormož so ponudli že prvi vinski mošt

Največji domači vinar, P&F Jeruzalem Ormož, je 28. avgusta pričel s trgatvijo, ki so se je letos še posebej veselili. Kot je povedal Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti, pričakujejo bogato in predvsem zelo kakovostno letino, če bo vreme le še naprej naklonjeno. Dober teden po trgatvi, v začetku septembra, je P&F Jeruzalem Ormož tudi že ponudil prve rezultate letošnjega dela - prvi vinski mošt. V kleti pravijo, da ga letos odlikuje živahnost, svežina in sladek harmoni ...

sreda, 2. september 2015 ob 12:09

Arcont zaradi begunske krize išče nove delavce

Podjetje Arcont iz Gornje Radgone bo zaposlilo dodatnih 70 delavcev, saj se je povpraševanje po bivalnih kontejnerjih zaradi begunske krize v Evropi povečalo do te mere, da potrebujejo nove delavce.

petek, 28. avgust 2015 ob 16:50

V Radgonskih goricah so pričeli s spravilom pridelka

Prav na zadnji dan ko zapira svoja vrata mednarodni kmetijsko živilski sejem Agra 2015, ki se je odvijal te dni v Gornji Radgoni, so vrli radgonski vinogradniki in kletarji delniške družbe Radgonskih goric, pričeli s spravilom letošnjega pridelka.

četrtek, 27. avgust 2015 ob 21:46

Industrijska konoplja, ki raste v Ljutomeru, bo za čaj in gradbeni material

V Ljutomeru te dni na njivi v Babjem Ložiču spravljajo industrijsko konopljo. Na njivi v velikosti en hektar, bodo pobrali vršičke, ki bodo namenjeni za čaj, stebla pa bodo uporabili za gradbeni material. Poleg je še ena njiva velika dober hektar, tam bo konoplja dozorela čez kak mesec.

četrtek, 27. avgust 2015 ob 13:191

»Slovensko zemljo naj obdelujejo slovenski kmetje!«

Na 53. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA so v sredo Slovenska ljudska stranka (SLS), Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije (KGZS), Sindikat kmetov Slovenije (SKS), Slovenska kmečka zveza pri SLS (SKZ pri SLS), Zadružna zveza Slovenije (ZZS), Zveza kmetic Slovenije (ZKS) in Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) opozorile na ključne probleme slovenskega kmetijstva – prodajo podjetij, ki obdelujejo kmetijska zemljišča v lasti Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS tujim ...

četrtek, 27. avgust 2015 ob 08:14

Zaključila se je 1. faza komunalne ureditve Puchove poslovne cone v Ljutomeru

V Ljutomeru se je zaključila 1. faza komunalne ureditve Puchove poslovne cone, v kateri se je s pomočjo visokega deleža evropskih sredstev opremilo 6,5 hektarjev stavbnih zemljišč s komunalno infrastrukturo. Skupna vrednost projekta znaša 561.324,46 EUR, z DDV. Sofinancerska sredstva od tega znašajo skupaj 398.403,38 EUR.

torek, 25. avgust 2015 ob 09:38

Novi izzivi v pridelovanju sladkorne pese

Združenje pridelovalcev sladkorne pese Slovenije, ki si prizadeva ponovno oživiti pridelavo sladkorne pese, je na 53. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni pripravilo okroglo mizo z naslovom Sladkorna pesa – novi izzivi.

ponedeljek, 24. avgust 2015 ob 17:41