Poziv župana k previdnejši uporabi Glavnega trga v Ljutomeru

Na ljutomerski občinski spletni strani je župan Občine Ljutomer Franc Jurša objavil sporočilo, kjer občanke in občane, koristnike, uporabnike in obiskovalce Glavnega trga v Ljutomeru poziva k previdnejšemu ravnanju Glavnega trga in spominskih obeležij na njem.

petek, 21. maj 2010 ob 18:219

Na Ptuju so največji Mojstrovalci v gradbeništvu

Spet je nastopil tisti čas v letu, ko zaradi toplih in sončnih dni preživimo več časa na prostem, hkrati pa je vreme ugodno tudi za to, da kaj postorimo po hiši. Vsi si namreč želimo bivati v čim bolj prijetnem in prijaznem domu, v katerem se dobro počutimo, saj tu preživimo večji del svojega zasebnega časa. In tako je toplejša polovica leta idealno obdobje za prenavljanje in preurejanje našega bivalnega prostora.

torek, 18. maj 2010 ob 18:45

Brezplačna izobraževalna delavnica za Mojstrovalce na Ptuju

Na Ptuju bo v ponedeljek, 17. maja 2010 ob 16.00 uri potekala brezplačna delavnica za Mojstrovalce na temo gradnja. Izobraževalna tematska delavnica je tretja po vrsti v sklopu »naredi sam« delavnic, ki jih organizira trgovsko podjetje OBI. Uro in pol trajajoče delavnice, ki se bodo do 3. junija zvrstile v vseh sedmih OBI-jevih trgovskih centrih po Sloveniji, so namenjene domačim mojstrom, ki prevzemajo prenovo svojega doma v svoje roke in pokrivajo tri tematske sklope: vrt, bivanje ...

nedelja, 16. maj 2010 ob 19:52

OBI - Naredi sam nasveti za Mojstrovalce na vrtu

Maj ni le čas piknikov, ampak tudi čas, ko naravna zopet zaživi in ozeleni, dnevi so daljši in prijetnejši za dolge sprehode in posedanje na terasi, balkonu ali vrtu, maj je čas, ko svoj bivalni prostor preprosto zamenjamo s tistim, bolj sončnim. Hkrati pa je maj tudi čas, ko začnemo razmišljati o izgledu svojega zunanjega bivalnega prostora: vrta, balkona in okenskih polic ter o presajanju, zasajanju, sajenju, podtikanju ipd. rastlin vsepovsod, kamor jih lahko.

petek, 14. maj 2010 ob 19:03

V Murski Soboti so največji Mojstrovalci na vrtu

Murska Sobota, 12. maj 2010 - Ste opazili, da se zadnje čase vedno pogosteje zadržujete na vrtu? In premišljujete, kaj vse morate ali bi že morali postoriti, da boste lahko brezskrbno uživali njegove sadove? Ja, maj ni le čas piknikov, ampak tudi čas, ko začnemo razmišljati o izgledu svojega zunanjega bivalnega prostora: vrta, balkona in okenskih polic ter o presajanju, zasajanju, sajenju, podtikanju rastlin vsepovsod, kamor jih lahko.

petek, 14. maj 2010 ob 19:01

Preureditev pokopališča v Ljutomeru

Občina Ljutomer je pristopila k izvedbi investicijsko vzdrževalnih del v sklopu zunanje ureditve pokopališča v Ljutomeru. Vsa dela se bodo izvajala v skladu s Spremembami in dopolnitvami ureditvenega načrta za območje pokopališča, servisne cone in odlagališča v Ljutomeru.

sreda, 28. april 2010 ob 19:20

Občini malo mar za kulturno dediščino

Ko so v septembru leta 2007 pričeli s prenovo Glavnega trga v Ljutomeru so v aprilu leta 2008 restavrirali tudi Marijino znamenje, ki na trgu stoji že od leta 1729. Pred obnovo trga je znamenje stalo sredi zelenice in le redko se je do njega dostopalo ali celo plezalo po njem. Po obnovi pa znamenje stoji osamljeno sredi betonskega trga in prizori, ko nekdo pleza po njem, niso več redkost.

torek, 27. april 2010 ob 08:5711

Park bo uredilo podjetje PGP Ljutomer

Občina Ljutomer je za ureditev Parka Rudolfa Maistra pri mali železniški postaji v Ljutomeru, izbrala podjetje PGP Ljutomer. Župan občine Ljutomer Franc Jurša in direktor podjetja PGP Ljutomer Srečko Tratnik sta podpisala pogodbo za ureditev parka. Skupna vrednost del znaša dobrih 118 tisoč evrov skupaj z DDV.

sreda, 14. april 2010 ob 17:4010

Vrhunska prleška vina

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer je pripravilo že 16. društveno ocenjevanje vin. Komisija v sestavi Anton Vodovnik, Barbika Žunič, Lidija Ruška, Ernest Novak in Slavko Žalar je ocenila 93 vinskih vzorcev domačih in nekaterih hrvaških vinogradnikov, kar 61 vzorcev pa je prejelo več kot 18 od 20 možnih točk.

torek, 13. april 2010 ob 23:44

Damijan Jaklin ostaja na čelu Pomurske turistične zveze

V Moravskih Toplicah so volili novo predsedstvo Pomurske turistične zveze, kjer so za obdobje med leti 2010 - 2014 ponovno izvolili dosedanjega predsednika, župana Velike Polane Damijana Jaklina, ki bo nadaljeval z začrtanim delom. Predstavitev programa obeh kandidatov je pokazala, da je začrtana smer pravilna in da je turizem panoga, kjer bodo vsi subjekti združeni in preko tega imeli možnost čim boljšega sodelovanja.

torek, 13. april 2010 ob 20:20